Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Morális hullaszag terjeng a virtus.hu-n

2010. március 14. - IGe

A virtus halott. Bolond aki a virtust választja. Morális válság. Virtus, a fertő-kezdőknek és haladóknak. Prostituálódott a virtus. Virtus tudathasadás. Virtus-copyland. Virtus.hu, kizsákmányolás felsőfokon. Virtus X-Akták, a törölt felhasználók oázisa. Virtus az illúziókon túl.... és megannyi hasonló jellemzés és bírálat, amit a virtus.hu felületein egy ideje olvashatunk az ott író és még reménykedő, vagy a felhasználói fiókjukat és írásaikat önként törölt felhasználóktól.

Amikor indult 2005 októberében, nagy tervekkel és lehetőséggel, akkor a "Legszabadabb sajtó" volt a szlogenje, amit közben a "Te szerkeszted a lapot"-ra változtattak. Később még egy hivatalos pályázatot is kiírtak, hogy ki tud esetleg ennél még jobb nevet. Jellemzően a komoly javaslatok mellett inkább az ironikus, szarkasztikus, cinikus javaslatok lettek többségben, amely miatt már egy külön társalgási témát is kellett nyitni. Idézzünk ebből is néhányat csak a hangulat érzékeltetése miatt:

Írva vigad a magyar / Alagsori művésztelep. / demokratikus kannibalizmus / Ne játssz a szavakkal, mert írás lesz a vége! / A legvadabb sajtó / VIRTUS-VIRtuális akTUS / Egyenes, egyenes, görbe, görbe, Adjál maxot körbe-körbe! / Legszabadab úlyságírás / VáltÓZatos lapoZOO / Ötperces világmegváltások / virTUSKÓrság / VIRTUS- Irói reménység látványpékség / Virtus, a szerteszét húzott egység / VIRTUS- Plagizáló-Író 2 in 1 (csak lopom és megyek) / és a totemállata lehetne a majom írógéppel / Virtus- KoeDUK(E)ált birkaakol / Kollektív pszihóterápia / Kekeckedelmi napilap/ megvédjük értéktelenségeinket / virtus.húúúúúúú - a zárt osztály / A LEGMAGÁRAHAGYATOTTABB SAJTÓ / Véleményterror, ahogy mi szeretjük! / Esélyegyenlőtlenségi lap / most te manipulálhatod a lapot /           2008 májusa környékén

Érdemes a tanulságok miatt elemezni, hogy egy elveiben nagyszerű lehetőség, néhány éves fellángolás után miért kezdett mostanra hamvaira hullani? Ennek bizony számtalan és igen bonyolult okai vannak, töménytelen feldolgozható anyaggal, amelyet az érthetőség miatt igyekszem viszonylag leegyszerűsíteni. Az indulás szerintem jól történt és a hazai netes média egyik legnagyobbja az index.hu is írt egy cikket róla:

 Legyen Ön is újságíró! 2006. június 15. index.hu

A Magyar Virtus című online portálon a cikkeket maguk az olvasók szerkesztik és írják, az "új típusú, szabad és minőségi sajtó megteremtéséért". A tavaly októberben indult szájt ma napi tízezres oldalletöltést generál, és több mint háromezer cikket tartalmaz. A szó szerinti szabad sajtó ötlete nem annyira új, nálunk keletebbre és nyugatabbra is évek óta nagy népszerűségnek örvend az interaktív, civil újságírás...

Többen, így magam, ahol tudtam reklámoztam, népszerűsítettem, amit például az index fórum moderátorai nem szerettek, korlátozták a jogaimat, pedig oda vissza történt a dolog és ősrégi fórumozó voltam ott. Magam lehet, hogy túlzásba is vittem a dolgot, mert olyan 30-40 ezer forintot költöttem például googléban történő virtus.hu hirdetésekre is. Sőt másokat is erre biztattam és különféle trükköket javasoltam. A személyes indíttatásom és lelkesedésen érthető, hiszen az internetes demokrácia és valódi szólásszabadság fejlődése ez előtt is szívügyem volt már. A javaslataimat néhányan orv utakra is vitték, ami miatt a virtus.hu olvasó táborának egy része már csak amolyan virtuális, de a valóságnem nem létező "olvasó" volt, például és magyarán, képhivatkozás betöltés. Tehát amikor például valaki a virtuson elhelyezett írását 4-5 különféle helyre, például blogokba is bemásolta, de a képeket oda nem tölti fel külön, hanem az a virtusról tölti be. Ilyenkor az adott "olvasó" még a virtuson sem járt, de még is hivalkodni lehetett vele a marketing cégek előtt, mint eredmény. "A Google Analytics mérései szerint 2008. októberében a Virtus egyedi látogatóinak száma meghaladta a 77000 főt." -igen ez volt a csúcspont és ez van kint már másfél éve a Médiaajánlat rovatban. A látogatottság jelenleg ennek körülbelül a harmada negyede csak. Mi is ennek az okai:

  1. Az értékelésben bekövetkezett csalások és azok elkövetőinek pozícióban maradása. A csalással elért eredményeik bebetonozása, hogy el se lehessen mozdítani őket. Ezért a különféle "ranglisták", amelyek régebben motiválók voltak, mára már elvesztették a jelentőségüket és hatásukat. Semmit sem érnek.
  2. A honorárium "jelképes" mértéke olyan nevetségesen kicsi lett, hogy már az is csoda, ha egy cikk a felrakása után két héttel kap 10-20 forintot. Ez nem is olyan régen még legalább néhány száz forint volt. A virtus vezetősége a csökkenés helyett növekedést ígért régebben.
  3. Elterjedt lett a cikknek, vagy írásnak álcázott reklám. Egyre többen próbáltak meg így mellélkes keresethez, vagy ajándéktárgyakhoz, ajándék üdülési, evési stb lehetőségekhez jutni. Az ilyen írások színvonala kritikán aluliak.
  4. A plagizálásokat, mások írásait visszaesően bemásolók sem lettek rendszeresen kellő súllyal elmarasztalva. Sőt itt valamiféle hallgatólagos cinkosság is fellelhető az elkövetők és a virtus vezetősége között.
  5. Levélszeméthez hasonló tömeges töltelék cikkekkel elárasztókat sem moderálta a rendszer, a szerkesztők közössége meg a a csaló klónok miatt nem tudta ítéletét érvényesíteni.
  6. Mások írásainak bemásolása és a cikkszemét mellett megjelentek a bulvár hírek is, amelyek szintén nagyon hosszú ideig uralták és elnyomták a saját írásaikat és gondolataikat közlőket. Több kiemelkedő szerző kapott olyan levelet a virtus adminjától, miszerint a bulvár szerepét növelik.
  7. A valódi és hathatós intézkedések helyett tett látszat intézkedés. Tehát a régen több felhasználói néven pontozók kiszűrésének hibás metódusa miatt sokan panaszkodnak teljesen jogosan, hogy nem jó a pontrendszer és hiba van benne. Igazuk van 100%-osan. Többen kipróbáltuk. Egy új szerző írását hiába értékelik mondjuk húszan, jelenleg ebből csak kb. 4-5 értékelést fogad el a rendszer. Viszont egy adott számítógépről, nagyon egyszerű trükkökkel, azonos internet kapcsolattal, továbbra is lehet több felhasználó néven is értékelni.
  8. Sokan tekintették a virtust régen és ma is egyfajta vadászterületnek. Számos irodalmi és egyébb iduló weblap innét töltötte fel többszörösen olvasókkal és  írókkal az oldalait. Ezek közül több, olyan módszereket is használt, hogy a virtuson egyfajta trágárkodó, fenyegetőző, személyeskedő vitaháborút indított. Majd arra hivatkozva hívta át saját magához a tagokat, hogy a virtuson bolondokháza, náluk meg nyugalom van.
  9. Számos virtus partvizein indult weblap a mai napig is a virtus felületeit használja a saját belső konfliktusainak saját felülete helyett harcteréül.
  10. 2010 nyarán kitiltott történetsíró nevezetű felhasználó, számtalan klónjával jelenleg ámokfutó bosszú hadjáratot visel a virtus.hu ellen. Szeretné a virtust teljesen szétverni és az olvasókat és írókat saját érdekkörébe tartozó laphoz átterelni.

Sokan kérdezték, hogy megéri-e az üzemeltetőknek a jelenlegi állapot fenntartása? Szerintem 2009 szeptember volt az utolsó fordulópont, ahol még meg lehetett volna menteni a virtust a további hanyatlástól. Az Admin akkora ígért hathatós és lényegi intézkedéseket. Sokan vártak és vártunk rá. Nem történt meg. Anyagilag lehet, hogy még elvegetál a virtus és akár meg is érheti, hiszen már nem nagyon fektethetnek bele pénzt, kivenni meg csak van valamicskét. Morálisan, erkölcsileg és az induláskori célok tükrében és nem is beszélve az elszalasztott lehetőségekről, semmiképpen. Ez utóbbi biztosan nagyon veszteséges és nem lehet pótolni semmiféle trükkel, amellyel igyekeznek ezt a lukat betömni. Sok jóakaratú szerzőtársam és magam is még előtte időben figyelmeztettük a folyamatokra a vezetőséget:

"Az elmúlt néhány hónapban, de főként az elmúlt néhány hétben lett egy rakás virtuális olvasó itt. Akik tehát nem valósak, csak pörgetik egyesek olvasottsági számlálóját. Néhány hét alatt + 5-7 ezer olvasó, amelyek hatása más lapoknál és a hozzászólások számában sem jelentkezik, egyértelmű olvasottsági manipuláció..."

"... Most itt még a szerkesztők és főszerkesztők igazságérzetéről és a morális válság lehetőségéről, ami eddig is fel, fel villant már többször is, nem is értekeztem még. Pedig ez is komoly gond lehet...."  Forrás: Virtus olvasói válság várható  2009.01.30.

A virtus admin és a vezetőség felelőssége mára már legalább annyira egyértelmű a negatív folyamatokban, mint az Indul a bakterházból a tehenes jelenet. Ne menjen ám a tehén a tilosba, meg senki más földjére. Elvileg ne, de azért legyen ám jóllakva. Mára már nem tagadható, hogy kicsinyes rövidcélú érdekek miatt, a gyakorlatban a virtus szembe megy, a saját lefektetett elveivel és céljaival. Sok mindent tilos lenne, a plagizálás, a pontszámok és értékelési rendszer manipulálása, a durva személyeskedések, de még is szabad és eltűrt. Sőt azt is megállapíthatjuk, hogy a virtus jelenlegi rendszere a csalásokhoz és a bulvár újságírói stílushoz lett igazítva.

Éppen ezért a virtus már nem alkalmas a "minőségi szabad sajtó megteremtésére".  Az egyéni látogatószáma is visszaesett az egykori csúcspont töredékére. Hogy mire jó még is? TAKTIKAI JÁTÉKNAK. Ki tud jobban csalni, megtéveszteni, lebuktatni, politizálni, intrikákat, összeesküvés elméleteket gyártani, szart kavarni, kémkedni, egymásnak ugrasztani embereket saját érdekkörben, területet, elsőbbséget szerezni, nagyobbnak látszani a valódinál, kinyírni és gyártani klónokat, kinyírni írásokat, kiismerni és dekódolni a csalásokat és csalókat, beférkőzni álneveken a csalók közé és ott kémkedni satöbbi.  Erre nagyon jó és izgalmas. Amint észrevettem egyre többen nem is használják már másra.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr661838197

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kór- történet síró ember fenyegetőzéseiből 2010.09.07. 09:58:29

TörténetSíró irodalmi ámokfutása. Mert a feljelentés ugyebár egyesek szerint csak egy sajátságos prózai műfaj. Destruktív emberünk, aki már többször bejelentette, hogy sokak mellett feljelentette a weertus.hu vezetőségét is, de ennek ellenére nyugodtan...

Trackback: 7tornyososok húzzatok a Virtusról a héttoronyba! 2010.09.07. 09:56:19

Jelenleg a 7torony vezetősége körüli szexuális sztoriktól, szexuális zaklatásoktól, szexuális zsarolásoktól, visszaélésekről, összeomlástól, megszűnéstől és egymás feljelentgetésétől hangos szerte a net és a levelező fiókok. A mindennapi mocsok nem tud...

Trackback: Tollinga, Héttorony, Wita, Előhang, Tollal, Dunapart Café, Kupé a virtus farvizein 2010.09.07. 09:55:04

Ezen lapok mindegyike erősen kötődik a virtus.hu -hoz. Vagy eleve onnan vétetett a szerkesztőgárdája induláskor, vagy a szerzői nagy része ide és oda is írt. Michael Douglas az Összeomlás című filmben Röviden írok néhány sort az adott lapokról, am...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.03.17. 09:47:54

Ennek a MORÁLIS HULLASZAGNAK az ADMIN be nem váltott igérete az egyik fő oka jelenleg:

Címzett: virtus.hu Admin

Tárgy: Ötletbörze - Virtus fejlesztése?

Elküldve Dátum:2009-02-19 19:19:42

Kedves Admin!
Eléggé sok elemzést elvégeztem és összességében a legtöbb azt adta ki, amit sejteni lehetett az elején is, hogy a manipulációk egyik fő oka a "Főoldalon egyszerre egy cikkel lehet szerepelni" szabály kijátszása.
Ez viszont nagyon egyszerűen orvosolható.
A jelenlegi Szerkesztőről, a szabályt ki kell terjeszteni a LAP-okra is és esetleg a Legolvasottabb Cikkek listájára is.

Becsléseim szerint ezzel a jelenlegi manipulációk kb. 80-90% elveszti az értelmét. Persze ehhez még az is kell, hogy egy VALÓS személynek itt csak egy lapja lehessen.
Kérem ennek a megvalósítását.

Üdvözlettel: IGe

" Feladó: Admin
Tárgy: Re: Ötletbörze - Virtus fejlesztése?
Dátum: 2009-02-20 12:13:09

Megcsináljuk."

Sokan várjuk és minél előbb

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.03.17. 10:37:15

"Nem véletlenül tettem fel Juhász Gyula gyönyörű versét. A köpködők, a gyűlölködők nem szűnnek meg gyűlölködni akkor sem, ha az ember a béke érdekében kitér előlük.

Én eljöttem a Virtusról, mert ugyanaz a társaság - mindig új és új álnéven - folyamatosan ellenőrzése alatt tartott, és amint tehette, támadott.

Most ismét megszólaltak, úgy, hogy válaszolni már nem tudok, mert töröltem a regisztrációmat. Mi sem bizonyítja jobban aljasságukat, mint ez a hátbatámadás. Ráadásul új néven kötött belém hangadójuk..., csak arról feledkezett meg, hogy 10 napja regisztrált, és új emberként olyan dolgokról szól, amikről csak a régiek tudhatnak. Lebuktatta önmagát, és társait is ezzel a kis feledékenységgel.:)))))))

Megnyugtatásul közlöm velük, - mert tudom, hogy ezek a klónok itt is olvasnak engem -, nem vagyok jelen a Virtuson, és nem is megyek vissza többé. Ha köpködésük örömet okoz nekik, tegyék, engem nem ér el a gyűlöletük, mert szeretetburokban születtem, és ez védelmez egész életemben.:))))"

lotuszom.blog.hu/2009/08/14/juhasz_gyula_imadsag_a_gyulolkodokert

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.03.28. 13:26:35

"ADMIN ERRE MAGYARÁZATOT KÉRÜNK SOS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"#33 - katolnai - 2010.03.27 - 16:45:53
Kedves Olvasóim! (ha vagytok még ... )
Mivel a virtuson megszüntették cikkeim megjelenésének lehetőségét, ezért máshol publikálok.
Pápaság sorozatom folytatásának elérhetősége:
papasagtortenete.blog.hu/

Üdv katolnai "

http://vallaskritika.virtus.hu/index.php?id=room&aid=78735"

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.04.05. 11:44:42

"#3 - Brendel Mátyás - 2009.08.03 - 10:20:29
"A virtus halott. A virtus meghalt. És az Admin maga ölte meg. Mivel vigasztalódjon minden gyilkosok gyilkosa? A legígéretesebb szabad sajtó, ami a magyarnak volt, elvérzett keze alatt - ki mossa le róla vérét? .... Túl korán jöttünk, még nincs itt az időnk? Ez a rettenetes esemény még úton van - még nem hatolt el a szerkesztők füléig. A villámlásnak és az égzengésnek még idő kell, a csillagok fényének idő kell, a tetteknek idő kell, hogy - bár megtörténtek már - meglássák és meghallják őket".

Nietzsche után, szabadon.

Számtalan kritikai cikkem, számtalan konstruktív javaslatom volt már. És persze közel sem állíthatom, hogy egyedül vagyok ezzel. A virtus igazságtalanságai, problémái számtalan fontos és jelentős szerkesztő kritikáját váltották már ki, és számtalan felzúdulás volt már a Virtuson.

A legutóbbi ilyen után az Admin mintha eszmélt volna, de eszmélése csak egy rövid látszatintézkedésig volt elég: indított egy topicot, ahol a reklamálóknak teret engedett, hogy kiadják magukból dühüket, aztán bejelentette elképzelését. Süketen, vakon.

Azóta a virtus döglődése újabb fázisába érkezett. Ilyen még nem volt. Cikkem , melyet lassan egy hete írtam, még mindig címlapon van. Az első tíz szerző közül most éppen 4 írt a legutóbbi héten. Könnyen elérhetném, hogy valamelyik elkövetkező héten első legyek, mert a többiek éppen nem írnak semmit.

Szerzők tucatjai hagyták el a Virtust, mások nem törölték magukat, de gyakorlatilag inaktívak. Az Admin semmit sem változtatott, csalásai nyilvánvalóak. Például az említett cikkem 193 olvasással nem szerepel a legolvasottabbak között, miközben máskor már 100 olvasás alatt is be lehetett kerülni. Különösen mostanában, a hanyatlásban.

Az Admin "zseniális" víziója szerint a Virtus teljesen non-profit lesz,és főszerkesztők fogják szerkeszteni. Ezzel a Virtus elveszti azt, amiben egyedi volt: azt, hogy szabad sajtó, melyet az olvasók maguknak szerkesztenek, és közben non-profit. Egyesíti magában minden újságírás rossz tulajdonságait. Hát gratulálok!

Valószínúleg arról van szó, hogy az Admin megunta a munkát, és most átadná a dolgot mások kezébe, és majd, ha megint kedve lesz, vagy valamifélecsoda folytán fellendülne a site, akkor bármikor visszaveheti az irányítást. Az Admin itthagyja,leparkolja a Virtust.

A helyzet az, hogy ezt megkaphatjuk bármely blogos helyen: írhatunk valamit, közzétesszük, és a kutya sem olvassa, legfeljebb, akik keresővel rátalálnak. Minden blogon meg lehet ezt tenni. Van, ahol a frissen megjelent írások valahol megjelennek, és onnan jön ár olvasó. Mindenhol van egy szerkesztő, aki kiemeli a számára érdekes cikkeket, aki szerencsés, az kap egy bizonyos olvasottságot."

www.virtus.hu/?id=room&aid=74921&blmt=50

Bee-zony 2010.04.23. 04:25:41

A morális hullaszag nem most kezdődött a virtuson, hanem miután megszállták a zsidók (és a komprádor gójok), nem sokkal az indulása után – és most úgy járt, mint az SZDSZ.
MEGÉRDEMELTEN.
Először mindenkit kitúrnak, aki igazat mond (mert számukra kétféle gój van, a birka gój, akit lenéznek és kihasználnak, és „náci” gój, akit gyűlölnek, mert nem lehet kihasználni, és ráadásul meg is mondja róluk az igazat), aztán amikor már csak ők vannak, akkor végleg sz@rrá megy az egész – ez a menetrend mindenben, amihez nekik közük van.
Először kinyírnak mindenki mást, aztán saját magukat.
Én az elsők között voltam, akit kicenzúráztak, mert megírtam az igazat.
Nem magyar virtus, hanem a zsidó vírus, pl.
Utána következett az, hogy csak a hülyék és aljasok maradnak ott.
Engem igazolt az élet, nahát…
Emlékszem még rád, amikor még domináns szerepre törekedtél (volna, abban a sátáni közegben)…
Mindenkinek tart valamennyi ideig, amíg rájön, hogy mit nem érdemes.

A P-dox viszont tetszik, mint vallásparódia és –kritika; néha az érzéseimet látom benne egész jól megfogalmazva.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.06.03. 07:04:14

#1 - nemtetszik - 2009.08.03 - 23:23:39
Kedves Virtustársak!

Az oldalt lassan végleg ellepi a szenny és a sötétség.
Kérlek benneteket lépjünk fel ellene közösen!
Ne szemétséggel, ne úgy, hogy ne szívesen nézzünk a tükörbe...
A jelenlegi helyzet szerint a szennyslepp zászlóshajója, don juanita Tomasekné renoméja nagyon megingott, tehetsége eddig is ismert volt. Signorina csalásai szinte mindenki számára egyértelműek. Wild Flower cikkei a nivónak önmagukban ártanak. Itt a mi súlyosan terhelt Ilonkánk és a komplett dilis Anna. P Solaris, az álszent rigó.
Egy csapat, akiknek lementünk a hülyeségi szintjére és ott legyőznek minket a rutinjukkal.
Nekik egy közös vonásuk van, alig engednek ki a kezeik közül minőségi terméket - kivéve Solaris-.
Hát, tegyünk meg mindent, hogy kerüljük a posvány cikkeiket, tiltsuk le őket, mi pedig tegyünk fel annyi cikket, amit bírunk. Most nem számít a minőség. Írjunk sok humoros írást, hogy igazi szellemesség és nevetés szorítsa ki a sötétséget. Rázzuk le magunkról végre a macskaszőrt!
Egészen eddig vallottam és vallom most is, hogy falkára csak a butáknak van szükségük, az egyéni gondolkodóknak nem. De inkább egy ilyen falka, mintsem a sötétség diadala!
Kérlek, csatlakozzatok!
Ki meri vállalni?

TükrömTükröm, aki ezentúl ezen a néven ír.

Az előbb tévedésből még maradtam Tükröm.
Társalgó
Vissza a témákhoz

FELHÍVÁS! Tegyünk a sötétség ellen!
nemtetszik - 2009.08.03 23:23
www.virtus.hu/index.php?id=room&aid=t_12188_20090803232339&blmt=100

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.06.14. 10:40:14

"Címzett: Admin
Tárgy: virtus.hu hekkelés, vagy csak hőzöngés????
Dátum: 2010-06-14 09:56:15
történetsíró a KUPÉ On Line Kulturális folyóirat, a www.kupefolyoirat.hu főmunkatársa hőzöng már itt hónapok óta, hogy ő látja a virtus.hu felhasználóinak IP címeit. Nos ez bibi lenne két okból is, ha igaz lenne.

1. ok: Felhívom azon kevés virtus szerző és olvasó figyelmét, akik még itt vannak, hogy az itt közutálatnak örvendő lektor (Verő László)egykori bandatagja történetsíró, azaz Hortolányi Gábor a jogosulatlan IP cím kezeléssel, jog és törvényszegést követ el, ami tudtommal egyben bűncselekmény is, ha a saját leírása szerirt meg is valósítja és nem csak hőzöng. Mert bizony ez hőzöngés és én így nagy ívben tojok rá.

Javaslom nézzen utána a jogosulatlan adatgyűjtés, tárolás és felhasználás büntetőjogi tételeinek:-)

2. Akkor a virtus.hu nem rendelkezik megfelelő adatvédelemmel és biztonsággal, ha így fel tudják törni egyes amatőr hekkerek is a rendszerét. Ez megint csak szerzőket riaszt el, mint egy bankból is elriasztja ügyfeleket, ha bárki hozzájuthatna az ott tárolt titkos adatokhoz."

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.06.17. 09:21:12

virtus.hu szócikk a magyar wikipédiában:

hu.wikipedia.org/wiki/Virtus.hu

a szócikk társalgója

hu.wikipedia.org/wiki/Vita:Virtus.hu

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.06.19. 13:18:31

#1 - IGe - 2008.11.17 - 12:39:15
Az a véleményem, hogy a virtus.hu számos olyan hibát elkövetett a multban és a jelenben is, amiatt a sikere csak visszafogott.

Késő reagálta le:
- szerkesztői háborúkat, moderálás szükségességét
- a legszabadabb sajtó tarthatatlanságát
- a tolburjánzott verseket
- tulburjánzott témákat, mint az ezotéria
- maxi-mini klubbokat
- azon szerzőket, akik többre vágytak
- a plagizálásokat

Mi lett ebből? Más lapok jobban és gyorsabban fejlődnek, hamarabb reagálnak. Sokan mivel itt nem láttak fejlődési utat, lehetőséget saját lapokat alkottak, máshol írnak, máshol publikálnak. Ezen lapok ismertek, mert már legalább 5-6 ilyen van.

www.7torony.hu/

www.tollinga.hu/

wita.hu/

www.elohang.com/

www.tollal.hu/

Továbbá az index.hu hiába indította később a hasonló kezdeményezését, ami által a blogok tartalmát beveszi az újságba, már jóval beleelőzte a virtus.hu, pedig a virtus kihasználhatta volna kezdeti előnyét. Most már az index a blog.hu-val együttműködve ott tart, hogy a blogok szerkesztői reklámozhatnak is, illetve az index reklámbevételéből, nem filléres, hanem legalább néhány tízezer forint/hó alapon részesedhetnek is.

Azt látom, ha ez így folytatódik tovább a virtus.hu előfordulhat, hogy "kiürül" elértéktelenedik. Más lapok, más kezdeményezések elszipkázzák jobb lehetőségekkel az értékes szerzőket.

Mit kellene tenni szerintem???

1. Megoldani hogy a nagyobb önállóságra vágyó szerzőknek ne kelljen teljesen a virtustól elszakadva új lapot indítaniuk.

2. Az Önálló lapok szerkesztőinek önálló reklám lehetőségeket, vagy bevételi forrást biztosítani.

3. A plagizálásoknak súllya és következménye is kellene hogy legyen. Sok szerző hozta fel a Lapját és a nevét plagizálásokkal és a mai napig ott vannak az élen, mert max annyi történt, hogy töröltek néhány írását, vagy törölték a néhány fillért érő honoráriumát. Így az értéktelen az érték fölé tudott kerekedni.

4. A nullázó és maxiklubbok lehetőségeit meg kell szüntetni a manipulációkra. Ha másként nem megy és ennek a negatív pontozás nyilvánossá tétele az ára, legyen az.

www.virtus.hu/index.php?id=room&aid=t_825_20081117123915

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.03. 09:38:41

2. rész:

"És akkor most a tények, lépésről lépésre:

1 lépés: kattints a szerzők listára, a jobb felső sarokban. Mit látsz? Neveket, cikkek számát, és a népszerűséget.

Miért megy a harc? A népszerűséget növelő pontokért, hiszen nem az számít, ki mennyi cikket írt, hanem hogy mennyi a népszerűsége. A rendszer is z alapján állítja sorba a felhasználókat.

Mit látunk ott jelenleg? Itt van az első 7 sorrendje, hogy ne kelljen keresni, az első szám a megírt (Lovas esetében inkább felrakott) cikkek száma, a második szám a népszerűség pontok. Tehát: Lovas Éva 596 cikket írt, amivel 302 pontot ért el.

1: Lovas Éva: 596/302
2: Epipapi: 280/254
3: Tomasekné gyöngyi: 673/250
29. Mashter: 100/160

A pontozás mikéntje:

Elgondolkodtató (és ezen megy a harc egy ideje), hogy az a jobb író, aki számtalan cikkel ugyan, de összeszedte azt a mennyiségű tetszésindexet, amennyivel vezet, vagy az a jobb író, aki bár jóval kevesebb tetszésponttal rendelkezik, de kevesebb cikket is írt.

Nézzük számokban az első hármat, és engem:

Lovas Éva 596 cikket kellett összelopkodjon ahhoz, hogy 302 pontot érjen el. Tehát (302/596) cikkenként mintegy 0,5 tetszésindexet kap. Ugyanez Epipapi esetében (280/254) majdnem 1 es átlag, tehát egy cikkel bizonyosan kap 1 pontnyi tetszésindexet. Tomasekné Györgyi (250/673) mutatója 0,4. Az enyém pedig (161/100) azaz 1,6.

Ha valakinek van kedve, már ez alapján behatárolhatja, kit gondol jobb írónak, de nyilvánvalóan igaz, hogy az a legjobb író, aki a legtöbb tetszésindexet hozza ki egy cikkből.

Esetünkben Epipapinak egy cikk elég egy ponttal növelni a tetszésindexet, addig Signorinának kettő cikk kell hozzá. Egyértelmű tehát, hogy ki a jobb író, ki a kedveltebb.

De akkor minek a klón?

Felmerül a kérdés, ami mindenkit foglalkoztat: minek a klón? A válasz is megvan: azért kell, mert ha egy klón ad egy maximumot mondjuk X-nek akkor eggyel nő a tetszésindexe – mondják egyesek, és bizonygatásért esedeznek. Megint mások azzal példálóznak, hogy valakinek, hiába adtak 100%-ot egy klónnévvel, vagy hiába értékelték őket, a tetszésindex nem változott. Hogyan lehetséges ez?

A tetszésindex változása/a megdöbbentő igazság!!!!

Most jön, a megdöbbentő igazság. Kérek mindenkit, tegye azt amit írok, és ellenőrizze, a leírtakat. Én, Mashter, eleddig, virtusos tevékenységem során 100, azaz száz cikkel jelentkeztem a honlapon. A 100 cikkemet eleddig 201 értékelő értékelte. Nyilván nem összesen 201 értékelést kaptam, vannak állandó olvasók, akik visszajárnak, de a fontos itt most a 201 értékelő. Hogy ebből mennyi a klón, mennyi a nullázó klón, a maxolóklón, az teljesen mindegy… illetve nem, de ez majd a cikk végén, csattanónak.

Van egy (eleddig semmilyen vitában szóba nem került) adat, amely azonban mindennek a kulcsa. Mégpedig az a kis százalék, amelyet az értékelők (201) mellett találsz: az a százalék, hogy az értékelők átlagban ennyi és ennyi százalékra értékelték az összes értékelések alapján a cikkeidet. Nálam tehát a helyzet számokban, a következő: 100 cikk, 201 értékelő (tehát 201 nicknév, aki értékelt) és mellette. 80%. Ami azt jelenti, hogy a száz cikkem átlagpontszáma 80%-os. Nézzük csak az egyszerű matematikát: 201 (az értékelők száma) megszorozva az átlagos értékeléssel: 80%-al, ami 0,8, az pontosan 160.

Nekem a tetszésindexem 160 pont.

Klónok, klónháborúk, magyarázat.

Mire jöttünk rá eddig? Arra, hogyan működik a virtus. Hogyan kapod a népszerűségi pontjaidat. Nagyon egyszerűen tehát: a 201 eleddig értékelő 80%-os tetszése a cikkeimnél, mintegy 160 tetszésindexet állított elő.

Ez a magyarázata annak például, hogy amikor egy új értékelő értékeli a cikkét – mondjuk Lovasnak, akkor nem automatikusan eggyel nő a tetszésindexe, hiszen lehet, hogy Lovas Éva átlagos értékelése 30%. Így három értékelő, három új maximum pont után ugrik egyet a tetszésindex. Ha az eddig kapott pontjaid alapján 50% ban tetszik az olvasóknak a cikked, akor kettő értékelő kell a plusz egy ponthoz.

És itt van a kutya elásva: erre kellenek a klónok: hiszen, ha azt szeretnéd, hogy jobb legyen az átlagos értékelésed, számtalan klónra van szükséged, hiszen nekem például a 200 értékelő 80%-os értékelését legalább 30-40 klón maximum értékelésével tudom akár csak 5%-ot feljebb vinni. Képzeljük el ugyanezt abban az esetben, ha az átlagos pontjaim 30%-on állnak, és már 300 értékelő alapján. Sokkal, sokkal több klón kell, hogy kicsit is növeljem.

Ugyanakkor érdemes bevetni a nullázóklónokat is, hiszen ha Mashter 80%-os értékelését le akarom vinni 5%-al, legalább 20 új értékelő kell, akik 0-át adnak, hogy csökkenjen…

Ezért megy tehát a klónharc. Most már mindenki tudja. Most már mindenki érti.

Ellenőrizzétek le… és ne feledjétek…. Nem a cikkek száma számít. Lehet valakinek 1 cikke fent, lehet, hogy letörölt 150-et… a klónok, orvul támadnak.. igaz, ez hosszú, sziszifuszi, és rengeteg gondolkodást igénylő munka, de ismerek legalább 1 embert itt a virtuson, akinek mindent megér, hogy ő legyen az első.

Jelenleg az is.

De menyire tisztességesen? És milyen roppant kemény, sziszifuszi munkával. Állandóan figyelni, ki a veszélyes, módszeresen nullázni hátha csökken az értékelése, miközben megadat maxolni… Nem lenne egyszerűbb cikket írni? Jó cikket írni?

Mashter rovata (mashter.virtus.hu)"

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.03. 09:39:49

Publicisztika
Hogyan működik a Virtus? Leleplező cikk klónokról, pontozásról. OLvassa mindenki!
Mashter - 2010.08.02 16:57
www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=95173

társalgója:www.virtus.hu/index.php?id=room&aid=95173

Bár sokan vannak (de két élharcos mindenképpen) akik azt állítják, őket nem érdekli az, hogy hány pontjuk van, és hogy ki hány százalékra értékelte az írásukat, ez hazugság.

Ahol pontok vannak, vereseny is van. De hogyan számolja a virtus a pontokat?

Őszintén megvallom, én meguntam a cselszövéseket, az ármányokat, a két mindenki által ismert egyén örökös tagadását, azt, hogy mindenkit hülyének néznek, mindenkin mosolyognak, mintha a legnagyobb tudás lenne a birtokukban.

A pontokról van szó. Igen, azokról a pontokról, amelyek – akár tetszik akár nem – versenyt szülnek a virtuson. Az elátkozott, de egyben imádott pontokról. Azokról a pontokról, amivel véleményt nyilvánítunk egy-egy szerző írása felett, ami aztán vagy hatalmas „barátságokat” szül (gratmaxvittem) vagy átkozódást vált ki, mégis ki meri lenullázni a cikkemet?

Amely érdekszövetségeket hoz létre a maxpontot egymásnak – a cikk témájától, színvonalától függetlenül – ide-oda adó, maxiklub tagok között. Amely ellentéteket, anyázásig fajuló (persze… tudjuk, nem a pontok miatt, nem a nullák miatt) vitákat gerjeszt a nullázók okán. Azokról az elátkozott pontokról van itt szó, amiért klónok harcolnak a szerzők között: nullázót kereső klónok, egymást maximális pontszámokkal szóró klónok, kísérleti klónok, állandó klónok, pihenő, hátha egyszer kellő klónokat generál…

Eközben, két élharcosunk a nagy főszerkesztő asszony, és a versmondó lányka, váltig állítja, birtokukban van az a tudás, ami alapján ők, már tudják, hogy működik a pontrendszer. Természetesen ezt el nem mondják senkinek, csak sejtelmesen mosolyognak, és akárki akármit mond, pont nem úgy.

Megunva ezt a teljesen értelmetlen játékot, álljon tehát itt, az, hogy pontosan hogyan működik a pontozás a virtuson: mindenki tanulságára. Meg fogtok lepődni, milyen egyszerű, és meg fogjátok érteni, hogy miért is kellenek a klónok. Nem, nem azért amire eleddig gondoltatok…"

folytatás 2. résszel

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.09.07. 09:35:15

Ezt a részt kicsit átírom:

1. Az értékelésben bekövetkezett csalások és azok elkövetőinek pozícióban maradása. Ezért a különféle "ranglisták", amelyek régebben motiválók voltak, mára már elvesztették a jelentőségüket és hatásukat. Semmit sem érnek.
2. A honorárium "jelképes" mértéke olyan nevetségesen kicsi lett, hogy már az is csoda, ha egy cikk a felrakása után két héttel kap 10-20 forintot. Ez nem is olyan régen még legalább néhány száz forint volt. A virtus vezetősége a csökkenés helyett növekedést ígért régebben.
3. A plagizálásokat, mások írásait visszaesően bemásolók sem lettek rendszeresen kellő súllyal elmarasztalva. Sőt itt valamiféle hallgatólagos cinkosság is fellelhető az elkövetők és a virtus vezetősége között.
4. Levélszeméthez hasonló tömeges töltelék cikkekkel elárasztókat sem moderálta a rendszer, a szerkesztők közössége meg a a csaló klónok miatt nem tudta ítéletét érvényesíteni.
5. Mások írásainak bemásolása és a cikkszemét mellett megjelentek a bulvár hírek is, amelyek szintén nagyon hosszú ideig uralták és elnyomták a saját írásaikat és gondolataikat közlőket.
6. A valódi és hathatós intézkedések helyett tett látszat intézkedés, tehát a klónok kiszűrésének hibás metódusa miatt sokan panaszkodnak teljesen jogosan, hogy nem jó a pontrendszer és hiba van benne. Igazuk van 100%-osan. Hiszen dinamikus IP címnél lehet hogy számtalan valóban új látogató és regisztrált kap olyan IP címet, amely már másnál is volt. Simán nem számolja az értékelését, hiszen klónnak veszi, holott nem az. Gyakorlatilag ezért nem mozog mostanában már szinte semmit sem a pontrendszer. Egy hibás eljárás van benne, mert a valóban újak pontozásának a zöme (kivéve a kevés fix IP címes) sem számít miatta.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.06. 07:33:05

Már a "Legolvasottabb cikkeket" listáját is manipulálják és ez már tényleg a virtus.hu vége és halála. Mert ezt csak az Admin tudja megtenni. Ezt is könnyű ellenőrizni.

Jelenleg az első felrakástól 5 napig kerülhetnek fel az írások.

A topplistáról az utolsó írást fel kell venni a lapotokba.

Ha a felvett írás után van a saját oldalatok olvasási listájában -öt napon belül- akkor rendben van.

Ha a felvett írás előtt van a saját oldalatok olvasási listájában -öt napon belül- akkor bizony az írásotokat KÖZPONTILAG MANIPULÁLTÁK hogy ne kerülhessen a listára.
süti beállítások módosítása