Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Jedi Tanács üléséről

2011. október 12. - IGe

 

A Jedik nem bújhatnak a sötétség árnyékába és éppen ezért néhány fontos dolgot ebben a formában is közzé teszünk. Hiszen jelenleg már több mint 20 ezer ember vállalta fel valamilyen szinten a jedizmust. A Magyarországi  Jedi vallási jellegű mozgalmak és közösségi lapok összefogásaként alakult egy úgynevezett Jedi Tanács. Elvileg 9 fő alkotná, azok akik a legaktívabban tettek, cselekedtek a Jedikért, viszont csak hét Tanácstag foglalta el helyét a tanácsban a felkérések alapján. Egy tévészereplés kapcsán a keletkezett vitarészletet minden Jedinek, de a közéletnek is meg kell ismernie. Hiszen nincsenek titkaink.

Amennyiben az egyik Jedi oldal adminja nem szövetkezett volna a sötét erővel, akkor sokkal hatásosabb lett volna ez a riport, és sokkal több mindent lett volna lehetőségem elmondani. Neki, azaz Tominak az ATV-vel volt gondja és ezért a sötét erőt vezérelve engem személyemben támadott be. Nekünk nincs titkolni valónk, neki van. Még a nevét sem meri felvállalni, nem hogy az arcát a nyilvánosság előtt.

Jedi Tanácsban a vita részletei:

Jedi D: Skacok, szintén nagyon fontos!!!! Nekem holnap választ kell adnom az ATV felelős szerkesztőjének, hogy megy-e valaki hozzájuk a reggeli műsorba tőlünk. Én szívesen mennék, de a héten annyi melóm van, hogy jó ha a net közelébe tudok majd kerülni! Kérlek benneteket, hogy döntsétek el és írjátok meg, vagy hívjatok fel, hogy mit mondjak az illetőnek. Le is lehet mondani, semmi gond, csak jó lenne kihasználni minden lehetőséget!!!!! Üdv. mindenkinek, uffff, szóltam! 

Tomi:  Nem megyünk. 

Jedi D: ezt úgy kell érteni, hogy senki se menjen? Vagy csak ti nem akartok menni a két Péterrel?

Tomi: Senki.
 
Jedi V: Igazán lehetnétek kommunikatívabbak, mi a problémátok a lehetőséggel, vagy azzal, ha más megy, ha már Ti nem tudtok, vagy akartok
 

IGe: Szerintem menni kellene, mert mert minden tévémegjelenés számít. Ha nincs más el tudok rá menni valakivel, de egyedül is.

Tomi: Semmiképp.

IGe: Tomi, azért nem ártana valami indok. Az rendben van, hogy minden tévé elfogult valahova, de azért ki kellene használni a lehetőséget szerintem

Tomi: Ez nem lehetőség semmire.
 
IGe: D. mi lenne az a reggeli műsor, ki vezeti és kivel szerepelnénk kb. ? Nem nagyon nézek tévét, és főként nem Atv-t. Annyi kockázat van benne, hogy más tévék nem nagyon szeretik, ha már szerepelnénk az ATV-ben. Viszont, ha máshol egyébként sem lenne esélyünk szerepelni többet, akkor ez is jobb a semminél.
 

Tomi: Nincs ATV.

IGe: Tomi, elvileg el lehet menni a többi Jedi Oldal képviseletében is, de nem szeretnénk ha az összetartás helyett a széthúzást látnák. Tehát ha adtok egy elfogadható logikus érvelést, hogy miért nem, akkor elfogadjuk és más Jedi Oldalak nevében sem megyünk el. Viszont akkor legalább a többi Jedi Oldalt tedd fel a kiemelt kedvenc oldalak közé. Amiben már régen döntés született, csak tett nem követte.
 

Tomi: Ha el akarsz menni más Jedi oldalak nevében, természetesen megteheted. De, mint mondtad, nem szeretnél széthúzást. Ezért ne tedd.

IGe: Te viszont akkor tedd Tomi és akkor én nem teszem. (Jedi lapok felvétele)

Jedi D: Minden tv-nek van reggeli műsora, Mokka, stb....., az ATV-nek is. Ha az egyikben szerepelsz, akkor dominóelv alapján mindegyik meg fog hívni a műsorába. Nem zárja ki az egyik a másikat! A műsorvezetőről, fogalmam sincs, hogy ki lenne az, több is van, váltják egymást asszem hetente. Hogy most ki a soros, nemtom. Tomi, azt hangsúlyoztad szerdán, hogy önző vagy, el is fogadom, de mutattad a demokratikus mivoltodat is, amikor mindent megszavaztattál. No, ebben is ezt kellene tenni, vagy tényleg legalább magyarázatot adni a kategorikus nemre! Jó lenne letisztázni a dolgokat, hogy akkor most mi is van!???? Amiket elvállaltál azok sincsenek teljesítve, befogom a számat, mert én sem csináltam meg a filmet. Kérdés, hogy van e értelme egyáltalán? Nahhh, mind1! 
 

Tomi: IGe, eltúlzod a dolgot. Tisztázd magadban, mi is a célod ezzel az egésszel, és az mennyire egyezik az oldal céljaival.

IGe: Tomi a megérzéseim diktálják. Tehát az erő. Tegyétek fel a többi Jedi lapot, néhány kattintás és akkor TETT is került az ígéret mellé.

Gergő: én Budapesttől jó messze dolgozom 7:30tól 16ig , így kizárt. :(
 

Jedi V: Mindenben ott van sok mindenre a lehetőség, az nem lehet kérdés,hogy egy újabb tv megjelenés újabb támogatókat hozhat, eddig úgy tűnt, ez cél. Ebben a műsorban lehetne az online kitöltés problematikáját is ecsetelni.

IGe: Jelenleg a Jedi Tanács 7 fős, mert a további felkért két fő még nem foglalta el a tanácsban a helyét. 4 fő jelen van online. Elvileg tudunk szavazni is. Viszont Tomiéknak mindenképpen be kellene tartania a korábbi Jedi tanács döntéseit, hogy tovább tudjunk lépni. Sőt az új Jedi oldalt a Jedi Templom, Coruscant is fel kellene venni, hiszen sokan éppen azt kifogásolták, hogy nincs aki ezt komolyan veszi. Ez az Jedi oldal pont azért jött létre.

Jedi D: Nem kell ezt túl misztifikálni. Ha valaki elmegy, poénosan elmesélheti az egészet, hogy mi ez, bár kétség kívül a KSH törvénysértéseit meg kell említeni. A műsorvezető minden bizonnyal nem a poénra, hanem a KSH-ra tereli majd a szót. el kell dönteni és erről tájékoztatni kell azt a 17000 embert is, akik az oldalt like-olták, hogy az oldal csak viccelődik, vagy kiáll azokért az emberekért, akik Jedinek írták be magukat. Mert sokaknak sérültek azáltal jogaik, hogy nem írhatták ezt be. Nincs abban semmi sem, ha ez az egész abbamarad és csak jó vicc volt, csak csalódás lesz több embernek is talán. Döntsétek el, én meg délelőtt felhívom a szerkesztőt és megköszönve a lehetőséget lemondom, vagy elfogadom azt. Döntsetek.
 
Péter: Olvasd el amit írtam...
 

Jedi V: Ha nem akarjátok az ATV-t, és nem is indokoljátok, mit javasoltok helyette, vagy tennétek még az oldal célja érdekében a következő 3 hétben, amíg még van értelme erről beszélni

Jedi D: tv műsort lemondom! Sziasztok!

IGe: D., ne mond le. Elmegyek.
 

Tomi: Én nem tenném, IGe. A média nem a 100 fős oldaladra kíváncsi

IGe: Beszéltem telefonon D.-vel. Amennyiben a társoldalak nincsenek kirakva a jedivallás oldalra 1 órán belül, mint kiemelt kedvenc oldal, a Jedi Templom oldallal együtt, akkor én elmegyek az ATV-be a Jedi Templom és azon Jedi oldalak képviseletében, akik erre felhatalmaznak. Eddig 3 oldal már jelezte, hogy felhatalmaz.
 
Jedi V: Szerintem is menjen IGE, és minden jogalapja meg lesz, hogy a Jedik közössége nevében beszéljen, max hozzáteszi, hogy az egyik oldal adminja ugyan ellenezte, de más oldalaké viszont támogatta
 
IGe: A dolog megoldódott, letelt a gondolkozási és cselekvési idő.Akkor az ATV-nek a többi Jedi oldal nevében adunk interjút.
 
IGe: A hivatalos levél ma 10 órakor elküldésre került. Ebben többek felkérése és ráutaló magatartása alapján körülbelül 20 ezer magát a Jedi valláshoz közel álló embert fogok képviselni. Bárhol és bármikor. Természetesen a /jedivallás oldal három adminját és aki még nem kéri, azokat nem fogom képviselni.
 

Tomi: Látom, IGe, a matematika igen nagy erősséged.

IGe: Tomi, valóban az fejlesztő mérnökként dolgoztam sokáig. Viszont gazdaságjogot is tanultam.
 
Gergő: srácok, pls. ne kezdjünk el személyeskedni. ha mi páran nem tudunk egy irányba evezni, akkor hogy várjuk majd el ezt a nagyobb közösségtől.
 

IGe: 2011 augusztus 10-én valaki megérezte a jövőt ? Vagy éppen elkezdte formálni? http://vilagnezet.blog.hu/2011/10/10/2011_augusztus_10_en_valaki_megerezte_a_jovot

IGe: Kedves Jedi Kollégák. Akik komolyabban gondoljátok és akik kissé lazábban! Szerdán reggel képviselni fogom egy tévé adásban a Magyar Jedi vallást és azokat, akiknek ez bármiért fontos. A fő cél, hogy a KSH online listára a Jedi Rend, vallás felkerüljön, mint választható vallás. Ezt talán elmondhatom, hogy egységes célunk. Amennyibe szóba kerül, hogy esetleg megosztottak vagyunk, ezt ki fogom védeni a következő képen: Természetesen számoltam a lehetőséggel és fel is készültem már rá. A KSH és a tévénézők is elsősorban azokra kíváncsiak, akik a Jedi Rend vallást komolyabban gondolják. Őket kell felmérni is elsődlegesen. Bár az úgynevezett vallásrajongóknak is jár ugyan ez a jog. Sőt még azoknak is, akik ezt csak lázadásból teszik. Hiszen a görög és római katolikus, református és más vallások is egy valami elleni lázadásként indultak. -Remélem így mindenkinek megfelelő lesz.

Tomi: Nos, IGe! A helyzet az, hogy te (tekintettel az alapított néhány vallásodra, illetve az itt tanúsított magatartásodra) egyetlen fél mondatban sem képviselheted a Jedi vallásúakat, mivel nem gondolod komolyan. Célod és motivációd a pénz, és a figyelem. Ez gusztustalan.

Tomi: Természetesen az ATV-t is tájékoztattuk erről

Tomi: Sok sikert a szerda reggelhez.

IGe: Tomi : Valóban sok pénz áldoztam már rá, hogy másoknak segítsek vallásokat, egyházakat alapítani. A valódi vallásszabadságért is rengeteget tettem és teszek ma is. Pénzt viszont még egy fillért sem vettem fel, nem kaptam semelyik vallástól, semelyik egyháztól. Csak adtam. Az ATV-sek és a KSH már sokkal előbb értesült, hogy a 7 tagú Jedi Tanács megosztott ebben a kérdésben. Jelenleg 4-3, vagy inkább 4 igen 2 tartózkodó és 1 nem, ami te lennél.

Tomi: Jó. Akkor szórakozzunk egymással.
Tomi: Azt úgyis szeretem. :D
Tomi: Avada Kedavra... :D
 
IGe: Tomi. Nőj fel a feladathoz. Már 10 évvel ezelőtt is nemzetközi vallásszabadság konferenciákon vettem részt. Több mint 11 éve ott vannak az írásaimban, hogy az a valódi vallásszabadság, ha mindenki alapít magának legalább egy vallást, de jobb ha többet is. Akkor nem lesz egy sem, amely egyeduralkodóvá válhatna, vagy veszélyessé az emberiségre.
 

IGe: Nekem nem kell a Jediknél hatalom. A többi helyen sem kértem. Nézz rá a /JediTemplom oldalra. Szépen beállítgattam. Itt is ilyesmiben segítettem volna, meg segítettem is. Hiszen a /jedivallas -t is én javasoltam.

Jedi V: Én nem bánom azt se, ha IGE ebből pénzt szerez, mert akkor van valaki, aki főállásban nyomja, és pl munkaidőben el tud menni a TV-be, ha kap pénzt megdolgozik érte, nem tudom, ki másnak lenne több alapja a Jedi vallásról beszélni, senki más nem mondta, hogy menne, aki a lehetőséget szerezte, felajánlotta. Tomi, ha visszamész az időben 2-3 hetet, elolvashatod az oldaladon amit írtam, ha nem koordináljátok a dolgot, más fogja ki a szelet a vitorlátokból, ez most kezd megtörténni, csak nincs benne semmi ellenséges, ahogy ezt most megéled, IGE holnap a Te szekered tolja, holnap csupa lájk lesz az oldalad, és az oldalatok sikerének lesz elkönyvelve a show. Tegnap a cikket már mutogatták az oldalon, senki nem mondta, hogy fúj ATV ott ne jelenjen meg semmi. Ha az ATV komolyan venné amit írtatok, lemondaná a jelenést. Az nem buli nekik, hogy behívnak egy vendéget,. majd jól leégetik, szerintem.

Jedi D: Elnézést amiért beleszólok. Korábban írtam, hogy kiszállok. Olvasva a hozzászólásokat kénytelen vagyok megosztani véleményemet! Valaki árulja el, hogy hogyan lehet ebből jelen pillanatban pénzt szerezni? Az ATV a szereplésért nem fizet, a nemlétező tagság nem fizet tagsági díjat? Akkor hogyan? Aki eddig a legtöbbet költött a Jedi dolgokra, az én vagyok a 26 ezres benzinköltségemmel amikor felmentem a megbeszélésre, utánam IGe, aki szintén vidékről autózott fel a találkozóra. Ez csak infóként írtam. Az, hogy később ebből mi lesz, az a jövő zenéje! Egyelőre minden sértés nélkül pénzt, csak a szombati buli fogyasztásából lehet keresni feltéve ha sokan mennek el. Amit az 501-es légió, Cs.Gábor tett ma reggel az ügy ellen, az minden határon túllép! Neki és csapatának ebből a nyilvánosság a haszna és a nevük szerepeltetése. Tudnia kell mindenkinek, hogy a Magyar Star Wars Klub azért nincs velük jóban, amit a megbeszélésen is elmondtam, mert Cs.Gábor pénzt kér a fellépéseikért. A nemzetközi 501-es alapító okiratban ez szigorúan tilos! Kizárólag jótékonysági célokra használható fel az 501-es légió! Az esetlegesen keresett pénzt kötelezően jótékonyságra kell fordítani, vagy azoknak az embereknek kell belőle jelmezt venni, akik szeretnének csatlakozni. (én így tudom). Ezzel szemben Cs.Gábor igencsak megkéri az árát azoknak a jelmezeknek, amelyeket ő készít és a fellépésekért! Neki gyakorlatilag majdnem a megélhetését jelenti az 501-es Légió. Akkor most hogy is van IGe-vel???? Ki lát ebben közvetve, vagy közvetlenül pénzt? Én a megbeszélésen is elmondtam, hogy ha ebből lesz egy olyan szerveződés ami pénzzel jár, akkor abból a pénzt a rajongókra kell költeni jelmezek és egyéb más formában. (táborok, stb.....) Ezt most is tartom! Több személyeskedést én nem akarok! Kérlek benneteket, hogy ha többet akartok tudni Cs.Gáborról, akkor keresse meg itt a fészen, ..... ....ot! Ő tud róla mesélni. Ezzel a televíziós szerepléssel semmi baj nem volt! Semmilyen önhasznú cél nem volt, ellenben iszonyatosan negatívan jött le ez az aljas húzás, ez a nevetséges közlemény! Amelyet remekül reagált le IGe!!!!

 

Emlékeztető az első online Jedi Tanács határozatairól 2011.okt.03-04:

1. Legyen az oldalnak egy egyszerűbb elérési neve. /jedivallas
2. Felkerül mindkét jogvédelmi szöveg Jegyzetként és közzé is lesz téve
3. A Jedi társoldalak felvételre kerülnek a legnagyobb létszámú oldalra, mint kiemelt kedvenc oldal
4. Hivatalosan bejegyzett és önálló, független egyházzá válás mellett döntés született.
5. Összeírjuk a Jedi vallás, vagy Jedizmus lényegét és ezt közzé tesszük az oldalakon
6. A Jedi Tanács bővítése. (9 fő összesen)
7. Minden Jedi Tanács tag ír magáról ide egy rövid bemutatkozást, hogy mi motiválja.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr163296810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.10.12. 19:30:52

Az atv összefoglalójában van azét néhány pontatlanság, de ezért hagyján.

atv.hu/belfold/20111012_ivan_gabor

"2011.10.12. 15:30
Népszámlálás: fellázadt a jedik sötét oldala
A Jedi Tanácstól elhatárolódó 501-es légió Iván Gábor szerint rajongókat tömörít, akik termékbemutatón vesznek részt.

Kellően lököttek vagyunk, ezt vállaljuk, de nagyon sok fajta ember van közöttünk, vannak akik így rajonganak, akadnak, akik így lázadnak, illetve olyanok is vannak, akik teljesen gondolják, de fénykarja nincs mindenkinek, magyarázta az ATV Start című műsorában Iván Gábor. Ám a Magyar Jedi Tanács Tagja szerint nagyon fontos, hogy igenis léteznek jedik a Csillagok háborúja nélkül, is egyfajta harcos szerzetesrend tömöríti őket, melynek tagjai a buddhizmushoz közelálló elveket vallanak.

A népszámlálás okán, mondta Iván, felmerült, hogy a jedik is egy paródiavallás-e, mint a Repülő Spagettiszörny vallás, de a Tanács tagja határozottan ragaszkodott hozzá, hogy a jedik nem paródiavallás, noha van egy humoros oldaluk. Éppen ezért fontos Iván szerint, hogy a népszámláláskor számba vegyék a jediket, ugyanis eddig Magyarországon soha nem volt teljes vallásszabadság – és most sincs. Más országokban – Kanadában, Új-Zélandon, Angliában – egymillió ember vállalta, hogy jedi, ugyanis az ottani népszámlálás erre módot adott. Magyarországon viszont a Központi Statisztikai Hivatal az „egyéb” kategóriába sorolja a jediket, összemosva őket más vallások tagjaival.

Az más kérdés, hogy az 501-es jedilégió parancsnoka az ATV Start műsorának azt írta, hogy óvakodjon Ivántól, ugyanis a Jedi Tanács Tagja igazából önös célra akarja használni a „vállald a népszámláláson, hogy jedi vagy” kezdeményezést, és a politikai provokáció irányába mozdulna el. Iván szerint arról van szó, hogy ő tíz éve próbálja tágítani a magyarországi vallásszabadság határait, de az 501-esek csupán egy rajongói társaság és nem vallás. Iván szerint az 501-esek a harcos, sötét erő, akik a filmre épülő marketing-előadásokon, termékbemutatókon vesznek részt.

Ami pedig azt illeti, hogy a jedivallás egyfajta provokáció, lázongás lenne, arról annyit, hogy az állam által elismert egyházak 14-es listáján szereplő felekezetek szintén lázongás eredményeképpen jöttek létre, jelentette ki Iván.

atv.hu"

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.10.13. 08:51:31

Tisztelt ATV!

Köszönjük a Jedi vallás nevében a lehetőséget, hogy néhány fontos dolgot volt lehetőségünk elmondani az önök által biztosított nyilvánosság előtt is. Amennyiben lehet annyi kérésem, mivel a riportban személyemet megtámadták és ezt nem volt módomban részletesebben is kivédeni, hogy a

„Népszámlálás: fellázadt a jedik sötét oldala 2011.10.12. 15:30
A Jedi Tanácstól elhatárolódó 501-es légió Iván Gábor szerint rajongókat tömörít, akik termékbemutatón vesznek részt.” atv.hu/belfold/20111012_ivan_gabor

Riport írásos összefoglalójához linkként beteszik a következő írást, amely az önök olvasói, nézői számára is sok mindenre rávilágít. ( Hiszen az 501-es légió a Star Wars filmen is az a sötét oldali erő elit fegyveres egysége.)

Jedi Tanács üléséről vilagnezet.blog.hu/2011/10/12/jedi_tanacs_jegyzokonyve_az_atv_ben_valo_szereplesrol

Tisztelettel:
Iván Gábor
Jedi-Tanács tagja

BobaNorbi 2011.10.13. 13:21:35

Mélyen Tisztelt Varga "Jedi D" Dezső.

Ha tényleg nem akarsz személyeskedni, akkor van egy tanácsom. Fogd be a szád.
A másik tanácsom arra vonatkozik, hogy ha letörölted a monitorról a nyáladat, akkor menj fel az 501-es Légió (nagy L-el, mert tulajdonnév, mint a Jedi Tanács) amerikai honlapjára, és olvasd el figyelmesen a Legion Charter c. részt, mielőtt bármit is idézni próbálsz belőle.

Egyébként meg nevetséges, amit műveltek :D Szerencsére ez az általános vélemény.

Egy igazi Jedi vagy, Dezső, a zárt csoportban osztod az észt, roppant fényes értékrendet felvonultatva. Nélküled még hihető is volna Ige kezdeményezése, de fröcskölő kijelentéseid csak rontják az egész kezdeményezés hírnevét, legyen az a poénkodó, vagy a komoly oldal.
Gondolkozzál már egy kicsit el magadon. Ez egy ki**szott film, nem az életed!

BobaNorbi 2011.10.13. 14:22:43

Ja és nem hiszem, hogy a Star Wars Klub felhatalmazott, hogy bármit is írj a nevükben.

Loboda 2012.04.04. 22:21:06

Kiraktátok a képet rólam! :) cool! :)
süti beállítások módosítása