Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

X-Akták, X-Aknák, X-Pankráció Vágó Istvánnal

2007. április 29. - IGe

Volt egy rövid életű sorozat 2003-ban az ATV-én, Vágó Istvánnal, aki ott nem egy szokványos vetélkedőt vezetett, hanem egy szkeptikus és ezotéria/hívő oldali "vitát". (egely kerék műsor1egely kerék műsor2)

(A képen egy Egely féle vitalitásmérő körül a hőkülönbségek hatására kialakuló légörvények láthatóak, füsttel megjelölve. JFEry fotója)


Vágó István mint a Szkeptikusok Társaságának (TTT) vehemens "jelentsük fel őket" személyisége, már évek óta készült egy ilyen műsor indítására. Paranormális lett volna a műsor címe régebben, amit, akkor X-Aknákra változott. A műsor logója egy szem és felette egy Egely kerék részlet adta a szemöldököt.

A műsor indítását, amelynek Hraskó Gábor volt a szerkesztője jól menedzselték. Az indexen is írtak róla jót és rosszat egyaránt. Fórumokon témák indultak és folyt a vita. Ám elindult a műsor és háááát ... Vágó István nem Déri János (nulladik típusú találkozások) ... legyintésekkel és méla unalommal a nézettségi gödör legaljára gurult a műsor kereke. A meghívott vendégek zöme el sem ment a felvételre. Leálltak a fórumokon a viták is és hát valljuk be még a kutyát sem érdekelte. AMIIIIG!!!!

Amíg be nem lett harangozva,hogy a nagy EGELY GYÖRGY jön a műsorba. Mégpedig az index fórum tudomány rovatában több ezer hozzászólást megélt témájával a KEREKÉVEL. Mindenki várta a nagy leleplezést, hiszen az indexen lévő vitában az amatőrök már mindent leírtak.  (további írások: 1   2   3  5 ) Mi lesz ha Egely profi szkeptikusokkal kerül össze. Csak a bukta jöhet.


És mi lett????


Sárdagonyázás, pankráció. Ál ellenfelek, ál kényes kérdésekkel, ál vitával. Vágó éppen, hogy kezet nem csókolt Egelynek, mert felvitte a nézettséget. Minden lényegi kérdést elmisztifikáltak, direkt ködösítettek. Ja és persze lett következő adás is, szintén Egelyvel, nagy nézőszámmal. A SHOW ment tovább.

Pedig csak ilyen egyszerű kérdésekre való egyértelmű válaszok adására kellett volna Egelyt rábírni;

  • Ismeri ön az 1984-ben az USA-ban forgalomba került Energy Wheelt?
  • Hogyan is nevezik az ön állítólagos szabadalmát, ami megszűnt, mert nem fizették ki utána a szabadalmi díjat? Nem véletlenül Egely Wheelnek?
  • Mi is az Egely Wheeel játékszer, ahogyan sokszor írja vagy műszer?
  • Tudja ön, hogy mitől mérőműszer egy mérőműszer és mitől nem az? Lenne szíves felsorolni?
  • Mivel magyarázza, hogy két eltérő tenyérhőmérsékletre felmelegített sima vasalótalp, az ön által 100%-nak megadott emberi "vitalitásértéket" tudja produkálni? Ön szerint élőlény a vasaló?
  • Mit szól a következő ábrákhoz és képekhez?

Végül a műShow az ál viták, ál kényes kérdések, szembenálló felek helyett azonos érdekeltségű barátok (Vassy Zoltán Egely Györggyel együtt kísérletezik és tanít a mai napig is a Szintézis Szabadegyetemen, ahol Pauliny Tamással együtt népszerűsítik az Egely kereket)  szerepeltetése miatt nagyon csúnyán megbukott. Nagyrészt a különféle internetes fórumokon történt feltárások hatására.

Maga Vágó István belső feljelentgetések szóhasználattal nyilatkozta tele a sajtót, ami szerint a TTT tagjai az MTA-nál is bepanaszolták egymást. Ennek hatására ki is lépett a TTT-ből és igen éles szavakkal:

"Nagy, de okos átverés'
Vágó István műsorvezető
Magyar Narancs
2003. december 17., szerda 21:40
http://index.hu/kultur/media/mancs1217/

"MN: Meséljen akkor az ezotéria ellen folytatott többfrontos harcáról. Mit csinál a Tényeket Tisztelők Társaságának elnökségi tagjaként?


VI: Kiléptem. Azért, mert magamra hagytak az X-aknákkal. Azt hittem, hogy ez a műsor a Tényeket Tisztelők Társasága eddigi tevékenységének a koronája lesz. A világon még soha nem volt olyan televízió műsor, amelyben a tudomány összecsaphatott az ezotériával. A Tényeket Tisztelők Társasága azonban kiállt mögülem, valószínűleg azért, mert egyik legkitűnőbb tagja, akit most nem szeretnék megnevezni, egy adásban alulmaradt egy auralátóval szemben. Nem jól érvelt. Utána ő feljelentett minket a Magyar Tudományos Akadémiánál, mondván: nem lehet ilyen közös műsort csinálni az ezoterikusokkal. A műsor aztán meg is szűnt. Úgyhogy a Tényeket Tisztelők Társaságának a tevékenysége újra abból áll, hogy egy évben egyszer Székesfehérváron összejönnek, és egymás vállára borulva zokognak.


MN: Ez volt az ok, amiért a ATV lehúzta az X-aknák rolóját?


VI: Az egyik. A másik, hogy a szerkesztő magánéleti okokra hivatkozva bedobta a törülközőt. Megpróbáltam pótolni, de a befogadó televízió azt mondta, amúgy sem nagyon szeretik a műsort. Hihetetlen indulatokat gerjesztett."

 

Egy új szkeptikus szervezet honlapja

Egely féle vitalitásmérő leleplezése -index fórum

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr4465097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.01. 12:45:17

Bővítettem egy idézettel a cikkem végét.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.01. 13:18:53

Baraktam a címbe Vágó István nevét is, mert az új sszkeptikus szervezet alakításával, melynek linkje legalul megtalálható, már a cikk főként róla szól.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.09.24. 11:13:50

Kedves Vágó István. Tegye meg, ha már ezt nyilatkozta:

"Egyáltalán az IQ mérhető? Egy időben ezt igencsak vitatták.
Fogalmam sincs róla, nem vagyok szakember a kérdésben. Nekem ideadták a kérdéseket és levezettem a műsort. Azonban tudom, hogy ezt valakik kellő alapossággal kidolgozták, és úgy gondolom, hogy aszerint mérhető. Az már más kérdés, hogy mit mérünk ezzel a módszerrel. Ilyenkor jut eszembe a kedvenc témám, Egely György vitalitás mérője. Ezt eleinte 4000-ért kínálta, ma talán 20 000-et kér érte, miközben fogalma sincs arról, mi a vitalitás! Hogy miként működik, nem tudja, hogy mit mér, nem tudja, hogy mi az amit, mér, nem tudja, mindössze annyit tud, hogy 20 000 forintba kerül. Ez bírósági ügy!

Klikk a teljes Vágó István galériához!Perre vinnéd!
Hogyne! Hiszen azt ígéri nekem, hogy megméri a vitalitásomat, miközben nem mondja meg, mi a vitalitás, amit mér. Valamit mér, de fogalma sincs, mit! Ez fogyasztóvédelmi bűncselekmény! Vagy amikor 10 000-ért megmérik az aurámat az aluljáróban, miközben képtelenek bebizonyítani, hogy az valóban az aura. És még következtet is belőle, abból, amit nem tud bizonyítani! Semmiféle igazolt statisztikai következtetést nem tud bemutatni arra vonatkozólag, hogy amit állít, az igaz. Vesznek egy szoftvert, ami körülrajzol szép színekkel és erre valaki azt mondja, hogy baj van a lépeddel! Az ilyen típusú ügyeket bíróságon tárgyalják!"

www.utazona.hu/magazin/sztarzona/vagoistvan.htm

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.10.01. 13:28:35

Egelynek van egy új weblapja, amelynek vendégkönyvébe a következő bejegyzést tettem:

Kedves Gyuri!

Végül is gratulálnom kell a munkásságodhoz, még ha a nagy része emberi tévedés is, de legalább sokakat elgondolkoztattál és persze sokakat vittél vakvágányra és anyagi csődbe is. Láttam az egyik közös ismerősömnél egy "energiatermelő" szabadenergiás motort és hát megmosolyogtam és sajnálom, hogy egy rakás pénzt elköltött rá feleslegesen, pedig csak egy kis fizikai és gépészeti alapismeret kellett volna hozzá, hogy lássa, hogy sohasem fog működni. Persze az illető bölcsész végzettségű.

Más témában kíváncsi vagyok, hogy mennyi időnek kell még eltelnie, hogy önként belásd tévedésedet a "vitalításmérőddel" kapcsolatosan. Belásd, hogy ez egy zsákutca és rossz és hibás út, amelyen teljesen felesleges tovább menni. Az Egely kerékről szóló kritikai írásaimat, amelyben az általad ellenfeleidnek tartott szkeptikus társaságot is kritizálom erősen, itt olvashatod, Te és ha ki nem törlöd ezen bejegyzést, akkor a többi olvasód is.

vilagnezet.blog.hu/tags/egely

Üdvözlettel: Iván Gábor a
Magyar Para-Kutatási Tudományos Társaság 13 tagsággal rendelkező tagja

Tényfeltáró 2008.10.03. 11:06:49

www.egely.hu/?lang=hun&page=vendeg

Egely csalárd ellenérve és a rá adott válaszom:

Egely György
2008.10.02 09:50:21

Tisztelt Iván Gábor!

Naponta 70-en halnak meg csak ebben az országban hirtelen szívleállás, egyfajta végkimerülés miatt (lsd. Kolonics György). Azért, mert Te és a hozzád hasonló emberek mindent megtesznek azért, hogy a Kínában és Indiában évszázadok óta ismert chí vagy prána létezését tagadják. Ajánlanám szíves figyelmedbe, amit évekkel ezelőtt már megtettem, hogy olvasd el legalább elemi szinten a hőátadással foglalkozó könyveket. Amíg ezt az elemi szintet el nem éred, addig legnagyobb jóindulattal sem tudok szakmai vitát lefolytatni veled. Annakidején a méréseket és a hőtechnikai, áramlástechnikai kontroll méréseket KFKI kutatási jelentésben leírtam.(Az angol nyelvű írás letölthető a honlapunkról.) Azóta szakember nem tudott belekötni az ott leírt számításokba, kontroll mérésekbe. Amit Te leírsz, az pusztán mocskolódás. De legalább nem is próbálsz szakmai érveket felhasználni, mivel nem értesz hozzá. Így tekintsd életed sikerélményének, hogy naponta hetvenen halnak meg továbbra is.

A kísérletezés még szakképzett ember esetén is verejtékkel, költségekkel és általában bukással járó vállalkozás. Mivel Te ezt még sosem próbáltad, ezért erről nem akarok hosszadalmasan írni. Én magam is rengeteg sikertelen kísérletben vettem részt, éveket töltöttem (és töltök) kemény munkával, anyagi áldozatokkal a bizonytalan siker reményében. A kísérletezésnek ez az ára. Szakértelem nélkül ennek nekifogni hazárdjáték. Ha valaki ilyet tesz, arról én nem tehetek. De ő legalább megpróbál valamit tenni, nemcsak a pálya széléről kiabál be.

Egely György
A Magyar Para-Kutatási Tudományos társaság körülbelül 5 éve nem létezik.

Iván Gábor (IGe)
2008.10.02 21:19:28
Kedves Egely Gyuri!

Az a helyzet, hogy nem vállaltad a nyilvános vitát a vitalitásmérővel kapcsolatosan, a parajelenségek iránt érdeklődő emberekkel, mint én is vagyok. Akik alapvetően drukkolnának, támogatnának és éltetnének téged, ha a vitalitásmérő tényleg az lenne és nem más, mint állítod. A felvetéseink, kifogásaink megértéséhez középiskolai fizika ismereti tudás maximálisan elegendő. Az esetleges válaszaidhoz sem szükséges tehát több.

Itt van két kép linkkel, ami ugyebár többet ér a kínaiak szerint ezer-erez szónál.

m.blog.hu/vi/vilagnezet/image/asztalk%C3%A9p2.jpg

m.blog.hu/vi/vilagnezet/image/aztalk%C3%A9p.jpg

Üdvözlettel: Iván Gábor a
Magyar Para-Kutatási Tudományos Társaság 13 tagsággal rendelkező tagja
(csak a hivatalos, állami bejegyzés szűnt meg egy bejelentési hiba miatt, a szelleme és a tagjai élnek)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.10.04. 12:59:28

Kedves Egely Gyuri, Vassy Zoli, Szkeptikusok, ViFI és Minden Olvasó!

Leírok egy egyszerű, Öveges professzori kísérletet az egely kerékkel kapcsolatosan, amit bárki otthon elvégezhet;

Hozzávalók: Asztal, szék, egely kerék, elektromos ágymelegítő paplan, két simatalpú (nem gőzölős) vasaló, némi vékony deszkalap, vagy kartonlap, egy elektromos kontakt hőmérő, némi zsineg és józan ész és megfigyelő képesség.

A kísérlet lényege: A kísérletben az emberi test hőeloszlását modellezzük olyan testhelyzeteben, ahogyan a legjellemzőbben az egely kerékkel mérni szoktak. Tehát asztal mellet ülve, jobb kéz az asztallapon és az egely kerék körül enyhén behajlítva a tenyér.

1. Helyezzük a székre az ágymelegítő paplant olyan testfelületet kialakítva, amilyen egy átlagember mérete az adott már korábban leírt testhelyzetben. A széktámla feletti rész kitámasztásához használhatunk vékony deszkalapot és zsineget. (akár egy felfújható gumi emberbaba is alkalmas lehet)
2. Helyezzük a két vasalót az asztalra a tenyér meghajlított helyzetének megfelelő szögbe. A kar további részét karton, vagy vékony falemezzel kialakíthatjuk. Helyezzük be a megfelelő helyre az egely kereket is, célszerűen akár egy kisebb emelvényre, hogy a vasló meleg talpaival egyvonalba kerülhessen.
3. Állítsuk be a vasalókat két külön hőfokra. Az imitált testtől távolabbit 28-30 c fokra, a közelebbit 35-36 c fokra.
4. Állítsuk be az ágymelegítő paplan hőmérsékletét is, mondjuk 33-34 fokra.
5. A szoba hőmérséklete ne legyen több, mint 20-21 c fok. Ellenőrizzük a huzatmentességet, zárjuk be az ajtókat, ablakokat, állítsuk le a fütést a mérés időpontjában. Zárjunk ki lehetőleg minden más zavaró hőtermelő tényezőt a környezetből, számítógép, lámpák, saját testünk, stb.
6. Figyeljük meg az eseményeket az egely kerék viselkedését, különböző beállításoknál, különféle apróbb paraméter változtatásoknál és KÍSÉRLETEZZÜNK ÉS GONDOLKODJUNK!

Mindenkinek jó kísérletezést kívánok és ne flejtsétek az eredményeket megosztani velem a blogom ezen témába írt cikkeinél a kommenteknél: vilagnezet.blog.hu/tags/egely

Üdvözlettel: Iván Gábor a
Magyar Para-Kutatási Tudományos Társaság 13 tagsággal rendelkező tagja
(csak a hivatalos, állami bejegyzés szűnt meg egy bejelentési hiba miatt, a szelleme és a tagjai élnek)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.10.04. 22:56:49

Persze az egely kerék Egely Gyögy szerinti elmélete egyre több önellentmondást és képtelenséget termel idővel. Nos nézzük csak az új terméket:

Miért is vannak azon fogak, ha Egely korábbi nyilatkozatai szerint arra csak az elektronikai érzékelő miatt volt szükség? Ebben nincs elekrtonika. Ha fogak nélküli gyártmányt is készítene és annak az érzékenysége azonos lenne a fokakkal ellátottéval, akkor sok jogos támadást kivédhetne vele.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.10.06. 14:34:10

Vassy egy kétkulacsos ürge.

cj.n30.hu/szintezis/

"- Számítógépes vitalitásmérés: Az Egely György által tervezett műszerrel 1994 óta kísérletezünk. Az ismeretlen hatás vélhetően a féltekés működéseket tükrözi és kapcsolatba hozható a hagyományokból ismert auraelméletekkel.

- Kollektív tudati hatások távmérős vizsgálata: A vitalitásmérő távhatásokra kidolgozott változata a feltevések szerint közös tudati hatásokat is mérni tud, elsősorban összehangolt kollektív lelkiállapotok kialakulásakor."

"A SZINTÉZIS Szabadegyetem Laboratóriuma..Kutatási munkánkban pillanatnyilag az alábbi szakemberek vesznek részt:

Egely György kutatómérnök,
Grandpierre Attila fizikus kandidátus,
Vassy Zoltán pszichofizikus,
Paulinyi Tamás kutató "

forum.index.hu/Article/showArticle?cmd=Article_showArticle&t=9095191

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu 2008.10.09. 18:50:16

Egely Györgyöt nem érdekli a valóság, csak a saját mondókáját fújja. Az érdemi kérdések felett átsiklik, a nyíltszíni bizonyítástól meg elzárkózik. Ez parasztvakítás.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.10.15. 13:22:17

Egely honlapján szerepel, hogy nemsokára megjelenik egy új könyve:

VÍZAUTÓK... ANTIGRAVITÁCIÓ

"Egely György 2008.10.14 15:54:39
Tisztelt P. Zoltán !
15-től a könyvesboltokban is kapható lesz a könyv.
Egy fejezet erejéig Iván Gáborról is szólok.
Egely György"

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.10.15. 18:32:15

A kerék teljes él vetülete 1,3cm2.
Ez a 72drb fog és a hat küllő éle, a 0,11mm vastag lemezből!
Meglepően sok!
JF"

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.10.15. 19:39:02

www.szintezis.info.hu/
KUTATÁSAINK 2008. október 15., szerda

"A SZINTÉZIS Labor jelenlegi és tervezett tevékenységei:

Egyesületünk kísérleti munkájának gyökerei dr.Egely György, Paulinyi Tamás és Vassy Zoltán korábbi kutatásainak közös törekvéseiben az ezerkilencszáznyolcvanas évekbe nyúlnak vissza. Parapszichológiai laboratóriumunk jelenleg egyaránt nyújt lehetőséget az egyéni hallgatói gyakorlatokhoz, illetve biztosít otthont olyan időszakos kísérletsorozatokhoz, amelyek az érzékszerveken túli észleléseket, a módosult tudatállapotokat, illetve a bioenergia tulajdonságait vizsgálják. Laborunk eredményei nemzetközi szinten is kiemelkedőek.

# Számítógépes vitalitásmérés: A dr.Egely György által tervezett műszerrel 1994 óta kísérletezünk. Az ismeretlen hatás vélhetően a féltekés működéseket tükrözi és kapcsolatba hozható a hagyományokból ismert auraelméletekkel.

# Kollektív tudati hatások távmérős vizsgálata: A vitalitásmérő távhatásokra kidolgozott változata a feltevések szerint közös tudati hatásokat is mérni tud, elsősorban összehangolt kollektív lelkiállapotok kialakulásakor."

iFok 2008.10.16. 15:40:51

A fényképre feladnék egy kérdést, neked, IGe...

Mi történik akkor amikor a kéz is és a füstölő is marad ugyabban a helyzetben, változatlanul, míg a kerék nincs jelen?


Válaszodra várva,
maradok tisztelettel,
iorgu

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.10.17. 08:59:22

iorgu

A pontos körülmények ismeretében mást és mást jelenthet. JFRy igen kis hőmennyiséget kibocsátó kanócot használt füstölőnek. Igen hosszú hőtechnikai számítás és tervezés előzte meg. Ezt az index fórumán lévő vitában olvashatod. Ha te erősebb hőkibocsátású füstölőt használsz, akkor a füst erősen elkezd csak felfelé szállni.

Meg ilyenkor mielőtt bármi következtetést le kívánnál vonni, oda illik tenni egy sima ugyanolyan méretű tárgyat is. Aztán jöhetne jogosan a kérdésed.

iFok 2008.10.18. 20:51:02

IGe

Mit történik akkor amikor a kéz is és a füstölő is marad ugyabban a helyzetben, változatlanul, míg a kerék nincs jelen, miközben egy kishőleadó kanóc szolgáltatja a füstölőt, melyett az "Igen hosszú hőtechnikai számítás és tervezés" előzött meg a fent említett kísérlethez hasonló módon a füsttel?

Üdv: iorgu

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.10.19. 09:07:49

iorgu

Mint már írtam: Ilyenkor mielőtt bármi következtetést le kívánnál vonni, oda illik tenni egy sima ugyanolyan méretű tárgyat is. Aztán jöhetne jogosan a kérdésed. Az is jó lehet szerintem, ha a vitalitásmérőt rakod oda, csak rajta a burával.

roliika 2008.10.28. 19:27:45

Sziasztok!

Nem tudom az SG fórumát ki szokta olvasni, de én onnét vagyok, és pár éve hozzá is szólok ezekhez a témákhoz, ez most sem történhet másként.

Akik azért drukkolnak, hogy kiderüljön, hogy háh, egyszerű az élet, ezt a hő forgatja és pont, nekik van egy meglepetésem.

Súlyos mérési hibát követtek el!

Mit?

A mérés időtartama alatt a felmelegített akármi, és a mérést végző személy nem volt elkülönítve!!!
Ez egy egzakt módon mérendő kísérlethez nélkülözhetetlen, ha feltételezzük, hogy létezik pszichokinézis, vagy vitál energia vagy akárminek is hívhatjuk.

Mire alapozom, hogy nem hő forgatja, és ez mérési hiba?

Több, mint 2 éve készítettem az alábbi videót, kérlek figyeljétek meg nagyon!

www.youtube.com/watch?v=t6HuNLGNEM8

Ez bizony az aminek látszik. Egy gyógyszeres kupak, egy tű és egy alufólia mindenféle fogak meg rezonátor, fordulatszámláló nélkül.

Aki nem hiszi, próbálja ki, én 2 nap után jutottam el oda, hogy ennyire meg tudom forgatni bármikor...cirka 50Ft-ból összehozható. A fólia alakja rendkívül fontos...na nem azért mert amúgy nem lenne felhajtóerő ami forgassa, hanem mert hihetetlenül materialista lények vagyunk, és ezt még elhisszük, hogy meg lehet forgatni, egy átlátszó valamit már lehet, hogy nem hinnénk el.

A videón látszik ugye, hogy a forgás iránya megváltozik. Igen...lehet befolyásolni a forgás irányát.

Hő hívők! Ez nem magyarázzátok be nekem, hogy 2s alatt a tenyerem hőképe polaritást váltott!

De mondok egy jobbat. Kéz sem kell hozzá. És bárki képes megmozagtni, még egy gyenge fizikumú ember is.

Tessék otthon elkészíteni és kipróbálni! 2-3 méterről működik nekem, kipróbáltam sokszor...előtte kell 1-2 nap "kezes" gyakorlás. Bárki előtt bármikor megismétlem.

Egely György könyveit szinte mind elolvastam. Alapvetően ott hibázott, de talán már rájött, hogy ez nem vitál energia. Semmi köze a vitalitáshoz, sem az élő anyagokhoz. Ő azt írta, hogy az élő anyagok környezetében forgatónyomaték jön létre. Nem.

Ez a fólia nem azért forog, mert CSAK forgatónyomaték jött létre. Azért forog, mert KIZÁRÓLAG forgó mozgást tud végezni.

Ugyanis úgy kell megforgatni, hogy képzeletben meglökjük az egyik szárnyacskát/nyelvet. Toljuk!

Biztos vagyok benne, hogy egy nagy érzékenységű piezo felület is ad értékelhető eltérést.

Nem hiszek a csodákban. Keresem a választ, pontosan mi a közvetítő közege a jelenségnek (erős több szögből érkező ultrahangra gyanakszok), biztos van mérhető magyarázat a jelenségre, de könyörgöm az nem a hő!!!!

És közvetlen úton a tudat hat az anyagra.

A videóról annyit még, hogy bármilyen anyaggal ami kis tömegű, megismételhető a kísérlet. Ezt először én tettem fel a videómegosztóra, aztán rengetegen megismételték, psi wheel néven videó megosztókon keressetek rá, nincs az enyémnél idősebb dátumú felvétel...hónapokig tartott míg felfogták az emberek, hogy ez új dolog, létezik, és nem átverés.

Mégis hogy született ez a primitív eszköz? Ismertem természetesen Egely úr készülékét, de nem volt pénzem ilyet vásárolni, és egy orosz oldalon rábukkantam erre a szerkezetre, valami brutálisan nagy méretben volt megépítve és alig mocorgott.

Gondoltam, ha kisebb, könnyebb, jobban is kell hogy mozogjon. Így lett. És a napokban vásároltam egy magazint ahol láttam, hogy György már fordulatszámmérő nélkül is árulja, egy fa talpon a fém kereket...ugyanazt a kereket ami a vitalitásmérőben van. Az enyémhez azért felépítésben erősen hasonlít. ;) Pedig emlékszem, mikor még a vitalitásmérő előtti időkben próbálkozott, hangsúlyozta, csak erős rezonátorral lehet ezt létrehozni, és valami mágneses lebegtetésű kerékkel szenvedett. ;)

Megjegyezném, eddig kizárólag olyan eszközök születtek ami csak forgó mozgásra képes.

Mail címem mellékeltem, minden kérdésre szívesen válaszolok, spamet ne küldjetek, mert informatikus vagyok, és kapásból szűröm, jobb esetben vissza a feladónak.

Csak az írjon bíráló kritikát, aki kipróbálta otthon!!! Ez innentől nem pénz kérdés!

Egyébként úgy 1 éve egy UFO magazinhoz is beküldtem, címlapra került, látszólag nagyon tettszett a szerkesztőnek, de olvasói levelet nem kaptam, nem volt visszacsatolás, le is hangolt eléggé, hogy ilyen közömbösek az emberek.

Írjatok nyugodtan, a hő elméletesek, meg kicsit szálljanak magukba (a fent említett kísérlet elvégzése után).

roliika 2008.10.28. 19:30:11

Milyen fórum ez hogy nincs mail melléklet... a címem roliika[kukac]freemail[pont]hu

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.10.28. 21:37:47

roliika

Nem a hő, hanem a hőkülönbségek hatására mozgásba jött levegő forgatja. Tehát hőkülönbség kell hozzá. Próbáld csak ki, hogy befűtöd a szobát mondjuk 32 fokra és úgy mi történik? Meg csak a levegő mozgását gátold különféleképpen.

Te sem csináltál mást, mint egy vízszintes és nem függőleges elhelyezésű gyerek szélforgót.Nagyon sok hasonlót csináltak már nagyon sokan. Már hogyne lennének rajta fogak?? Ráadásul hatalmas felületűek. A vitalitásmérőn 1,3 ncm az össz felületük, nálad legalább 10 szerese. Kb annyival is tudod jobban pörgetni a levegő:-)

Tehát semmi újat és semmi lényegeset ne írtál. Nekem legalább is nem.

Csináld meg ezt a forgatást mondjuk úgy, hogy ráteszel a kezedre és a kütyüdre egy átlátszó dobozt. Néhány száz forintba kerül bármely nagy áruházba. Csak a kezednél vágj annyi helyet, hogy beférjen rajta. Jöhet a videó :-)

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu 2008.10.28. 22:16:31

Nekem erről a hurkapálcikára felszúrt, radiátorra rakott papírkígyó esete jut eszembe: a felszálló meleg hatására a papírkígyó forog.

roliika 2008.10.29. 14:30:20

Kedves IGe. Mint írtam nem kell hozzá kéz. Több méterről is forog, de csak, ha a szerkezettel 1 térben vagyok. A forgásirány változik, ezt mivel magyarázod?

Mivel magyarázod azt, hogy 3-5 méterről ránézek, és ki tudom választani a forgásirányt?

Mert ha hő...legyen, de akkor a hőre lehet tudatilag hatni?

Ha le van fedve, akkor sehogy sem forog.

Vagy azért, mert bármilyen hő, amit valahogy a tudat hoz létre(kizártnak tartom), vagy mert amit feltételezek, hogy ultrahang...csak ugye az ultrahang az eltérő közeghez érve visszaverődik(ez esetben a műanyag/üveg fedő).

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.10.29. 15:19:00

roliika

Körülbelül te vagy a 200-k aki azt állítja, hogy messziről, a légmozgás kizárásával is meg tudja forgatni. Csak éppen ezt eddig senki nem merte megmutatni, pedig többen mentünk volna, hogy megnézzük.

Tehát mondani és leírni lehet, de hitelesen be is mutatni, az más dolog ám:-)

Nem kell teljesen lefedni, csak mondjuk öt oldalról. Alul az asztal, jobb, bal, hátul és felül. Tehát az eleje lehet szabad. 10 cm-es távolságtartást elfogadok kezdetnek. Tehát ne legyen se tul kicsi, se túl nagy a lefedés.

Ebben az esetben a kütyü és a kezed, illetve a tested között nincs más anyag mint egyéb esetben.

roliika 2008.10.30. 01:04:05

Én simán megmutatom egy szobában, merem is de ne legyen lefedve a cucc. Aztán ha működik akkor mi lesz a konklúzió? Mit érek el vele? bebizonyítom nektek hogy ez nem hő. Naés? Lesz újabb 1000 aki szerint hő. Próbáljátok már ki bakker, bárkli képes rá, nem pénz kérdés...bár persze egyszerű a homokba dugni a fejünket.

Az lenne az igazi, ha valami nagy érzékenységű 4darab gyöngy termisztort beraknátok, mert ha van hőmozgás, 4-ből 1 csak kijelzi.

Legyen rendesen dokumentálva, kamerát is viszek ha kell.

Én nem hiszek abban, hogy ez nem hő, hanem tudom.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.10.30. 15:34:52

roliika

Kipróbáltuk, nagyon is alaposan. Szélforgó, az is amit te csináltál. Gyerekkori játékszer kicsit másként.

Te állítottad, hogy meg tudod így-úgy-amúgy forgatni. Nos akkor tedd meg, csak éppen hitelesítve és a légmozgás viszonylagos kiküszöbölésével. Ha egy oldal szabad, akkor nincs lefedve és búra alatt sem, csak a légmozgás van a kütyü körül gátolva valamelyest. Ha meg tudod tenni, akkor várjuk a videót és a mérési jegyzőkönyveket róla.

Ha az eléggé meggyőző, akkor megyek/megyünk és személyesen is megnézem/megnézzük.

Blazkowitz 2010.04.25. 15:31:21

Én nem értem, miért lett alacsony ennek a műsornak (X-aknák) a nézettsége és a népszerűsége, láttam mindet és nekem nagyon tetszett, és nem tudom, milyen ál-érvekről ír a cikk, de például az auralátó, az asztrológus és a természetgyógyász/radiesztéta is ki lett csinálva, nagyon is jó érvekkel és kísérletekkel.

Akkoriban le is töltöttem az összes részt az ATV lapjáról, de egy rendszerösszeomlás miatt sajnos elvesztek, és csak párat tudtam pótolni, ezért ezúton is kérném, ha valakinek esetleg megvannak a videók, írjon, nagyon hálás lennék érte. (antares111@freemail.hu).

Én is szívesen megosztom azt, ami nekem megmaradt:
- A radiesztézia
- A Bűvész
- A Vízöntő
- Az aura

A képminőség nem valami jó, de itt nem is az a lényeg, hanem a hang, az pedig jó és érthető.

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2010.08.22. 19:52:52

@Blazkowitz:
Szerintem az lenne a legjobb, ha pl youtubera fel tudnád tölteni(én most ott nézem az asztrológiát).
süti beállítások módosítása