Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Uri Geller Kiválasztott

2008. március 29. - IGe

Most indult el a műsor, ami a valóság sók és a ki-mit tud sajátos keveréke, sokadszorra felmelegítve. Siker, vagy bukás lesz??? Unjuk, vagy nem unjuk???



"Uri Geller bűvészként kezdte pályáját. Egy csomó ember szeretne hinni mindenféle csodában, misztikus jelenségben. Szeretné, ha ezek léteznének, látni szeretne ilyeneket, bizonyítékokat szeretne a szellemvilág létezésére. Uri Geller ezt a létező igényt elégítette ki. Ezt teszi mondjuk az Ufo magazin is." forrás: mmormota - index tudomány fórum

Itt írnak részletesebben, további linkekkel a műsorról, amelynek beharangozása már az elmúlt év óta történik. Legutóbb TV adásokban és óriásplakátokon is ment a promóció.

Tehát Uri Geller keresi az utódját lett a szlogen. Na de milyen utódját is???? Bűvészt, illuzionistát, mentalistát, parafenomént, életművészt, kanálhajlító kisiparost? Nehéz eldönteni. Sőt azt még nehezebb, hogy mennyire is más Uri Geller, mint David Copperfild?

Sőt azt sem könnyű, hogy James Randi, szintén híres szabadulóbűvész szakmai irigységből, vagy mint sajátságos önjelölt fogyasztóvédelmi megbízottként lépett fel eddig is Uri Geller ellen. Amiről ebben a cikkemben már régebben írtam.

Mindenesetre négy működésképtelen órát is kitettem a TV elé Uri Geller / ala Gyurcsók József effektusnak. Háááááát eddig nem indultak el. Persze a show megy tovább és hátha a következő adásnál.                     

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr65402543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.03.29. 21:34:43

Az internetes fórumokon eléggé rossz a műsor értékelése.

Kb ilyenek:"az én tévémmel is törént valami csoda: átjön rajta az izzadtságszag!"

Jómagam is igényesebb és szórakoztatóbb műsorra számítottam. Még az indulás előtt kb. 10 perccel is gondolkoztam, hogy átugrom az élő felvételre (ha az egyáltalán?) a stúdióba. De jól tetem, hogy a családommal maradtam itthon.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.03.29. 22:31:43

Az indexes fórumokban ez keverte a legnagyobb nevetség tárgyát:

Predator X válasz | megnéz | könyvjelző 2008.03.29 21:46:18 © (96)

Csak nekem tűnt fel, hogy ez k.ra nem egy vipera, hanem egy fapiton vagy egy kutyafejű boa?

hobbiallat.freeweb.hu/cikkek/hullo21.htm

Predator X válasz | megnéz | könyvjelző 2008.03.29 21:50:30 © (102)

Ez egy kutyafejű boa, kábé annyira mérgeskígyó, mint anyám uszkárja. Ilyet loptak el az állatkertből nemrégen.

www.gherp.com/kingsnake/scientific/boa_python/Corallus%20caninus%20becc.jpg

Peter 2008.03.30. 12:12:17

Szerencsére nem láttam a műsort, volt jobb az EuroSporton: Curling VB. Amúgy a szereplők adás előtt egyeztethetik is azt, hogy mit fognak csinálni, egy ilyen műsor nem teljesíti a kettős vakkísérlet követelményeit. Uri Geller és társai szerintem az emberi hiszékenység ugyanolyan vámszedői, mint az egyházak funkcionáriusai.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.03.30. 18:02:20

Ezt nézzétek meg, amiért beraktam egy linket és egy

kanálhajlító kisiparos szövegrészt a cikkembe

www.galambosmagic.hu/hu/referenciaff8e.html?link=02

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.03.30. 20:28:32

Átbaszás a Kiválasztott műsor.

MOLNÁR GERGELY bűvész, a Bűvészek Világszövetségének elnökségi , a Tényeket Tisztelők Társaságának elnökségi tagjának a 2 részben való szereplése versenyzőként, kb olyan mintha James Randi is szerepelne a Kiválasztott műsorban .

Azaz GÁZ, ÉGÉS, BUNDA, NEVETSÉGES,,,,, stb


vod.niif.hu/play2/index.php?eid=76&lid=1502&bw=1M&lg=hu

tv2.hu/2008-03-29/Molnar_Gergely_-_A_Nagymester/

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.03.31. 13:32:09

Monár Gergely Szkeptikus bűvész versenyzőként való indítása felveti azt a kérdést is, hogy

ENNYIRE HÜLYE LENNE URI GELLER?????


A legnagyobb ellensége (James Randi) szövetségesében keresi az utódját???? Nem vette észre???? Nem vették észre a szervezők???? Vagy egy direkt botrány markering fogásra készülnek, mint a valóság sókban?????

bővebben itt:
vallaskritika.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=41804

Ádám, gyógyszerész 2008.04.01. 16:06:15

Nézzük a dolgot más nézőpontból:

1. Ha Geller bűvész, akkor nem szép dolog, hogy megtéveszti a világot, miután már meggazdagodott.

2. Ha Geller nem csal, akkor viszont elképesztően aljas dolog, hogy vásári mutatványosként kanalakat hajlít, kőolajat keres, iránytűt pörget stb. és ezzel csak zavart kelt a fejekben, ahelyett, hogy valami olyan értéket (tudást)próbálna a világnak átadni, amire csak ő képes. Hiszen pénzre már nincs szüksége... Nem tudom érthetően fejeztem-e ki magam

Windsor Exports · http://www.rivetindia.com/ 2008.09.30. 11:53:46

Manufacturer and exporter Rivet, Rivet Machine, Rivet Nut Tool, Semi Tubular Rivet, Metal Rivet, Auto motive, auto part, spare part, truck part, Screw Rivet, Fasteners.We are Trader Exporter Rivet, Maker Rivet
süti beállítások módosítása