Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Szavazási lehetőségek

2010. április 10. - IGe


Ha a geometriát szó szerint értelmezzük a két egymást metsző vonal nagyon sok helyes lehetőséget adhatna ki szavazásra.

A zindex egyik cikke alapján mi se maradjunk le erről a lehetőség özönről, amelynek íróját minden bizonnyal ezen blog olvasgatása közben rúgta homlokon a múzsa. Mert nem kell ám maocetista módon mindenkinek egyforma szürke munkásruhában járni és egyformán ixelni sem, mert a szavazásba belevihetjük a saját egyéniségünket is. Aki újabb ötletekkel jön elő, azokat is betesszük képként.

„A jelöltre szavazni a jelölt neve alatti, feletti vagy melletti körbe tollal írt két, egymást metsző vonallal lehet” – a választási eljárásról szóló, 1997. évi C. törvény [1] 69. paragrafusa szerint. Arról azonban nem rendelkezik a törvény, hogy annak két vonalnak milyennek is kell lennie pontosan. Így tehát a geometria értelmezése szerint a vonalak lehetnek egyenesnek, görbék, parabola alakúak, szaggatottak, egyeses szakaszokból állók és ezek az egyenes szakaszok egymással különféle szögeket bezárók és ezek és még számtalan ehetőség további kombinációi. Arról sem rendelkezik, hogy a két egymást metsző vonalnak nagyjából egyforma hosszúnak kell-e lennie, vagy lehetnek különböző hosszúak. Arról sem, hogy ezek kilóghatnak, vagy sem a rublikából és mennyire lóghatnak ki. Arról sem rendelkezik így tehát szabad választás, hogy az adott két vonal hányszor is metszheti egymást. Csak az a kikötés, hogy metszeniük kell egymást.

Nos akkor lássuk az elvileg jó és nem jó megoldásokat, amelynek csak egy része egyezik meg az index cikkben lévővel, de azok is némileg másként vannak kommentálva. Illetve jelentkezik még a blogom valláskritikai vonulat hangulata is:

Ez lenne a két maocetista, szürke egyenruha jellegű, mindenki azonosan és egyenlően, a párt és a hivatal által kiadott úton verzió. Persze a kisember még ilyenkor is rezeg és izgul, hogy most kilóghat-e vagy sem valamelyik vonala a körökből? Milyen színű tollal rajzolhatja, filctoll lehet-e vagy csak golyóstoll? Hozhatja a sajátját, vagy csak a hivatalos tollal szavazhat.

 

Ezek a pókerblöff verziók, amelyek szabálytalanok, a két vonal nem metszi egymást, de elvileg a szavazóbiztosok beszopálhatják. 

 

 

A csiga és a hullámvonal nem jó, még akkor sem ha egyes szientobigyók abban reménykednek, hogy azek az ábrák agymosást és érzékcsalódást okoznak a szavazóbiztosoknál. Ki kell őket ábrándítanom. Nem mindenki hipnábilis és hiszékeny. Tehát nem mindenki befolyásolható.

 

Az első verzióval a nagyon elszánt Zeusz egyik fia fanok, egyébként teljesen szabályosan, még ide is berakhatnak egy középkori kivégzőeszköz motívumot és így nem csak a köztereinket, útjainkat és  a Gellért hegyen fejthetnek ki gerilla marketinget, hanem a szavazatértékelő szavazó biztosok közt is. Nos úgyan ezt a NemBalos fanok már nem tehetik meg a kettős kereszttel. Ez bizony kettős mérce és vallási elnyomás, ami talán hamarosan megváltozik.

A nukleális leszerelés elkötelezettjei itt is szabadon lobbizhatnak, nem csak a hősök terén fáklyákkal kirakva este a jelet, de a Mercédes autógyáriak már csak szavazatvesztéssel tehetik ugyan ezt.

 

 

Az Unicum üveg cimkéje sem lehet érvényes szavazat, ahogyan a kettős létra jel sem.

 

Az egymás szárnyait keresztező madárjelek elvileg érvényesek lehetnek, persze nem három, hanem csak két madár esetén, ha van még emberfia, aki ilyesmi jel lerajzolására vetemedik. Az optimista, vagy a cinikus  klub tagok érzelmeik nyilt kifejezésével viszont szavazatot veszthetnek, ami persze nem biztos, hogy érdekli őket, ha az egész egyébként jó móka.

 

Egy trükkösen rajzolt - két folytonos vonal háromszög alakban egymáson-  dávid csillag viszont egyenértékűen jó szavazat lehet egy szvasztika jellel azonosan.

 

Az anarchisták is reklámozhatják magukat szavazás közben, ám a boszorkány szövetség tagjai a pentagramma jelükkel megszívhatják. Két okból is. Mert sokan nem hiszik el, hogy ez egy vallási jelkép, hanem önkényuralmi vörös csillagnak vélik, még akkor is ha kék tollal lett rajzolva. Másrészt meg azt sem hiszik el, hogy lehetséges egy ilyen ábrát két folytonos vonalként megalkotni. Pedig lehet.

 

Elvileg a nem hall, nem lát, nem beszél szmájlik is a két egymást metsző vonal miatt elfogadhatóak lennének, de mivel nem csak két vonalból állnak, inkább nem fogják szerintünk őket elfogadni. Ez vonatkozik a nyelvnyújtó verzióra is.

 

A lehet-e fasszal érvényesen szavazni kérdés megint csak a rajztechnikán mulik. Igen lehet, csak megfelelően kell tenni.

 

Az M6 -os autópályát építő konzorcium és befektetői közösség jelképe a kalauz zászló lábszárcsont részlete és munkáspárti fanok a sarló és kalapácsa is érvényes szavazat lehet.

 

Sem a Fábri Sanyi és minden rendes magyar férfi által nagyra tartott 3,14-na jel, és kinai taóizmus hívei sem kívánatosak érvényes szavazóként jelükkel a szavazólapokon.

  

A szegfű és a politikai prostituált tulipán mozgalom hívei is jobban teszik, ha alalfabéta módján inkább kereszteket rajzolgatnak egyértelmű aláírásuk helyett. Az utóbbi hívein valószínűleg sem a kereszt, sem az ima nem segíthet már. Az idejük lejárt a nagy kupolán belüli világban.

 

Elvileg a szavazási hangulatunkat is kifejezhetjük ilyen képpen és ezt sem tudjuk biztosan, hogyan reagálnák le. Elvileg a két egymást metsző vonal sem fontos és nem alapkövetelmény- egyesek szerint- mert az egyértelmű választói akaratnak megfelelő minden jel megfelelő.

MEGVALÓSULT SZAVAZÁSOK KÉPEKEN

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr41910420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.04.16. 20:53:26

Azon is el lehetne gondolkozni, hogy milyen szavazás az, ahol nincs olyan rublika, hogy

- EGYIK PÁRTRA SEM
- EGYIK JELÖLTRE SEM

mert ezek hiányában sérül bizony a demokrácia, mert ezen akaratot nem lehet egyen értékűen szavazással és szavazáson kinyilvánítani.

Pedig ez jelentősen befolyásolhatná a bekerülési küszöböket. Mert ha most is lenne minden körzetben 10-15 % egyik jelöltre és egyik pártra sem szavazat, mert lenne ám, ha lenne ilyen rublika, akkor kicsit több helyen lenne most második forduló.

Simabor 2012.12.30. 23:23:02

@IGe:
Nem sérül szerintem a demokrácia. Mivel aki szerint egyikre sem kéne szavazni, az nem megy el.
Értem én, hogy mire célzol, de akkor azt mond meg, hogy az a 10-15% körzentenként minek megy el szavazni?
süti beállítások módosítása