Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Szereted a hazát? - na akkor igyál még belőle

2009. március 15. - IGe

Kannibál apuka a kannibál kisfiától:

- Kisfiam, szereted a mamát?
- Persze papa
- Na akkor vegyél még belőle

Ezt a kannibál viccet ültette át egy pihentagyú marketinges a következőképpen asszociálva

- Kisfiam, szereted a hazát?
- Persze papa
- Na akkor igyál még belőle

Nos Magyarországot, a haza szeretetet érzelem kapoccsal összekötni a piálással? Kb. ilyesmi giccs és vicc szerintem. Még akkor is, ha külön véve az utolsó néhány képkockát, külön külön lehet jó a a termék. Egyébként tanultam reklám etikát és sajnos ezt a filmet jó okkal tilthatnák be és le a képernyőről. Vannak olyan dolgok, amit nem illik összekötni egy termékkel, egy alkohol márkával és az alkohol fogyasztással.

Ez a reklám nagyon művészi és nagyon jó lenne egyébként, ha a sör előtti résznél véget érne. De nem ér véget és ez a gond. Na akkor cserélgessük ki a sört a végén játékból más termékekre, hátha az segít a megértésben. Legyen mondjuk jóféle magyar;
- Szophiane cigaretta
- vadkender
- törköly pálinka
- a fegyver és lőszer gyár termékei
- vágóhidi sokkoló

Tehát a termék társítás, a termék kötés a gond. Nem csak gond a legtöbb esetben tilos is. BUDAPEST például már le van védetve, tehát a reklám nem mehetne ebben a SZERETED BUDAPESTET, szeresd a SÖRT formában, csak külön jogdíjjal és engedéllyel. Hát a hazaszeretet még nincs levédetve és talán ezért tudott átcsúszni ez a reklám, de mint jeleztem egy reklámetikai vizsgálaton elbukhat. Kevesebb kifogás merülhetne fel, de akkor is lenne, ha mondjuk magyar tejtermékeket, magyar gyűmölcsöt hirdetne.

A legfőbb gond a HAZA és a HAZASZERETET kisajátítási törekvése, amit ugyebár már a politikai pártok is elbaltáztak. Nem kellene hagyni ezt odadobni marketingfogásnak sem, mert egyik után jön a másik és .... a vége nem biztos, hogy happy end lészen. Már csak ezért sem:

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr951003834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iFok 2009.03.19. 13:45:02

Ez így van!
És sztem még undorító is. Ezek után főleg nem fogok sopronizni...
És nem tudom megfigyeltétek-e, de nincs olyan magyar "eszméket" hírdető reklám, v legalább is nagyon ritka, h ne egy szőke legyen a főszereplője, aki esetleg még szeplős is...

sten 2009.03.24. 08:33:06

Mi a baj vele? HA nem tetszik, nem fogyasztod a terméket. A gyártó meg majd eldönti, hogy a többségnek tetszett-e. :P

jeffrey goines 2009.03.31. 14:22:47

Kedves Honfitársak!
Némi ellenvetéssel kell, hogy éljek. Szubjektív, mint minden vélemény.
Igenis Magyarországnak, szerves, organikus kapcsolata van az alkohollal! Az alkohol, a sör, a bor, horribile dictu, a pálinka azok a dolgok melyek segítenek distanciával kezelni az egész magyarságot. Ezekben a keser és az öröm, mint egy jó sör-unicum kombó. E nélkül nem lehet magyarnak lenni.
Olvassátok el Hajnóczy Péter A halál kilovagolt perzsiából című kisregényét. Inni nem muszáj, sőt inni szar, de annyira magyar, mint egy jó körömpörkölt, vagy mint Ady Endre, vagy mint az egész történelmünk...szar, de gyönyörű! Nem muszáj velem egyetérteni, sőt!
Nekem volt fél évem, amit végigittam. Nehéz, mély, depresszív időszak volt. De fele ennyire sem érteném a világot, ha ez kimaradt volna az életemből. Erre szükség van, akkor is, ha életveszélyes, olyan ez mint a szerelem, akkor szép, ha bele kell dögleni. Nem remélem, hogy hinni fog nekem bárki is, de ezt el kellett mondanom.
Amúgy konkrétan a reklám hazugság, a dolgok nem ilyenek. Igazi kocsmákat, igazi alkoholistákkal! Féktelen örömet, és kínző bánatot! Lemondást, lustaságot, nemtörődömséget! Kilátástalanságot és szenvedést!

iFok 2009.03.31. 15:57:48

@jeffrey goines: hihihi...tetszik amit írál...

Em...az már nem is magyar aki megveti az alkoholt?
Vagy az a magyar aki Sopronit iszik Heineken helyett?

süti beállítások módosítása