Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Babonaság - Jogállam - Egészség - Tanulás a fontosabb?

2007. április 20. - IGe

Gratulálok a parlamentünknek és a kormányunknak, hogy a "hülyeséghez" és a babonához való elvitathatatlan emberi jogot előrébb helyezte.


Mint ismeretes az egyházak és hitéletük támogatás évről évre folyamatosan növekszik, amelyen belül 2002-ben 110 %-kal emelték a Római Katolikus Egyház költségvetési juttatását. Azóta nem is nagyon szeretik közzé tenni ezen adatokat és ezért állt itt meg ezen bemutató grafikon is a 2002-es év elejénél, még a hatalmas emelés előtti állapotban.

-Mint ismeretes a kórházakban továbbra is életveszélyes helyzetek alakulnak ki a finanszírozási gondok miatt. Bezárnak kórházakat racionalizálás és reform címszóval. Megjegyzem, hogy egy közepes kórháznak kb. évi 5 milliárd forint a költségvetése és jelenleg kb. már 20-40 közepes kórház éves költségvetését herdálják el a társadalmi vagyonból évente az állam által favorizált egyházak.

- Mint talán kevésbé ismert 2002-ben a bíróságokon takarékoskodni kellett a telefonálással, a gemkapcsokkal, a nyomtatandó betűnagysággal a festék miatt, mindkét oldalára kellett másolni a papírnak, és sok helyen már tollbetétet sem kaphaktak a bírók.

Míg I. Viktor 4 év alatt "csak" 2.75 -szeresére emelte az egyházak támogatását, 2002-ben a Medgyessy kormány költségvetési tv.javaslata szerint egy év alatt több mint a további duplájára emelkedett 33.23 milliárdról 67,7455 milliárdra!

Mára már átlépte és meghaladta a az évi többszáz milliárdos szintet. Ott miért is nem tesz reformokat a Kormány?

A vallások, egyházak és hitéletük finanszírozása területén miért is nincsenek megszorító intézkedések, azon kívül, hogy alkotmányba ütköző önmagában a dolog? A templomokban miért nem vetetnek be vizitdíjat a felesleges templomlátogatások elkerülésére, ami sokba kerül a társadalmunknak?

Tehát gratulálok a parlamentünknek és a kormányunknak, hogy a "hülyeséghez" és a babonához való elvitathatatlan emberi jogot előrébb helyezte és helyezi, például a jogállamisághoz, az egészséghez, és a tanuláshoz való jognál.

Bontsuk fel a vatikáni szerződést!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr4161149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.04.20. 23:11:58

Ennek a cikknek a címe és bevezetõje 7840 alkalommal jelent meg. Összesen 3382 alkalommal olvasták el a valláskritika virtuson.
süti beállítások módosítása