Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Kiszínezett Jézus - Ünnepeljük?

2009. április 09. - IGe

 Mohamed, Buddha, Konfuce léteztek, Jézus kitalált. Amíg számos más vallás, alapítója egyértelműen létezett, személyük történelmi tényszerűség, Jézus élettörténetét úgy lopkodták és ollózták össze korábbi korok vallásaiból és mítoszaiból. Mint történelmi

személy, létezése nem bizonyítható, az viszont igen, hogy nagyon sok történelem hamisítás történt e miatt, mert próbálták utólag történelmi személlyé tenni. Gondolj csak bele: Az adott kor előtt 400-500 évvel élt élt görög filozófusok és tudósokról mennyi és milyen hiteles adatok vannak. Ezért Jézus születését, feltámadását, körülmetélését ünnepelni eléggé morbid és vicces dolog. Semmivel sem különb, mintha ezt Micimackóval tennénk. Mert mi tesszük is:-) Sőt ugyebár Hófehérke, vagy Csipkerózsika tényleg fel is támadt:-)

Elnézést kérek, de le kell írnom, mert tényleg így gondolom. Az igazán nagy egyéniségek nem nagyon hagyták magukat ünnepeltetni. Einstein például azt is megtiltotta, hogy a princentoni házából múzeumot, vagy emlékházat csináljanak. Így a mai napig tudósok laknak benne. Érdekes módon viszont a diktatórikus hajlamú rendszerek és emberek meg elvárták, hogy megünnepeljék őket. Így ugyebár ünnepeltük mi is a NAGY SZTÁLIN születését és halálát is.:-)

 Egyébként ez a jézusi öngyilkosság, majd majd cirkuszi mutatványként való feltámadása (mindenhatóként logikailag nem egy nagy kunszt) . A mennyekbe (égbe) való menetele is egy érdekes momentum. Persze a papír minden kibír:-) Más hasonló történetre, például a szientológia Xenujára, vagy a Kisfaludi Károly féle Univerzum egyház tanaira simán rámondják egyesek, hogy ökörség, baromság, mert az is. Nos ez a sztori mivel különb??? Szerintem semmivel sem. Érdekes ez a kettős erkölcs, kettős mérce, kettős ítélet:-) A kereszténység végső célja, az utolsó ítélet, meg egyenesen tömeggyilkossá teszi Jézust, akit ezért ünnepelni???? Hát szerintem ízésficam. A saját hátsó fertáj ápolóit megmenti, a többi embert meg aki nem ápolta a hátsó fertáját leatombombázza, vagy le vegyigázozza. GÁZ ez az egész úgy szeretlek, hogy megöllek sztori.

Ezt most leltem és az egyik ismerősöm írta: " Nekem nem jut eszembe megmondani Neked, hogy Te, vagy más mit csináljon húsvétkor, olyat pedig pláne nem teszek hozzá, hogy mindezt a megbékélést kedvéért. (Burkolt kényszer.) Nem is értem, hogy eltérő szokásainkon, miért kellene változtatni, és miért függne ettől a béke. Ha ettől függ, akkor valaki, valakit változtatni akar, és nincs tolerancia jelen."

 Húsvét??!! A pogány istennőt, Ostara-t jelképező húsvéti tojást tojó nyúl is szépen plagizálva lett. Wicca: "Ostara (Easter) a termékenység és az újjászületés szárnyakkal ábrázolt istennője volt. Sok változat közül az a legerősebb, hogy télen egy nyúl adott prémet a didergő és szárnyaszegett Ostarának, aki tavasszal nyúl formában, de mégis madárként tojta meg a tojását. Hm. : ) Semmivel sem ostobább történet, mint a Biblia egészében. "

 Azért viszont vizsgáljuk csak meg egy képpel szemléltetve alaposabban, hogy miként is keletkezhet napjainkban a húsvéti tojás:

 ZombiJézuska Istenné szavazása:

325-ben az első nikaeai zsinaton történt. Addig nem volt Isten.

~ 318-an szavaztak róla. Csak 2 ellenszavazat volt.

A zsinat kijelentette, hogy a Fiú, azaz ZombiJézuska igaz Isten, örökkévaló az Atyával azaz JahveZsidóSátánIstennel, és ugyanabból a szubsztanciájából született.

en.wikipedia.org/wiki/First_Council_of_Nicaea

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr201055765

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.04.11. 11:17:38

A vallás a nép ópiuma - egy pap szerint Talán nem pont húsvét előtt egy nappal kéne ezt a témát elővennem, de a hír friss, nem én hoztam fel, hanem egy vatikáni főmufti: Az ateizmus az élet kiváltságosainak luxusa, azoké, akik mindent megkaptak, azt a le…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

QuickYoda 2009.04.09. 19:44:01

- Jézus létezésére, kivégzésére vannak bizonyítékok.
- ha ezt történelemhamisításnak veszed, akkor mi jogon fogadod el Mohamed létezését, aki a "kitalált középkor-elmélet" alapján a kitalált időszakban élt, vagyis nem létezett. Kettős mérce. ;)
- az igazán nagy egyéniségeket ünneplik, függetlenül attól, hogy hagyják-e - amúgy ha szerinted Jézus nem létezett/létezik, hogy ünnepeltetné magát? - logikai bukfenc

- lényeges dolgok jönnek: a kereszténység végső célja nem az ítélet, hanem az örök élet, ill. hogy minél több ember részesüljön belőle. Jézus pedig azért halt meg, hogy ez lehetséges legyen.

neandervölgyi 2009.04.10. 18:55:41

honnan veszed hogy nem is élt?
mindenki úgy tudja hogy valódi személy volt, most az más kérdés hogy valóban isteni személy vagy csak egy sima ember.
ha valami hülyeséget írsz le akkor legalább illene megpróbálni megindokolni, forrásokra hivatkozni stb

timótheus · http://timotheus.blog.hu 2009.04.11. 12:44:24

Ha szabad némi pontosítást ;)
Hófehérke valóban halott volt, Csipkerózsika viszont csak aludt, nem halt meg.
Ja, és "fertáj" helyett javasolnám: "fertály"

Kabbala 2009.04.13. 13:13:17

Ajánlom figyelmetekbe az alábbi filmet:

Idézek az ajánlótól:

"..Internet, és más, nyílt információs lehetőség révén, már magunk is kutathatunk az "igazság" után.
Vagy elfogadjuk elődeink szavait, írásait, tanításait, vagy ha ellentmondásokat találunk (vagy valamit nem értünk), utánajárunk a tisztázás (akár tisztánlátás) érdekében.
Kérdés, ki, mennyire nyitott, és ki, hogyan fogalmazza meg magának a fogalmakat.."

video.google.com/videoplay?docid=4357079350414065219&ei=NKvcSeCEH8-w-Aa7u_neCQ&q=zeitgeist+%2Bhungarian+subtitles

ui.: National Geographic tematikus csatornán (és a Viasat History) csatornán folyamatában megy az Ami kimaradt a Bibliából, és a Rejtélyes Biblia c. műsor.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2009.07.28. 17:20:58

@Kabbala: Ennek az első 10 percében annyi (szándékos vagy nem szándékos, mindegy) ferdítés van, hogy abból egy parlamenti képviselő megél 5 évig.

Seurun 2010.01.26. 19:44:55

Nem Jézus kérte, hogy ünnepeljék, hanem a katolikus egyház. Amiről mindenki tudja, hogy korrupt volt. Már nem az. És egyébként a halálát nem azért kell ünnpelni mert Jézus, jeee, hanem mert megszabadultunk a bűnünktől.

Seurun 2010.01.26. 19:45:53

@Gee Halen: hah annyi hazugság nem létezik
vagy ha igen akkor az guiness rekord (bocs a helyesírásért)

Asidotus 2010.01.28. 23:07:48

Nem is az a nagy kérdés, hogy Jézus élt-e vagy csak kitalált személy. (A történelemtudomány ma jelenleg valós személyként tekint rá, és ha azt nézzük, hogy mi lett belőle, akkor valakinek csak kellett lennie Izraelben, aki ezt az egész keresztény vallást elindította, akit vagy Jézusnak hívtak vagy máshogy, ennek nincs jelentősége.)
A kérdés az, hogy igaz volt-e?
Mert mit is állít Jézus? Azt, hogy a halálával megváltotta az emberiséget az eredendő bűntől és aki követi őt, azt elvezeti a mennyek országába.
Eredendően bűnös lennék?
Tényleg elvezet engem akárhová is?
Na, én ezt nem hiszem el.

Bee-zony 2010.04.24. 16:21:56

@Nűnű: Ez még hagyján, de… Nem hallott a Bibliáról. Kiskorú volt, és meghalt. Esélyes se volt rá, hogy... és mind elkárhozik a lelke ezeknek az „eredendő bűnösöknek” a kereszténység tanítása szerint - vagy valami ilyesmi (zavaros történet).
Mítoszok, regék, mesék című zsidó sorozat (+ a 2010-től kötelező hollókoszt). Ezt mind a zsidóknak és a keresztényeknek köszönheti a „művelt” Nyugat. A kelet oszt, a nyugat veszt, ez van, és nem véletlenül, hanem az okok és okozatok alapján.
Mikorra fogja ezt felfogni a népuralmi többség?
Állítsátok meg a zsidó-keresztény Nyugatot, ki akarok szállni a szédítőből.
Ha csupán átlagolunk, akkor is az jár jobban, aki a zsidóknak és a követőiknek semmit sem hisz el (bár néha mondanak igazat is).
süti beállítások módosítása