Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Bibliai egy rasszista mű?

2010. március 20. - IGe

Az embereket nemcsak nemzetük, bőrszínük szerint lehet elkülöníteni, hanem a hitük, vagy a nem hitük alapján is. Ez alapján is lehet gyűlöletet szítani.

Mi a véleményed a bibliáról?

A biblia egy tanmese és egy mítoszgyűjtemény. Ráadásul nem is túl eredeti, hiszen tele van régebbi vallásokból származó koppintásokkal. Semmivel sem jobb mint bármelyik más irodalmi mű, ebben a műfajban. Horror, gyilkosságok, a bibliai Isten benne a legnagyobb egoista diktátor. Nem gyerekek kezébe való destruktív mű. Nem valódi, hanem álérték. A biblia jelenleg még vallások alapműve, de nemsokára csak mítosz lesz. Kinövi ezt is az emberiség.

"mítosz: 1. hitrege - a társadalmi fejlődés korai szakaszában keletkezett vallási jellegű mesés elbeszélés, amelyben a természet és a társadalom jelenségei, hatóerői megszemélyesítve, természetfeletti lények és legendás hősök képében jelennek meg. 2. egyén v. a közösség cselekedeteit természetfölöttivé nagyító felfogás, elbeszélés, monda. 3. ritk. nem létező, kitalált dolog (forrás: Bakos Ferenc: Idegen szavak és kifejezések szótára, Akadémiai kiadó , Budapest 1986)"

Mi a véleményed a biblia újszövetség részéről?

Az újszövetség sem igazán az emberek szeretetére nevelő mű. Abban is csak egy az elsődleges a bibliai Isten. Az ember csak a bibliai Isten dicsőítésének az eszköze. Az újszövetség szintén kivételt és megkülönböztetést tesz az emberek között. Csak éppen nem a fajuk és a bőrszínük szerint, hanem attól függően, hogy hisznek-e a bibliai Istenben, vagy nem. Az újszövetség szerint, aki nem hisz a bibliai Istenben, azt mindenféle hátrányos és megkülönböztető jelzővel látták el, aki pedig hisz azt mindenféle pozitív és előnyös jelzőkkel illették. Mint láthatjuk a későbbi korokat, ezen elméletet felhasználva embereket öltek meg máglyán és keresztes háborúkban. A keresztény egyházak újszövetségi ideológián alapuló visszaélései ellen mindig is küzdöttek a felvilágosult emberek. Ezért sikerült, többek közt a Francia forradalomnak is köszönhetően, a mai napra ellenőrizhető jogi keretek közzé szorítani működésüket. Így napjainkban már nem jelentenek igazi veszélyt az emberiségre.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr241854460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-JzK- 2010.03.20. 14:11:11

Francia forradalom, pff...
Olyan piszkosul kétszínű egy patkány hozzáállás ez: ha a csőcselék fellázad és a papokat üti, akkor az hősies, eoposzba illő felkelés, ha 2006-ban egy hasonló csoport kel fel és megy neki a fennálló rendnek, akkor fujj, ez csőcselék.

-JzK- 2010.03.20. 14:12:27

Te nem különbözteted meg hátrányosan a hívőket?

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.03.20. 15:01:16

Ugye jól értem, hogy te most az ateistákat parodizálod? Kibaszott jó! :DD

fourgee 2010.03.20. 16:11:37

Hm, az Ószövetséget, vagyis a Tórát miért nem bírálod? Ott nem csak vallás, hanem származási, faji alapon különbözteti meg a Teremtő kiválasztott népét a többi néptől...

Ha vallás alapján különböztetek meg, az nem rasszizmus. Viszont ha faji alapon, az igen... Előbb légy tisztában a fogalmakkal, utána írkálj :)))))

Pörölyfej 2010.06.17. 22:54:58

igazi nagy fasz vagy, az eretnekség és az inkvizició már elmúlt, de mondd, kik öldösnek most is olyanokat akik nem olyanok mint ők?
a keresztények?
ugye nem? :-)
süti beállítások módosítása