Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Szkeptikus cenzúra

2007. november 29. - IGe
A vallaskritika.lap.hu indításárért már 2004 szeptemberében küzdöttem és össze is állítottam az oldalt, ami végül csak néhány évvel később indulhatott el más által. Így alig fura a következő levélsorozat, amiben azért is hosszasan győzködnöm kell a mostani szerkesztőt, hogy a legnagyobb hazai valláskritikai cikkgyűjtemény a vallaskritika.virtus.hu linkje bekerülhessen a linkek közzé. Ezen a képen az általam elkészült oldal, akkori előképe látható.




Varga Gábor (Video) a vallaskritika.lap.hu jelenlegi szerkesztője, akiről annyit érdemes tudni, hogy jelenleg a Szkeptikus Társaság egyik alelnöke és az ateizmusát naturistaként vallja meg a világ számára. A békésebb, humánusabb ateisták közé tartozik, akiket eddig is sok kérdéskörben támogattam. Ám a következő levélváltásból kitűnik, hogy még a legbékésebb ateistákat is összezavar a csoportá alakulás pszichológiája és pont úgy viselkednek, amit ők maguk a legjobban megvetnek a vallási oldalban. Cenzúrázni próbálnak az ideológiájuk érdekkörében:

 

Az ajánlott oldal az ateizmust is vallásként kezeli és kritizálja, ezért tartalma miatt ütközik a vallaskritika.lap.hu céljaival és nem illik bele annak profiljába.

 


A döntés ellen fellebbezek, mert az ateizmus kritikája is beletartozik a valláskritikába. Továbbá, az adott link már az ateizmus bírálata nélkül is elegendően teljesíti a feltételeket. Érveim:  http://vallaskritika.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=20020

Üdv: IGe

 

 

Kedves IGe!

Abban természetesen egyetértünk, hogy az ateizmust is lehet kritizálni. Az ateizmus azonban a szó hétköznapi jelentésében nem vallás, és ezen semmit sem változtat az, hogy a valláshoz kapcsolódó témaként sok helyen a vallás kategóriába soroljak. Egy Bibliáról szóló könyv is ide kerülne, pedig jól tudjuk, hogy a Biblia egy könyv, egy kellék, nem pedig önmaga vallás.

Amennyiben az ateisták vallásként állnak ateizmusukhoz, ez természetesen ugyanolyan kritikát érdemel, mint a vallások kritikája. A problémám az, hogy a te kritikáid alapja egy olyan nézet (P-DOX, Isten létezése tény, Karakutty stb.), amiben széleskörű és meg nem cáfolt vélekedés szerint rajtad kívül senki sem osztozik. És mivel mindez joggal nevezhető az ateizmus egy vallás szemszögéből való kritikájának, a kérdést naturalista szemszögből tárgyaló vallaskritika.lap.hu koncepciójával nem fér össze.

 Video

 

Kedves Videó!

Ha még abban is egyetértesz velem, hogy az ateizmus is lehet kritizálni, akkor személyes okaid miatt, a lap.hu előírásaival ellentétesen nincs jogod megtagadni a http://vallaskritika.virtus.hu/ felvételét a linkgyűjteménybe.

Az adott Valláskritika Virtus oldalon jelenleg 42 szerző ír (köztük Brendel Mátyás is)és folyamatosan bővül mind a szerzők, mind a cikkek köre. A jelenlegi 250-300 cikkből csak max néhány foglalkozik konkrétan az ateizmus bírálatával és azok közül meg még kevesebb pédox szemszögből. Tehát a kifogásod rossz kifogás.

A cikkek több mint 90% egyértelmű valláskritika.

Felsorolok néhány ateizmust kritizáló (és támogató cikket), ami az eddig megalakult ateista szervezeteket kritizálja, szerintem teljesen jogosan, hiszen a kritikáimat az eltelt idő visszaigazolta. Ezen kívül az ateizmus valláskritikai részéről is hírt adunk:

Ateista egyházak Magyarországon ?

Ateista társadalmi szervezetek. Egyből három. Mahat - Matt - Vioalizmus

Magyar Humanisták és Ateisták Társaságának rádióriportja

Ateista gondolkodók

Ateista társadalmi szervezetek. Szalonképtelen a MAHAT.

Ateizmus, P-DOX megfogalmazásban

A következő jellegű cikkek például a PARÓDIA rovatban vannak és furcsálom, hogy az ateisták sem bírják a humort ha róluk szól és esetleg találó. Talán e kellene olvasni a főcím alatti sorokat is: Valláskritika mítoszirtás és hiteltérítés sok humorral

Antikarakuttyizmus, azaz miért Marha-ság az erős ateizmus is?

Tehát mindent összegezve, nem fogok belenyugodni, semmilyen vélt kifogásod esetén abba, hogy a Valláskritika Virtus ne kerülhessen be a vallaskritika.lap.hu rovatba, ami egykoron az én szellemi útkijárásomon nőhetett ki.  Tehát kérem az oldal megfelelő rovatba való felvételét a vallaskritika.lap.hu-ba. (vagy cikkeket írok és lobbizok, kavarok:-)

Köszönettel: IGe



Kedves  Ige!


A lap.hu szabályzat megengedi, hogy a szerzők döntsenek lapjaik koncepciójáról, és arról, milyen típusú linkeket hajlandóak felvenni, ezért döntésem nem ellentétes a lap.hu előírásaival. Az oldalad egyes, témába vágó cikkeinek belinkelesére van mód.


Video


Kedves Video!

Szerintem ez nem így működik, ahogyan te gondolod. A szabályzat szerint az egyértelmű valláskritikai oldalakat, mint a Valláskritika Virtus felvételét nincs jogodban megtagadni. (ha azt teszed lényegében hitkomisszári feladatot végzel, cenzúrázol egy adott favorit ideológia érdekkörében)

Azon kívül, hogy személyes világnézeti sértettségedet sem lehet figyelembe venni, mert az adott oldal a szkepticizmus és az ateizmus egyes ágainak hibáira és önellentmondásaira is rámutat. Jómagam nem félek a kritikától és állom azt, amit bizonyít, hogy a saját világnézetemet, vallásomat kritizáló cikkeket is felteszem, amelyek érvelnek és nem személyeskednek. Erre neked, nektek is módot adok, megtehetitek.

Te, ti miért féltek a kritikától, feltételezve, hogy akár jogos, akár nem???? Biztos világnézetek kiállják a kritikák próbáit. Csak a lap főoldalának a felvétele érdekel. (már 50 szerző cikkeiből áll az oldal)

Üdv: IGe




Kedves Videó!

Akkor gondolom nincs ellenedre, hogy ezen levelezésünket nyilvánosságra hozzam, hiszen ez nem magánlevelezés, hanem egyfajta "hivatali" levélváltás.

Üdv: IGe


Kedves Ige!

A vallaskritika.lap.hu-n körülnézve rájöttem, hogy már több oldalad is szerepel rajta, amin hasonló megnyilvánulásaid vannak. A következetesség érdekében le kell szednem mindet, vagy fel kell vennem ezt is. A döntésről hamarosan értesítelek.
A levelezésünket publikálhatod.

 
Video

Kedves Videó!

Örülök, hogy rájöttél és észrevetted az önellentmondásokat. Azaz a kettős mércéket. Jómagam termékenyebbnek látnám az együttműködést, akár írásban lefektetett keretek között, mert a jelenlegi állapotban például a Szkeptikus Társaság is, amelyet kb. 80% ban támogatok és kb 20%-ban kritizálok, a jelenlegi hozzáállás mellett, könnyedén válhat írásaim által teljes mértékben nevetségessé, amit nem szeretnék. Jobban szeretném, ha ez már egy olyan egyesület, csoportosulás lenne, amely a támogatásomat élvezhetné és ténylegesen tenni is tudna valamit.

Üdv: IGe

Kedves Ige!

A lapod felkerült.

Video


köszönöm

Epilógus: a kereszteny.lap.hu első kérésemre felvette a vallaskritika.virtus.hu oldalt a valláskritika rovatába.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr14246300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rigor 2007.12.05. 18:10:06

IGe: ha a vallas.lap.hu-n vagy az egyes vallásos oldalakon, és ilyen témákkal foglalkozón nincs ateizmus, vagy valláskritika, akkor miért várod el hogy az ateizmus lapján legyen ateizmus kritika, sőt valláskritika-kritika.

Szerintem lehetne akkor már P-dox vagy Ige kritika is, és akkor lehetne valláskritikakritikakritika, de persze téged ismerve ezt kritizálnád, tehát rögtön kellene valláskritikakritikakritikakritika is. stb.:)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.01.23. 10:59:27

Rigor

Tévedsz. Sok vallási oldalon van KITEKINTÉS, vagy KRITIKA rovat, ahol az ellenzők írásai is ott vannak.

A valláskritika.lap.hu nem lehet ateista lap. Ha a szerkesztő azzá akarja tenni, akkor eltévedt és alkalmatlan a feladatára. A valláskritikának csak egy pici része az ateista jellegű kritika.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.02.20. 09:57:00

A jelenlegi Szkeptikus Társaság sincs tehát a következetesség magaslatán:-)
süti beállítások módosítása