Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Népszavazást a információközlés szabadságáért!

2014. október 27. - IGe

 

Hősök tere tele és az Andrássy út nagy része is tüntetőkkel. Ez bizony akkora tömegtámogatás, amivel nem csak lehet, de kell is ledönthetetlennek állított falakat döntögetni. Ekkora támogató tömeggel már biztosan át lehet vinni egy érvényes népszavazást, amely a jelenre és a jövőre nézve is biztosíthatná, hogy egyik kormány, egyik párt se próbálkozzon a szólás és információközlés alap emberjogi normáit semmilyen módszerrel sem korlátozni. Sem a bloggerek az egykor volt fénymásológépekhez hasonlóan nevetséges regisztrációjával, sem nemzeti internetboltokkal, sem trükkös és népnyúzó adóval.

Internetadós tüntetés.jpg

Vitarészlet a Százezren az internetadó ellen facebook oldalról:
Jelenleg 216 ezer támogatója van

G.M; El kellene kezdeni aláírásokat gyűjteni, hogy legyen népszavazás az internetadóról. Ezt találtam a neten; "Magyarországon 200 000 választópolgár kezdeményezésére az Országgyűlés KÖTELES elrendelni az ügydöntő népszavazást" illetve " a köztársasági elnöknek 15 napon belül KI KELL tűznie az ügydöntő népszavazást. ... ennyi biztos összejönne.

T. A; mennyi lájkot kapott ez az oldal ennek két nap alatt össze kéne jönnie

K.K; A költségvetést érintő kérdésekben nincs népszavazás.

G.M; a vizitdíjat is leszavaztuk.

G.K.V; csak akkor nem a mai Alaptörvény volt hatályban..

Gy.T; diktatúrában nincs népszavazás

 I.F; Szinte már semmire nem lehet népszavazási kezdeményezést indítani. Az én meglátásom szerint el kell takarítani az egész kormányzatot, az összes megszorító intézkedésüket megsemmisíteni, pocséklást felszámolni, lopott pénzt vissza, nagy vagyonokat elkobozni. Én így látom, aki másképpen, a lelke rajta. És főleg el kell felejteni mindenféle pártot, csak egymás ellen kijátszanak, felszalámiznak és nem érünk el semmit.

Cs.K; A probléma, hogy azt hiszem a törvény úgy rendelkezik, hogy pont adózási kérdésekben nem lehet népszavazást kezdeményezni.  És törvényesen kell legyőzni őket. De esetleg máshogy megfogalmazva talán érdemes lenne. De ezt találják ki a jogászok. Biztos van a 218 ezer támogató közt legalább pár.

R.P; A 300 forintos vizitdíj miatt is volt népszavazás!! Az 2 giga net!!!!

T.T; akkor szedjük össze az embereket és akkor hajrá !!!!!

K.T; Csak hát az első dolog amit törvénybe, sőt alkotmányba foglaltak ezek a barmok, ugyebár, hogy költségvetési kérdésben nem lehet népszavazást kiírni. Tehát előbb az alkotmányt kell módosítani, az meg csak a kormány megbuktatásával lenne lehetséges.

Egyik Pártra Sem; Ez nem költségvetést, hanem a Szólásszabadságot és Emberi alapjogokat, szabadságjogokat érintő kérdéskör. Jogunk van úgy információt közölni a másik emberrel, hogy azt egyik kormány sem korlátozza, semmilyen módon sem. 

Meglátásom, ha az adott facebook oldal szervezői nem kezdik el belátható időn belül, tehát egy-két héten belül, a mozgolódást a Népszavazás az Információközlés Szabadságáért kérdéskörben, akkor mozduljon rá a témára vagy az LMP, vagy a Jobbik politikai párt, vagy akár ketten együtt is. Bajnai és Gyurcsány féle pártok ebben a kérdéskörben nem lennének eléggé támogatottak, velük vakvágányra futna a dolog.

Az információközlés szabadságát semmiféle eszközzel és módon nem korlátozhatná egyik kormány, vagy párt sem. Még az Alkotmány, vagy Alaptörvény átírásával sem. A szövegben szó sem esne semmiféle adóról.

 

hangadó.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr346836405

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Internet is for porn 2014.10.27. 20:52:32

Menjünk el vasárnap tüntetni az ingyen torrentért és a küpolitikai botrányért. Azzal soha ennyi embert nem mozgattak volna meg. Tisztelt szervezők, nálatok a labda.

Trackback: internetadó 2014.10.27. 20:52:29

Internetadó, az igazi rezsicsökkentés!

Trackback: Tüntetés az internetadó ellen 2014.10.27. 20:51:22

Orbán monnyon le! Orbán takarodj! Kicsit késve érkeztem, a 49-es villamosról leszállva körbepillantottam merre menjek, de csak követnem kellett az emberkígyót. Sietve lépkedtem el a komótosan haladó tüntetésre “sietők” közt, fiatalok, időse…

Trackback: A fiatalokat csak az Internet érdekli. 2014.10.27. 20:50:28

Amikor az Internetadót belengették egy olyan témába tenyereltek bele Orbánék, ami sokkal több szállal kötődik az emberek hobbijához, az életviteléhez, mint mondjuk a 20-30 év múlva esedékes problémává váló nyugdíj. Sarkítva: az sokkal átélhetőbb, hogyR…

Trackback: Sajnos csak az erőszakból értetek 2014.10.27. 19:44:52

Ha valamit megtanultunk az elmúlt évek kormányzásából, akkor az a tegnap esti masszívan cinikus Fidesz közlemény pontos ellentéte: kurvára nem vagytok nyitottak az érvekre, békés párbeszédre, és hallgatjátok meg barátsággal és türelemmel azokat, akikne...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2014.10.27. 15:50:18

Az információközlés szabadságát semmiféle eszközzel és módon nem korlátozhatná egyik kormány, vagy párt sem. Még az alkotmány, vagy Alaptörvény átírásával sem. A szövegben szó sem esne semmiféle adóról.

Chilkoot járó 2014.10.27. 23:30:49

Rendszerváltás,start!

Politikai fordulatra van szükség, és ezt mindenki tudja, csak azt nem, hogy mit kéne csinálni!
Az alábbiakban egy megoldási alternatívát vázolok fel, és egyben javaslom is!

Nem tetszik a munka törvénykönyve? Nem tetszik egy szabályozás, vagy nem értesz egyet akár az általad megválasztott kormány valamely döntésével? Úgy gondolod, van egy jobb ötleted, amivel a többség is egyetértene? Van megoldás! Ne mondjunk le a hatalomról, ne engedjük át a gazdasági elitnek, vagy pártoknak, hanem egyre inkább közvetlenebbül mi, a nép gyakoroljuk!

A módszer lényege, a tudás alapú, közvetlen demokrácia gyakorlása, vagyis a népszavazás! Népszavazási kezdeményezésekkel közvetlenül mi, a nép tudjuk gyakorolni a hatalmat, és ami rossz, azt eltöröljük, és átalakítjuk!
Bár valamiféle közvetlen demokrácia rendszere papíron most is létezik (www.kormany.hu/hu/mo/a-valasztasi-rendszer/nepszavazas-nepi-kezdemenyezes)

a gyakorlatban mégsem működik. Ennek legfőbb oka, hogy nem jó a rendszer. Mi ezt szeretnénk kijavítani, hogy működtetni tudjuk:
Itt egy nagyon rövid összefoglaló, a tudás alapú, közvetlen demokráciáról:
kozvetlendemokracia.blogspot.hu/
Ettől a módszertől nem lesz járulékos veszteség, háború, gazdasági összeomlás, gyógyszerhiány, stb., hanem rögtön, és fokozatosan javul minden!
Mi komolyan fogjuk gondolni a demokráciát, és a szabályait betartva, elkezdjük működtetni azt! Ha pedig egy valódi megoldást mutatunk be, a példánk globálisan is ragadós lesz!

Ami most fontos, terjeszteni ezt a felhívást!
Az e-mai címemre jelentkezzetek!
erdekvedo@citromail.hu
Jogászokra van szükség, akik segítenek a népszavazási kezdeményezések útvesztőinek kikerülésében!
Aztán olyan önkéntesekre is szükség lesz, akik majd aláírásokat gyűjtenek.
És mindenkire szükség van, akiknek építő kritikája, javaslata, vagy meglátása van.
Ne másra várj, mert senki nem fogja megtenni helyetted azt, amire téged jelölt ki a sors!

A javaslatokat és a beérkező levelek száma megjelenítésre kerülnek.

Mi van, ha folytatod a semmittevést? A semmiből, csak semmi lesz, illetve tragédia, ami a Te felelősséged is!

Lássunk hozzá a rendszerváltáshoz, most!
kozvetlendemokracia.blogspot.hu/
www.facebook.com/groups/1374912642799651/

bigmax 2014.10.28. 10:20:32

@Chilkoot járó:Valamit te nem értesz ,ebben az országban csak szolgák vannak akik szeretnek szolgák lenni ,mert így nem kel gondolkodniuk!Nekik nincs igényük a szabadságra és az emberhez méltó életre.Lásd a facebook-n a debreceni netadó elleni tüntetésre jeletkezők számát:200 ezerből 39 db jelentkező van !LOL
Állítólag Debrecen egy város ,állítólag MO egy ország ,egy nemzet országa.....Na de milyen ez a nemzet ?Az 500 éves jobbágyság megtette a hatását!Menekülj ebből az országból amíg nem késő ,mert lehúznak és te is nyomorult szolga leszel!

dr kíváncsivagyok 2014.10.28. 10:35:51

2010 óta folyamatosan nyirbálja Orvbán az alulról induló kezdeményezések lehetoségeit...
Mi lett a szakszervezetekkel ????
A saját opportunista embeit ultette a vezetoi székekbe !
Lehetetlenné tette a sztrájkok létrejottét...jogszabalymódosításokkal !
Mi van most a civil szférával ???
Totális támadást indított ellenuk , megfélemlítí , zaklatja , lehetetlenné teszi a mukodésuket !!!
Mi ez ,..ha nem diktatúra (kezdete) ???

dr kíváncsivagyok 2014.10.28. 10:44:45

Van egy vérszívó Denevér fajta.
Rászáll az áldozata hátára, és szívja , szívogatja a vérét !
A delikvens egy darabig hagyja - csak megrázkódik néha - ,
majd megelégeli ,fogja magát ...és a hátára fordul...és ledorzsoli magáról !
Mind az 1000 kilójával...

dr kíváncsivagyok 2014.10.28. 10:50:47

A tanítvány túltesz mesterén...Putyin nem mer internetadót bevezetni...

lavór 2014.10.28. 10:58:28

Szégyen, gyalázat egy ország!

Na de végül is itt még egy kormány sem vont vissza egy adót sem. Csak a szájuk járt.

Anselmo 2014.10.28. 11:27:28

Alanyi jogon, ingyenessé kell tenni az internetet, éppúgy mint a sört. És minden magyar állampolgár kapjon egy kétfarkú kutyát is otthonra!

lavór 2014.10.28. 11:38:11

@$$$=$$$:

Minek is...
Szerintem kezdd el előre befizetni a nyakkendő, ablak, szék... miegymás adódat.

inreallife 2014.10.28. 11:46:14

a posztot el sem olvastam, de gondolom sok okos dolog lehet benne...

az alkotmányban rögzítve van, hogy népszavazást nem lehet a költségvetést érintő témában tartani, szóval skippelem is a blogot...

profilo 2014.10.28. 11:49:04

Bizony egy okból fontos és jó lenne ez a népszavazás.
Amennyiben nem sikerülne megnyerni vagy már a szükséges aláírásokat sem összegyűjteni,akkor bebizonyosodna,hogy a Fidesz által a torkotokba tolt pénisz már a seggeteken jön ki és lehet menni gyűjtögetni,spórolni a netadótokra.
Mert ezentúl már a Fideszt gazdagítjátok a netes blogkesergőitekkel.
Tehát az utolsó esélyetek,hogy megmutassátok Orbi et Urbinak,hogy számolni kell még némi ellenállással ezen a talpalattnyi,országnak nevezett területen.

inreallife 2014.10.28. 11:50:05

@$$$=$$$: mert mondjuk a fidesz által deklarált 5 fős családmodell azt jelenti, hogy van egy vezetékes net, meg 5 mobilnet a családban. azt tudjuk, hogy mekkora hatékonysággal nem hárították át se az áfát se a bankadót az adott intézmények, hiszen most is 27%-os áfát fizetsz mindenért, ergó borítékolható, hogy az összesen 6*700 forintot a családi kassza fogja bánni. a másik, hogy jövőre egy tollvonással emelik 1000 forintra.

nem baj az, ha gondolkozik is néha az ember, nem kell fideszhebrencsként élni. pléne nem úgy beállítani, hogy mszpt akarnak az emberek a fidesz helyett...

Viszlát és kösz a halakat 2014.10.28. 11:56:56

Az örökéletért is ideje lenne népszavazást kiirni

Viszlát és kösz a halakat 2014.10.28. 11:59:29

@inreallife: amelyik családban van a vezetékes mellet még 5db minimum 5GB adatforgalmú mobilcsomag 5db okostelefonnal, azért nem fogok könnyet ejteni ha havi max 3ezerrel többe kerül nekik.

nnnnnnnn 2014.10.28. 12:05:59

@inreallife: aham. mindjárt sírvafakadok.

nnnnnnnn 2014.10.28. 12:08:47

@inreallife: amúgy ha egy ilyen családban a két családfő dolgozik, akkor 3 gyerek után 650ezer forint adókedvezményt kapnak.

Viszlát és kösz a halakat 2014.10.28. 12:09:38

"Hősök tere tele és az Andrássy út nagy része is tüntetőkkel. Ez bizony akkora tömegtámogatás,"

Az a rossz hír, hogy a tömegből földszintröl készült képeken valóban soknak tűntetek, csak aztán előkerült a felülnézetes felvétel is amiről már egyértelműen látszik, hogy a HT-nek csak a közepén vagytok az Andrássy meg üres, szóval az a hatalmas mindent elsöprő tömeg olyan 5-6ezer fő körül lehetett.

60x60m-es terület 2fő/m2 = 7200fő - színpad és a szélen azért ritkul

vimeo.com/110162614

inreallife 2014.10.28. 12:09:51

@Viszlát és kösz a halakat: ja értem, szóval tökmindegy, hogy mi az indok, de fizessenek. igaz nem kapnak érte semmit cserébe, elég a szimpla irritáció, hogy ezek neteznek. na, pont emiatt van a tüntetés. kár, hogy nem álltok oda a népharag elé, hogy szerintetek az magyarország felemelkedésének a kulcsa, hogy be kell vezetni az internetadót...

inreallife 2014.10.28. 12:12:35

@Viszlát és kösz a halakat: bezzeg amikor a behazodott másfélmilliót kellett számolni, ott 5 ember/nm2 volt a számolás alapja, pedig még a bkv is 4-el számol...

tudod ez egy olyan tüntetés volt, ahol nem kellett buszoztatni a nyuggereket megünnepelni a nagy vezért. és gondolom voltak jópáran, akik a vonulásos részt már kihagyták...

nnnnnnnn 2014.10.28. 12:13:37

@inreallife: csomó mindenben kapnak kedvezményt az emberek, főleg aki dolgozik és családja is van. a netadót azok is érzik, akik nem, vagy feketén dolgoznak, és nem tudják mi fán terem az adókedvezmény, ezért fáj most ez ennyi embernek hirtelen. meg leginkább azért, mert tudatlanok. a szektor évi 70-80 millárdos profitot termel. alap, hogy lehúz belőle az állam egy keveset.

turista a saját országában 2014.10.28. 12:16:25

Ámbár jó lenne, a full fideszesített AB nem fogja engedni a netadó elleni-, vagy bármely más, a költségvetést érintő népszavazási kezdeményezést. 2008-ban még lehetett (nem, akkor sem lehetett volna!), most nem.

inreallife 2014.10.28. 12:17:42

@$$$=$$$: ha mindegyik 18 év alatt van. a másik, azért mert kaptak valamit, ez akkor is megszorítás az előző évhez képest, amikor a kormánypropaganda szerint minden rendben, minden a tervek szerint halad, csak kitaláltak megint vagy 10 fajta új adót.

igazából vicces, hogy ennyi érvet találtok az adónövelés felé, csak tudnám hol vertétek a nyálatokat a vizitdíj bevezetésénél, ami egy az egyben az orvosok elvándorlásának a megállítására találtak ki, nem pedig medencés házikók vásárlására, mint az internetadót. vagy az orvosok mehetnek? az nem számít? vagy a fidesz által kitalált adók azok a jók a másik meg a rossz?

értem én, hogy anyagi vagy elvi kötelék van közted meg a fidesz között, de azért muris olvasni, hogy hányféleképpen próbálod beadni azt, hogy az internetadó jó, az internetadó kívánatos, az internetadó a világbéke megteremtője...

lavór 2014.10.28. 12:18:01

@$$$=$$$:

Ezt a nettó marhaságot a Nemzeti Hírláncon olvastad?

nnnnnnnn 2014.10.28. 12:21:10

@inreallife: fogyasztást kell adóztatni, munkavállalók, családok terheit meg csökkenteni. ennyi. fogyasztás adóztatása alól nem tud kibújni senki. nem mondom hogy rossz, de nem is a világ vége a netadó. igazából sokat nem oszt nem szoroz, olyan kicsi a mértéke. aki meg okostelefonnal hőbörög a netadó ellen, az nekem kicsit visszás.

turista a saját országában 2014.10.28. 12:21:46

@Viszlát és kösz a halakat: Ki nem szarja le, hogy hányan voltak ott? A társadalom túlnyomó részét érinti a dolog, és vasárnap este a képernyő előtt ülve lélekben szeritem sokunk voltunk ott a tüntetőkkel.

inreallife 2014.10.28. 12:23:01

@$$$=$$$: a szektor ugyanazt a p/e rátát meg fogja termelni, különben a kivégzik a tőzsdén. ha nem lesz 70 milliárd a nyereségük az egy okból lesz, annyival kevesebb netelőfizetés lesz. pont annyival fognak több pénzt beszedni, mint amennyivel emelkedik a költségük. vagy te talán nem 27% áfát fizetsz a kenyér után? de. mindegy mekkora dót teszel rá, addig fogják emelni az előfizetéseket, amíg optimális nem lesz nekik megint.

akik lemorzsolódnak, azok így jártak, egy internetszolgáltató sem fog sírni értük, legfeljebb szűkül a piac magyarországon. a végső állapot, amikor nem lesz intenetszolgáltatás magyarországon, na akkor lesz majd 0 forint a nyeresége az internetszolgáltatóknak.

nnnnnnnn 2014.10.28. 12:24:52

@turista a saját országában: gondolom a társadalom nagy része három hete még fidesz szavazó volt, csak most hirtelen eszükbe jutott, hogy mégis kormányt kéne váltani. ugyanmár. az volt ott aki nem bírja a fideszt. sok ilyen van, de kormányt váltani nem tudnak, tehát akár minden héten tüntethetnek, tök mindegy, amíg nem tudnak pártot állítani, ami megnyeri a választásokat.

inreallife 2014.10.28. 12:24:57

@$$$=$$$: te ugyanmár utalj át nekem 1000 forintot, nem kapsz érte semmit. neked úgyse számít, ahogy látom, simán benyeled a szolgáltatás minőségének a változása nélkül is ezt a kis felárat. jövőre majd 2000-et kérek!

inreallife 2014.10.28. 12:26:28

@$$$=$$$: te is benyaltad. attól, hogy azt skandálta a tömeg, hogy orbánbűnözés, attól még senki nem akarja az mszpt vissza. ha a fidesz és az mszp kézenfogva beugrálnának a dunába, az lenne csak az öröm az országban!

nnnnnnnn 2014.10.28. 12:27:44

@inreallife: ok, tőlem beszedhetnek, majd két év múlva, addig ugyanis hűségnyilatkozatom van, szóval bekaphatják.

inreallife 2014.10.28. 12:29:08

@$$$=$$$: a telefonadónál is egyből továbbszámlázták a 2 forintot, nesze neked hűség. az adóemelés az adóemelés...

Viszlát és kösz a halakat 2014.10.28. 12:29:39

@turista a saját országában: "Ki nem szarja le, hogy hányan voltak ott? "

A szerző biztos nem szarja le, hiszen ezzel indítja a posztot. Meg a tüntetés egész utóélete arról szól, hogy "soha nem látott tömeg tiltakozott blabla"

ehhez képest a korai millatüntetéseken összegyültek 30-50ezren és meg is lett az eredménye egy ujabb fidesz kormány.

Viszlát és kösz a halakat 2014.10.28. 12:30:38

@inreallife: nekem nincs azzal bajom, ha be akarod magadat csapni vagy szimplán vak vagy.

Viszlát és kösz a halakat 2014.10.28. 12:32:07

@inreallife: "még a bkv is 4-el számol..."

a bkv-n van is tömegnyomor

nnnnnnnn 2014.10.28. 12:34:40

@inreallife: ok, akkor mondjon le a kormány. mi lesz utána? szavazás. ki fog nyerni? fidesz.

inreallife 2014.10.28. 12:39:26

@Viszlát és kösz a halakat: erre akartam rávilágítani, amikor fidesz rendezvény van, akkor 5-el kell számolni /nm2, amikor nem fidesz rendezvény van, akkor a másik utcából kell tudósítani, vagy fél órával a gyülekező előtt. sajnos az interneten már annyian követik az eseményeket, hogy ezek már nem jönnek be, akkor marad a faszméregetős 2ember/nm2.

igazából nekem mindegy, akárhányan voltak is ott. maga a tiltakozás meg a fórumaktivitásotok is jelzi, hogy szarba csapott a kormány, még nem tudja, hogy hogyan másszon ki belőle. addig időhúzást játszik. értem én, nem kell minden hozzászólással megerősíteni... :)

nnnnnnnn 2014.10.28. 12:42:56

@inreallife: de minek mászna ki belőle? simán be fogják vezetni a netadót. nem fog meghátrálni ennyitől a kormány.

inreallife 2014.10.28. 12:43:35

@$$$=$$$: igen, az lesz várhatóan. pont ezért mondom, hogy hülyeség kormányváltásnak beállítani a tiltakozást. itt nincs többről szó, mint az internetadóról, ezt nem érted a hasonszőrű pajtásaiddal. nameg az mszp sem érti...

a legstílusosabb az lenne, ha kivennék az alkotmányból a népszavazási tiltást, és akkor mehetne a brainstorming... nyugodj bele, nagyobb aránnyal győzne az internetadó elutasítása, mint a vizitdíj elutasítása... miért csak a gyurcsányt lehetett szívatni, az orbánbűnözők mitől hiszik magukat különbnek?

inreallife 2014.10.28. 12:45:15

@$$$=$$$: nana, azért láttunk már hátraarcot. a KV tanács sem ejtett szót az internetadóról, se 200 milliárdos se 20 milliárdos tételként nem szóltak róla, úgyhogy valszeg meg sem kapták, szerinted ez mire utal?

nnnnnnnn 2014.10.28. 12:48:57

@inreallife: egyetértek. ez csak egy tiltakozás az internetadó ellen, amin fideszesek nem vettek részt, tehát a támogatottsága nem csökkent a kormánynak érezhetően, az ellenzék meg nem lett egységesebb. ettől nem fog változni semmi.

inreallife 2014.10.28. 12:50:14

ja munkahelyteremtésnek sem utolsó

www.portfolio.hu/vallalatok/it/igy_teszi_tonkre_az_internetado_a_kisebb_cegeket.2.205581.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

- 300 netes előfizető (többnyire lakossági ügyfél) havi bruttó 1 millió forintot fizet a cégnek,
- szeptemberben az ügyfelek adatforgalma 10 311 gigabyte volt (tehát átlagosan 34,5 gigabyte egy átlagos ügyfélnél)
- korlátozás nélkül ez annyit tesz, hogy a szolgáltató által fizetendő adó 1 550 000 forint, vagyis másfélszer több, mint amennyi bevétele van a cégnek a szolgáltatásból.
- ez nagy valószínűséggel néhány hónap alatt vinné csődbe a céget.

ki van ez találva kéremszépen. méghogy nem hárítja át...

Viszlát és kösz a halakat 2014.10.28. 14:24:43

@inreallife: engem a szimpla valóság érdekel, nem az, hogy mások máskor mit hazudtak.

Viszlát és kösz a halakat 2014.10.28. 14:27:32

@inreallife: "nagyobb aránnyal győzne az internetadó elutasítása"

nyilvánvalóan jó ötlet, jövöre pl szavaztassuk meg, hogy legyen 0% az áfa, 0% az szja és törölje el a népszavazás a TBjárulékot is.

Tudod nem hülyék találták ki, hogy adóról nincs népszavazás.

Viszlát és kösz a halakat 2014.10.28. 14:31:29

@inreallife: "- korlátozás nélkül ez annyit tesz"

viszont lesz korlátozás

inreallife 2014.10.28. 14:34:32

@Viszlát és kösz a halakat: érdekes, a hülyék azért rárepültek a vizitdíjas népszavazásra...

bárhogy is csűröd csavarod, a költségvetés bevétele a céges nyereségadókból 3%-ot tesz ki. 3%. az összes többi nem nyereséges, vagy az állampolgár zsebéből van beszedve. az ország gazdasága halott, amit jól célzott adóemelésekkel lehet bedönteni.

ha a cég nem akar bedőlni, mint feljebb példaként linkelt 300 ügyfeles kkv, akkor továbbterheli az utolsó forintig a 700 forintot. ja az nettó 700 forint, bruttóban kicsit több lesz majdnem 900. ha nem terheli tovább, akkor mehetnek közmunkásnak... ez vár magyarország jelentős részére. pengeélen táncol az ország, 2 perc alatt be lehet dönteni. orbánék a stadionépítessél és matolcsy agymenéseivel egyre súlyosbítja a helyzetet...

inreallife 2014.10.28. 15:03:18

@Viszlát és kösz a halakat: elolvashatod a végét a cikknek.

de tudod mit, ne csinálj ilyet, mégtöbb fidesz, mégtöbb adó, mégtöbb békemenet, ez kell az országnak...

lavór 2014.10.28. 15:25:24

@inreallife:

Hagyd, majd éhen döglenek, Az ország épkézláb emberei elmennek innen. Majd egymást eszik.

inreallife 2014.10.28. 15:35:32

@lavór: igazából jól csinálja a fidesz, az háttérország érintetlen maradt. a nyuggerek és a cigányok 10-ből 10* megszavazzák őket. és nekik nem fáj sem az internet sem a szappan adó...

szóval ha arra vársz, hogy majd éhendöglenek, akkor van egy rossz hírem. hamarabb halnak éhen azok, akik fizetést kapnak, mint akik nyugdíjat.

a másik, hogy paks miatt 400-500 milliárdot kell becsengetni a kasszába 2016-tól. na vajon hogyan nem fogja azt a nép "megfizetni"?

lavór 2014.10.28. 15:37:54

@inreallife:

Akik fizetést kapnak, elmennek. Szerinted a nyugdíjasokat és a romákat miből fogják fizetni?

inreallife 2014.10.28. 15:56:50

@lavór: nem mennek el. túl sokan maradnak ahhoz, hogy hosszú maradjon az agónia... tudatosan üldözi el a fidesz azokat, akiknek nem tetszik a rendszer, maradni fog a kilúgozott rész, aki nem tud vagy nem akar elmenni.

lavór 2014.10.28. 16:04:22

@inreallife:
Akkor így jártak. Mazochisták. Lehet, ezt imádják.

Viszlát és kösz a halakat 2014.10.28. 17:46:57

@inreallife: ha a cikk végéről akarsz vitatkozni akkor miért a cikk irreleváns elejét idézed ide?
süti beállítások módosítása