Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Elvetendő, gagyi, tákolmányok

2007. május 24. - IGe

Talán inkább az lenne a jó megoldás, hogy legalább közterületre ne állítsunk fel sem vallási sem semmilyen egyesek számára önkényuralmi jelképeket, ha a Leninszobrok egyszer már szoborparkba kerültek

 

"Ismét keresztet döntöttek a vandálok
2001. október 31. Pál Gábor

Lefűrészelték a napokban a pestszentlőrinci Árpád-házi Szent Erzsébet plébánia kertjében található fakeresztet – értesült a Magyar Nemzet. A vandál cselekedetről szóló információinkat megerősítette Benke István plébános is, aki elmondta: éjszaka több fiatal brutális módon ledöntötte az egy hónapja sem álló háromméteres, majd’ egymázsás fakeresztet, s kivitték a plébánia területéről."

Kereszteket, akárcsak a vörös csillagot és a Sztálin szobrot döntögetnek az emberek a mai korban is. Persze meg állítgatnak is közterekre tucatszám. Csak a filozófiai eszmefuttatás miatt, mert a tulajdonrongálással és az erőszakkal nem értek egyet;

Önkényuralmi jelképek jelenleg:
- vörös csillag
- horogkereszt
- nyilaskereszt
stb.

Az egy ókori kivégzőeszközön haldokló ember jelképe vajon miért nincs ezen jelképek között felsorolva? Hiszen ezen jelkép már önmagában is félelmet kelt az emberekben. Azokban meg pláne félelmet kelt, akik a több évszázados vallási önkényúralom számos áldozatára gondolnak. Mind a feszület, mind a kereszt negatív üzenettel bir. A kereszt, mint egy ókori kivégzőeszköz, a feszület pedig egy kivégzőeszközön haldokló és kinlódó emberi roncs. Mindkettőnek egy a valódi tudatalatti, pszichológiai manipulatív célja: a halálra való emlékeztetés és az emberek halálfélelmével való manipulálás.

Talán ideje lenne ezen szempontot is figyelembevenni. Hogy sokaknak a kereszt és a feszület is az önkényuralmi jelképek közzé tartozhat. Nekem és számos ismerősömet például ilyen érzések fognak el.

Talán inkább az lenne a jó megoldás, hogy legalább közterületre ne állítsunk fel sem vallási sem semmilyen egyesek számára önkényuralmi jelképeket. Ha a Leninszobrok szoborparkba kerültek a közterületeken lévő kereszteknek és feszületeknek is ott lenne a helyük.

........................................................................
A www.p-dox.hu honlap képek rovatában lehet látni egy követendő szép példát is, fotóval, ami Bécsben készült.


Alnzel logikai istenérvének közérthető és végső buktája:

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr6186392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

friedrich 2007.05.31. 15:36:09

a probléma nem a kereszttel van, hanem az emberek gondolkodásmódjával, akik felállították...

ezek az árpádházi keresztek tavaly nem "isten iránti szeretetből" kerültek felállításra budapest - szerte..

a muksók, (nemzetőrök?) akik őrizték, szintén nem a vallási áhitattól átszellemülve vigyázták a kereszteket...

nem véletlenül kerület ellenkampányként menórák melléjük, mint azt a kép is mutatja...

egyébként a felvetéseddel egyetértek, hogy az egyház manipulációs szándékkal választotta ezt a jelképet. Az igazi keresztény értéket követők visszaállhatnának a hal szimbólumra...
a kereszttel az egyház félelmet kívánt kelteni a korabeli hívőkben (ugyanúgy mint a pokol és a purgatórium kitalálásával), hogy saját hatalmát megalapozhassa...

m.á. 2007.06.13. 10:48:18

Ja és a menóra nem kelt félelmet, ha a palesztin nép szenvedéseire gondolok? Nem, nem kelt félelmet, mert elfogadom hogy istenhívő embereknek fontos jelkép.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.13. 11:02:12

Engem a menora hidegen hagy, mert csak egy láppaszinbólum egy bugyuta meséhez.

Első mohikán 2010.01.17. 01:03:08

@m.á.: A menóra nem kivégző és kínzóeszköz, és nem lóg rajta egy agyonkínzott emberi roncs sem. Majd ha a zsidók lecserélik a jelképüket (a modernizáció jegyében) egy villamosszékre benne egy félig megsütött kilógó nyelvű emberrel, akkor az ellen is tiltakozni fogok.
süti beállítások módosítása