Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Nyílt levél az indexnek

2007. május 11. - IGe

Tehát semmi sem tiltja, hogy valaki fasizmusellenes, sztálinizmusellenes, vagy akár keresztény - katolicizmusellenes vagy vallásellenes legyen. 2004-es írásom.

papveszély tábla maga.jpg

Szóval magyarázatot és megértést kérnék arra, hogy ha semmilyen törvény nem tiltja azt, hogy valaki valami ellenes legyen lelkiismerete, meggyőződése szerint, vagy kifejtse érveléssel ellenszenvét valamivel szemben, akkor az ilyen törvényszerű hozzászólásokat miért cenzúrázzák a moderátorok és miért követnek el inkvizíciós és nagyon gyakran közlemény nélküli nick kivégzéseket a fórumokban?

Tehát semmi sem tiltja, hogy valaki fasizmusellenes, sztálinizmusellenes, vagy akár keresztény/katolicizmusellenes vagy ((vallásellenes)) legyen. Ezen ideológiák gyilkos voltát ráadásul még a történelem is igazolta. Történelmi tény. A katolicizmusról szólva maga II. János Pál pápa, Karol Józef Wojlyla (másodállásban háborús felbujtó) is elismerte és bocsánatot is próbált kérni az emberiségtől. Az más kérdés, hogy az emberiség, így én is nem felejtek és nem bocsátok meg. Nem vagyok hajlandó rehabilitálni és patyolat tisztának elfogadni egy destruktív ideológiát. Az nem felmentés az ideológiák számára, hogy de ma már napjainkban sem az újfasiszták, sem az új sztálinisták, sem az újkeresztények / katolikusok nem gyilkolnak halomszámra embereket és az sem, hogy nem volt ám minden fasiszta, sztálinista, keresztény/katolicista gyilkos, hanem voltak ám köztük jó emberek is. Ezek még attól gyilkos ideológiák álláspontom szerint.

Azért gyilkos ideológiák, mert ideológia alapon meghatározzák, hogy a milyen ideológiában hívő, valló ember a jó ember és melyik a rossz ember. Tehát különbséget tesznek ember és ember között. Az egyik faj és vallás szerint, a másik olyan alapon, hogy hisz-e valaki a bibliai Istenben, vagy sem, a harmadik olyan alapon, hogy elfogadja-e a szélsőséges kommunizmust, pártvezért vagy sem. A történelem folyamán ezen ideológia elfogadása, vagy megtagadása elegendő volt, hogy élet, vagy a halál legyen valakinek a sorsa.A témában számtalan újságcikk és könyv jelent meg, nagyon sokan leírták már, amelyből most csak egy néhány éve kiadott sikerkönyvből idéznék.

sarló kereszt.jpeg


Nagy Bandó: András könyve - Fordított teremtés

68.oldal: " az emberiség háborúinak nagyobbik részét vallások zászlói alatt vívták, vagy zászlóikon a vallási vezetők áldásával."

69.oldal: "ne felejtse el, amit most mondok: A Hit az erőszakkal egyenlő, bármilyen típusú hitről is legyen szó, vallási, politikai vagy szurkolói hitről."

69. oldal: "Akinek hite van, az nem hajlik arra, hogy beismerje a hibáit, márpedig a tévedéseink segítsége nélkül semmik vagyunk."

70. oldal:
"Ha a háborúkat területszerzés miatt vívták, Istent mindig a területét védő nép mellé állították..... Megválaszolatlan azonban a keresztes háborúk idején kialakult helyzet. Ki oldalán állt Isten? A keresztes lovagokén, akik népek ellen vonultak Isten zászlói alatt, vagy a szuverenitásukért küzdő, népüket és területüket védelmező megtámadottakén? Nietzsche tömören fogalmaz: A keresztes hadjáratok - magasabb szinten űzött kalózkodás, semmi több."

72. oldal: " Az egyház és a papság módszerei és eredményessége semmiben sem maradt el a sztálinista és hitlerista hóhérlegények kínzókamráinak leleményes teljesítménye mögött."

110.oldal: "A vallás népeket tett egymás ellenségeivé, országokat fordított egymással szembe. A közösségivé tett hit, a vallás fanatizálta az embert. A fanatikusok mindenki másnál többet ártottak az emberiségnek. Így válhatott a széthúzás alapjává az összetartó hit."

Tehát én és sokan mások az emberiség számára fontos felvilágosító és tanító munkát végeznénk és nem küzdeni szeretnék. Már csak azért is mert például én személy szerint pacifista vagyok. Diktátori és miniszterelnöki hajlamaim sincsenek és kellő humorral és öniróniával kezelem a dolgokat. Egyszerűen csak egy élhetőbb, őszintébb, hazugság mentesebb világot szeretnék előkészíteni, remélem egyszer megszülető unokáimnak:-)

De addig ameddig a dohányzást/alkoholivást/vallásosságot egészségesnek lehet hirdetni a fórumokon, de azok káros hatásait mélyebb összefüggésben ecsetelőket letiltják, nem érzem, hogy érvényesülnének a szólásszabadság előírásai. Tehát, akik a vallások káros hatásainak a leírását meg kívánja akadályozni, az kb. azt teszi, mint ha a dohányzás káros hatásairól nem akarná, hogy írni lehessen.

A legtöbb vallás gondolatvírusokkal, vagy más néven mém komplexekkel terjed. Gyakorlatilag beidegződéssel. Különféle beszéd, érzelmi, viselkedési és gondolkozásbeli sokszor teljesen értelmetlen és logikátlan kötöttségeket épít az emberekbe. Továbbá az is tény, hogy az istenhit, legyen az bármelyik, egy illogikus dolog. Az egyén feladja logikus gondolkozását és kritika érzékét is az istenhit mémmel megfertőzött területen. Kísérletekkel bizonyítva lett, hogy ez az elvesztett terület visszanyerhető. Tehát ebből az derült ki, hogy az istenhit csak egy gyógyítható lelki betegség. A gyógyítás módja sokféle lehet, de a legeredményesebb, az egyik bibliai szólást lemodellezve született. Aki kardot emel más ellen, az kard által vész el. Tehát aki hülyeséget, gondolatvírusokat emel más ellen, az hülyeségek és gondolatvírusok által vész el. Persze itt az elveszés nem jár sem az egyén, sem a társadalom számára semmilyen hátrányos, csak előnyös következményekkel.

Ezen oknál fogva  a P-DOX Semmiben Sem Hívő vallás több éves kísérletesés után, már eléggé régóta terjeszti ezeket a gyógyító vakcina gondolatvírusokat, amelyek hatása már erősen érződik a társadalmunkon.

cikk: Visszaszorulóban hazánkban a vallásosság

http://www.radio.hu/index.php?cikk_id=119055

Kérlek benneteket, hogy ti is segítsétek ezt a munkát, hogy a társadalmunk visszanyerje a a természetes és egészséges gondolkozásbeli és érzelembeli állapotát, amelyet a vallások erősen eltorzítottak.
Üdvözlettel: IGe


Függelék:

Hátha így érhetőbb, mintha jogszabályokat másolnék be,


"Legyen az a szó a vallásgyalázás. A jobbikos srácok ide előre, a szamárpadba. Van pótolnivalójuk.

Kedves gyerekek! Nincsen olyan tétel a büntető törvénykönyvben, se más érvényes jogi kódexben, hogy vallásgyalázás. Vallásgyalázás és felségsértés miatt tehát sem feljelentést nem lehet tenni, sem betiltást követelni. Radnóti könyvét még elkobozták ilyen jogcímen, de az a jogcím szerencsésen elsüllyedt a világégésben, sajnos Radnótival együtt. Hőzöngeni lehet, kiprédikálni is lehet, vudu babát böködni is lehet. De törvénnyel fenyegetőzni nem lehet, illetve nem érdemes. Mert nincs ilyen törvény.
Azért nincsen és nem is lesz, mert sehogy sem fér bele abba a világnézeti szabadságba, amelyet a – nem keresztény, hanem – demokratikus Magyarország egyik alapjaként tisztelünk. A vallásoknak ugyanis az a lényegük, hogy saját magukat jobbnak, igazabbnak, tisztább és szárazabb érzésnek hirdetik, mint az összes többit. Így nyilván egymással is ütköznek.

Ezenfelül mindenkinek joga van annak tartani Máriát, aminek akarja, beleértve a próbababát, az ufót vagy a létezésének tagadását; sőt joga van meggyőződését a rendelkezésére álló fórumokon hirdetni. Joga van továbbá nem tisztelni, akár rajzfilmben gúnyolni az Úristent, Jézust, Mózest, Zeuszt és Lenint még akkor is, ha ez rosszul esik az istenistáknak, az ortodox zsidóknak vagy az antik görögöknek. Vagy Medgyessy Pétert. Joga van kereszteket, ikszeket és fordított kereszteket állítani. Joga van vallási műsorokban terjeszteni az igét, a főnevet és még a kötőszavakat is; ahogy joga lenne bárkinek ateista műsorban szembeszállni mindezzel, és kiröhögni a teremtőt."

Forrás : INKVIZÍTOROSDI / Tóta W. Árpád / http://index.hu/velemeny/eheti/inkvizitor

kapcsolódó index vitafórum:

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr3574108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása