Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Judeo-kereszténység erkölcsi elítélése. Zombi Jézus

2011. szeptember 03. - IGe

 

IGe harmadik prédikációja.

A judeo-kereszténység erkölcsi elítélésének alapjai:

1. Amennyiben a bibliai judeo-keresztény Isten, azaz  JHVH - Jáhve (JHVH = Jáhve = Jehovah = Jehova = Adonáj = Elochim = Eloah = Elohim = Necach Izrael ... ) meghalt Jézusként, akkor végül is ez nem más, mint egy cirkuszi mutatvány. Mártíromságnak beállított öngyilkosság. - Erkölcsileg elítélendő.

2. Amennyiben a fiát ölte meg, vagy feláldozta, akkor meg primitív barbár gyerekgyilkosság. - Erkölcsileg elítélendő

3. A judeo-keresztényeket a saját Istenük állítólag megváltotta a bűntől, akkor fura, hogy miért maradtak éppen ők a mai napig is bűnösök?  Ez egy átverés és nem tanítás. - Erkölcsileg elítélendő.

4. Jézus csak sokkal régebbi korok vallásaiból és mítoszaiból összekoppintott mítoszfigura. Tehát nem tanított semmit sem. Így a története csak egy primitív, plagizált ókori sci-fi, vagy szappanopera. - Erkölcsileg elvetendő.

5. A judeo-kereszténység végső célja az utolsó ítélet. Aminek a lényege az, hogy egy halott, nevezzük ZombiJézusnak, másodszor is feltámad és akik imádják őt azoknak kánaán, azok akik nem imádják őt azokra halál és szörnyűségek várnak. - Erkölcsileg elítélendő.

Török Gábor politikai elemző szerint "Politikai hullaszag" terjeng. Most már tudjuk miért.

Kiegészítő kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr263199235

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Teréz Anya, vagy Apa? 2014.08.01. 10:47:49

Teréz Nyanyus: Az emberek haláltusáját kéjes örömmel átélő szadista nőtől való idézést semmilyen közösségi oldalon ne lájkold és ne továbbítsd! Amit nagy valószínűséggel a propagandagépezete írt neki. Csak egy bűn ronda nő volt, akihez amúgy sem nyúl...

Trackback: Tíz katolikus kerestetik 2011.09.21. 10:24:42

Van-e egyáltalán hazánkban, nem 10.000, nem 1.000, nem  is 100, hanem mondjuk 10 valóban katolikus magyar ember, aki a katekizmusban és sok más helyen lefektetett katolikus egyház tanításait elfogadja, betartja és aszerint is él? Elém mer-e eze...

Trackback: Zeitgeist: Jézus nem létezett, a Biblia hazugság 2011.09.09. 13:41:31

Ez a Zeitgeist c. film egyik állítása. Ebben azt állítják - ami sokunknak és persze egyre többünknek nem újdonság - hogy a keresztény vallás teljes egészében egy nagy átverés. Ez sajnos a megdöbbentő igazság.A film egy az egyben bebizonyítja, hogy a ke...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.04. 18:08:52

@similarthings: Több mint durva, hiszen vagy 2000 évig szívatni egy ilyen baromsággal az emberiség egy részét azért nem semmi.

agyragobogar · http://www.agyragobogar.com/ 2011.09.04. 19:14:42

soha nem fogom megérteni mi élvezetet látnak rengetegen abban, hogy "örökkön örökké" hozsannázzanak egy öntelt úrnak... a pokol sokkal érdekesebbnek ígérkezik. :D Ott legalább értelmes emberek fognak rotyogni a szomszéd üstben

dVn · http://elvarazsoltkastely.blog.hu 2011.09.07. 17:20:00

@shhhhhhhhhhhtttt: mint Hitler, Sztálin vagy hasfelmetsző Jack (aki a tévhiedelemmel ellentétben nem azonos Jack Bauer dédapjával:)
A felvetések egyébként érdekesek filozófiai szempontból, bár nekem egy kicsit sarkosak...

dVn · http://elvarazsoltkastely.blog.hu 2011.09.07. 17:20:43

Az utolsó mondatot már a poszt szerzőjének szánta, bocsi...

idege imre · http://www.youtube.com/idegeimre0 2011.09.07. 23:13:34

"Ha a teremtő a lóét úgy megcsinálta, mit hozhatott össze magának, hogy a Marinak a Józsi utána már nem jött be..."

stb:
www.myspace.com/idege_imre/blog/516196131

Alf (törölt) 2011.09.15. 22:48:19

de épp az van, hogy nem halt meg, tehát se öngyi se gyilkosság, hanem az az áldozat, hogy szenvedett a kereszten. azért szenvedett, hogy ha jók leszünk menjünk a mennybe, szövetséget kötendő stbstbstb

de amúgy
nem.

Jézus valószínűleg egy elég király csávó volt, aki elég sokat tanított, méghozzá olyan durva dolgokat, amiket azóta sem tudott senki megcsinálni, azaz: megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel.

Érdekes módon egy ilyen fura tanítással is népszerű lett, és kicsinálták.

Mint dzsonlenont.

Xmes (ÉHF) 2011.09.19. 11:05:56

Ezzel a cikkel egyetlen probléma van. Az, hogy Jézust áldozatként kezeli. Pedig nem az.
Sem Jézus, sem az állítólagos apja nem áldozott semmit.
Mégis mit áldoztak volna. A sok keri (keresztény) azzal az eszetlenséggel tömi a többiek agyát, hogy az "Isten feláldozta az egyszülött fiát" (szentháromságnak nevezett 3in1 instant isten verzió szerint meg önmagát)...
1, Ha Jézus tényleg az isten avatárja (földi megtestesülése) volt, akkor ez nem áldozat. Egy halhatatlan isten számára mi az a pár óra szenvedés, miközben sokkal többet szenved egész életükben a halandó emberek túlnyomó többsége? Mit áldozott az isten eszerint? Pár órát, amit értelmesebben is eltölthetett volna? Vagy azt a pár deci elfolyt vért, amit a mesék szerint rövid távon pótolt? Mert az életét azt biztos nem. Elvégre mégiscsak halhatatlan a mesék szerint, és még az ideiglenes testét is felélesztette.
2, Ha Jézus csak a fia volt, akkor sem áldozott semmit. Jézust kiszögelltette (elindítva ezzel az antiszemitizmus nagy sikerű történelmét), durván másfél nappal később felélesztette (vagy feléledt magától, erről nem szól a fáma), aztán 40 nappal később a pici fiú haza repült apucihoz, és azóta is boldogan élnek amíg... A mese szerint ugye. Ez nem áldozat. Isten bácsi nem veszített semmit, nem áldozott fel semmit.
Ez pontosan ugyanaz a szitu, mintha én pl. egy árvaház javára felajánlanám, "feláldozva" ezzel a teljes fizetésem, majd, két nap múlva az árvaház vissza utalná az egészet a számlámra, és bónuszként utalnának hozzá plusz egy 10-est. Ezt áldozatnak titulálni mind az én, mind isten bácsi részéről, képmutató álszentség.

Jézus részéről ez szintén nem volt áldozat.
Ő mit áldozott? Az életét nem, mert azt vissza kapta. A vére sem volt az, mert a mese szerint ezt is hiánytalanul pótolta.
Akkor mit? Figyelembe véve azt a tényt, hogy a sztorik szerint jó előre tökéletesen tisztában volt azzal, hogy lesz egy ilyen kiszögellősdi játék, ami során egy kicsit meg fog halni, sétál egy kört a pokolban, aztán épen és egészségesen, max pár sebhellyel a testén, fel fog éledni.
Ez tényleg nagy áldozat...
Ha tuti biztos, hogy fel fogok rövid távon éledni, én is kipróbálnám milyen halottnak lenni.
Egyes kerik szerint Jézus részéről az volt az áldozat, hogy véget vetett a földi életének a mennybe menetekor, itt hagyta a családját, barátait, stb.
Őszintén ebben mi az áldozat? Otthagyni egy primitív, koszos kis falut, és helyette elszállni a mennybe, ahol az örökkévalóságig örömködhet, lesheti az élők hülyeségeit, és röhöghet rajtuk, ráadásként azt visz be magához akit kedve tartja (mert ugye a másik mesék szerint Jézuska fog ítélkezni, és ő dönti el ki megy a pokolba szívni, és ki megy a mennybe talpat nyaldosni).
Ez is igen nagy áldozat.
Szerintem a helyében én alig vártam volna, hogy haza repüljek apuhoz.

Jézus semmilyen értelemben nem volt áldozat. Sem ő, sem az apja nem veszített semmit, nem áldoztak fel semmit. Max azt a pár órát amit erre a színjátékra "áldoztak" (de halhatatlanok lévén, nekik ez sem áldozat). Mert ha ne adj isten tényleg megtörtént volna ez, és az egész tényleg igaz lett volna, akkor ez az egész nem lett volna több, mint egy mocskosul álszent, és képmutató, teljesen felesleges és értelmetlen színjáték.

Ez a megváltás mizéria két dologra jó.
1, megmutatja, hogy milyen álszent, és képmutató vallás ez a híveivel együtt
2, a híveit a felelősség tudat teljes elhagyására kszteti (amit örömmel meg is tesznek).
A mocskukat másra kenik, az "isten útjai kifürkészhetetlenek", az "ez isten akarata", meg a "sátán megszállt", sátán megkísértett", stb. dumákkal, de még véletlenül sem ők a bűnösök, és még a tetteik következményét is másra hárítják a "Jézus megváltott" típusú dumákkal.
Ez a keresztény vallásban a leggusztustalanabb, és legerkölcstelenebb tanítás szerintem.

dzsonszmissz 2011.09.20. 23:26:56

@Xmes (ÉHF): Jól beszélsz, tetszik annak ellenére, hogy csupán a színpadi művet értékeled, holott sajnos sokkal többről van itt szó.
Több ezer éves, jól bejáratott tömegmanipuláció ez, alig tér el az egyiptomi fáraók isteni mítoszától, vagy a feudális hatalmi eszközöktől, vagy akár a 21. század politikai ügyeskedéseitől.

Olyan régi és ismert a receptje, hogy valóban csodaként élem meg azt, hogy a gondolkodni (elvileg) képes ember évezredek óta beszopja.

Nézzük hát a receptet, mit kell tennie bárkinek, aki kicsikét uralkodni akar a tömegek felett:

- gerjessz olyan tartós félelmet, amelyre megoldásként csak te jöhetsz számításba. A félelem irányulhat valaminek az elvesztésére, valamely történés bekövetkeztére vagy akár egy közös ellenség (mumus) megnevezésére.
- törd meg az alattvalók egységét akár úgy, hogy eltérő jogokkal ruházod fel az egyéneket, de teheted úgy is, hogy egymásnak uszítod őket. Így nem lesznek képesek egységesen fellépni ellened.
- határozd meg a jó és a rossz fogalmát, azaz mindenképpen te döntsd el a fontosabb dolgokról, hogy hova tartoznak. Ezen felül jutalmazd az általad jónak titulált magatartást, és persze büntesd a rosszat.
- minden igyekezeteddel azon légy, hogy az uralt tömeget tartsd minél nagyobb tudatlanságban, valamint az általad kiválasztott, tanulásra kijelöltek a te tananyagaidra tudjanak csak építkezni.
- alakíts ki olyan sajátos absztrakciót a gondolkodó-lázadó jelenségek elfojtására, mint pl.: a hazaárulás, megszentségtelenítés, istenkáromlás vagy bármi, amit érvelés helyett be tudsz vetni a legszélesebb egyetértés mellett önmagad védelmére.
- mindenképpen alakítsd úgy a te szerepedet, hogy a téged éljenzőknek a boldogság/gazdagság/felsőbbrendűség (ez tetszés szerint definiálható) ígéretét megkapják tőled, viszont a téged ellenzők, ignorálók a vesztes állapot, a kilátástalanság, az elmúlás, szegénység stb. veszélyét lássák esélyesnek magukra nézve.

Van még pár kisebb adaléka e receptúrának, ezek talán a leglényegesebbek. Bárki szabadon behelyettesítheti a jelen és a múlt bármely hatalmi manifesztációjába ezeket az elemeket.
A vallás ugyanezekkel operál.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.23. 21:25:40

Az élet értelme: Érezd jól magadat a bőrödben

Mindenki életének ez a célja csak néhányan még nem jutottak el odáig, hogy tudatosuljon bennük.

Ja persze kivéve a mazohistákat.
Persze ők akkor érzik jól magukat a bőrükben, ha nem érzik jól magukat:-)
Körülbelül ilyenek a Zombi Jézus hívők is.
Ezért igazából ez lenne a vallásuk kifejező neve:

Elbaltázták a Megváltást, Bűnös Maradtam, Önmarcangoló Kör

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.24. 08:10:39

Tapasztalatainkat megosztottuk a Pécsi Tudományegyetemen történelmet és politológiát oktató Horváth Csabával, aki azt mondta: nem meglepő, hogy a választók nem tudtak KDNP-s politikust említeni, s habár neki a politológia a szakmája, neki sem jut eszébe aktív, pécsi kereszténydemokrata politikus. Szerinte ez abból ered, hogy a jelenlegi KDNP Orbán Viktor miniszterelnök kreálmánya, egy „zombipárt”, amely létezik, mozog és nyilatkozik, de nincs öntudata, önálló akarata és megjegyezhető üzenete.

Horváth Csaba szerint Orbán Viktor célja nem is az volt, hogy mindez legyen, hanem az, hogy a szétesett KDNP volt szavazóit a kereszténydemokrácia emlegetésével maga mögé állítsa.nol.hu/belfold/20110916-a_keresztenydemokratakbol__zombik__lettek_

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.24. 09:44:04

A keresztényeket helyesen sátánistáknak és Zombi Jézus hívőknek kellene nevezni. Hiszen a Sátán létezésében kötelező hinniük és a halottak feltámadásában is.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.28. 07:38:11

"1. Amennyiben a bibliai judeo-keresztény Isten meghalt Jézusként, akkor végül is ez nem más, mint egy cirkuszi mutatvány. Mártíromságnak beállított öngyilkosság. - Erkölcsileg elítélendő.
2. Amennyiben a fiát ölte meg, vagy feláldozta, akkor meg primitív barbár gyerekgyilkosság. - Erkölcsileg elítélendő"

A Szentháromság dogmáját nézd meg, ez meg fogja világosítani félrértéseidet.

"3. A judeo-keresztényeket a saját Istenük állítólag megváltotta a bűntől, akkor fura, hogy miért maradtak éppen ők a mai napig is bűnösök? Ez egy átverés és nem tanítás. - Erkölcsileg elítélendő."

Az egyéni bűn és az eredeti bűn közti különbséget nézd meg, s rá fogsz jönni hol hibáztál.

"4. Jézus csak sokkal régebbi korok vallásaiból és mítoszaiból összekoppintott mítoszfigura. Tehát nem tanított semmit sem. Így a története csak egy primitív, plagizált ókori sci-fi, vagy szappanopera. - Erkölcsileg elvetendő."

Ez a Dan Brown féle bulvárok kitalációja csupán. Kb. mintha az állítanám, hogy te egy összekoppintott mítosz vagy, hisz minden tulajdonságod már megvolt másokban korábban.

"5. A judeo-kereszténység végső célja az utolsó ítélet. Aminek a lényege az, hogy egy halott, nevezzük ZombiJézusnak, másodszor is feltámad és akik imádják őt azoknak kánaán, azok akik nem imádják őt azokra halál és szörnyűségek várnak. - Erkölcsileg elítélendő."

Nézd meg a szótárban a zombi szó jelentését!

Majd tanulmányozd az utolsó ítélet keresztény értelmét.

Remélem ezek után törlöd is posztodat, hiszen - mint kiderült - 100 %-ban tévinfókon alapult.

Ha van egyéb kérdésed a keresztény ideológiáról, szívesen segítek.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2011.12.21. 08:21:30

@max val, a bircaman: Olvass el néhány logika könyvet és vitatkozz a jövőben máshol.

generál 2012.04.06. 00:04:35

@IGe:
"Az élet értelme: Érezd jól magadat a bőrödben"
Azért ez a logika elég messzire visz. HA én úgy érzem jól magam a bőrömben, hogy gyilkolok, fiatal korúakat rontok meg, akkor szerinted csináljam????

"A szó veszélyes fegyver..." Vigyázz vele, hogy használod.

generál 2012.04.06. 00:11:47

@IGe:
Nem vagy elég alapos.
"sátánizmus a Sátán imádatát jelenti..."
Na már most, ha egy pici kis gógyid is van, könnyen rájöhetsz, hogy attól, hogy valaki hiszi, hogy létezik a Sátán, nem lesz Sátánista... Ergo a keresztények, akik tudják, hogy létezik a Sátán (3x megkísértette Jézust stb.) még nem fogják imádni a Sátánt, tehát nem lesznek Sátánisták.

Na erre gondoltam (egy másik blogban) azalatt, hogy kényed-kedved szerint csűröd-csavarod a szavakat, de újra csak óva intelek, mert a "Szó veszélyes fegyver" és mint látom, te nem tudsz ezzel a fegyverrel kelőképpen jól bánni....

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.04.06. 09:52:21

@generál: Túl alapos vagyok. Mivel a judeo-keresztény bibliában leírt Isten és Sátán egy és ugyan az. Ezért a SátánIsten imádók egyben Sátánisták és Sátánimádók is.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.04.06. 09:53:54

@generál: HA eleve ilyen primitív gondolataid vannak, akkor te már nem érzed jól magad a bőrödben. Ha jól érzed magadat, akkor ilyenek eszedbe sem jutnának,.

generál 2012.04.06. 15:15:42

@vilagnezet.blog.hu:
Nem vagy az, mivel akkor most forrást is írtál volna, mert nem ugyan az. Lucifer, Isten fényhordozója volt és lett belőle bukott angyalként a Sátán. Ergo nem vagy alapos.

Bee-zony 2012.04.19. 19:29:47

Az élet értelme, hogy érezd jól magad a bőrödben = kb. „Galaxis útikalauz stopposoknak” szintű bölcsesség + hedonizmus + liberalizmus. Van-e aki „jobban érzi magát a bőrében”, mint egy drogos? Izgasd a kéjközpontodat, mert ez a világon a legfontosabb, amíg csak bele nem pusztulsz. Ez tuti kihalás.
Patkánykísérlet, lásd pl. itt:
Harcz László: A legnagyobb virtus
mek.niif.hu/01900/01974/01974.htm
Ezzel szemben:
1.) A te életed értelme az, amit adsz neki.
2.) Univerzális értelemben az élet értelme a fennmaradás (a faj halhatatlansága a szaporodás és a végtelen idejű életképesség által) és a (szellemi és testi) fejlődés.
3.) Élet-univerzalista szinten az élet értelme az emberi szinttől a félisteni szinten át az isteni szintre eljutás.
Ugye hogy más célok, más életprogram és életút, és más elért eredmény?

Ezis 2012.05.18. 15:45:15

@vilagnezet.blog.hu:
Lehet primitív, de akkor a logikai levezetés is az, amit IGe írt, mert abból következik és hogy lehet az okozat primitív ha az ok nem az?!

Hunor Levente 2012.08.11. 12:09:36

A 3. pontot úgy magyarázzák ki, hogy a megváltás csak akkor lép érvénybe, ha elfogadod Jézust.
Persze a bűn maga eleve baromság.

(A címben kimaradt egy m betű.)

Alf hozzászóló amit írt (nem gyilkosság/öngyilkosság), az nem úgy van. Azt állítják: Jézus emberként meghalt a kereszten, azután feltámadott.
A generál hozzászóló amit írt az meg piti kötözködés. A keresztény vallásúak hisznek a Sátánban, és az ilyen középkori hiedelemvilág nagyon gáz.

MasterMason 2012.08.18. 15:42:14

Xenomorphok ezek, két szája van a papoknak, ebben a cikkben bővebben is ki van fejtve:

narancshirado.blog.hu/2012/06/09/ridley_scott_halott

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.11.17. 10:38:54

Ti milyen prédikációt írnátok a judeo-kereszténység erkölcsi elítélése címen?

A prédikációnak ugyebár rövidnek, tömörnek és hatásosnak kell lennie. Azonkívül erősen hatnia kell nem csak az észre, de az emberi érzelmekre is. Ja és önmagában a prédikáció nem csak ítélkezik a rossz felett, hanem utat mutat a jó felé is.

...

Írok egy példát:

Amennyiben a bibliai judeo-keresztény Isten, azaz JHVH - Jáhve (JHVH = Jáhve = Jehovah = Jehova = Adonáj = Elochim = Eloah = Elohim = Necach Izrael ... ) meghalt Jézusként, akkor végül is ez nem más, mint egy cirkuszi mutatvány. Mártíromságnak beállított öngyilkosság. - Erkölcsileg elítélendő.

A halál mítosza helyett az életet válasszátok! Az emberáldozat, a félbetört élet helyet a teljes emberi élet szépségét!

legionre 2013.12.11. 18:01:31

@dzsonszmissz: AZ EGÉSZ BLOGNAK HIBÁTLAN A LOGIKÁJA, TUDNIILLIK A MAI EMBER LOGIKUSAN KÖZELÍT MEG MINDENT (kivételt képeznek a házastársi veszekedések). Az is igaz, hogy minden vallás (a kommunizmus vallása sem kivétel) kitűnő hatalmi eszköz. Aki nem tudná: a keresztényeket kezdetben üldözték és irtották a hitük miatt, majd Nagy Konstantinnak bevillant, hogy ez a vallás megkönnyítheti az uralkodást, és államvallássá tette (nem gondolom, hogy hívő lett). Aztán, miután jól bevált erre a célra is, egyszerűen divattá vált. Megemlítendő, hogy jelentős kultúrát is teremtett, és még azok is, akik itt a logikus gondolatmenetük szépségétől elbűvölten heves negatív érzelmi kirohanásokat intéznek a "kerik" hülyesége ellen, pl. Rómában, Párizsban és más kultúrhelyeken járva megilletődötten legeltetik a szemüket a keresztény építészet arányain és építészeti bravúrjain, a katolikus templomok belső ornamentikáján és szimbolikáján. Ezekkel a gondolataimmal talán sikerült átvezetnem az olvasót a 2x2 józanságából az esztétikum által nyújtott lelki élvezetek világába, amely szintén összefügg az anyagi világgal, csak az éppen az ember teremtő/alkotó és önkifejező képességének produktumain keresztül. Vagyis eljutottunk magához az emberhez, aki a teremtő képességével és fantáziájával mesés isteneket is tud teremteni magának. És erkölcsi szabályokat is - mindezt praktikus alapon, mert csak erkölcsi szabályok alapján elképzelhető a közösségi lét. És ki tagadná, hogy az ember közösségi lény (volt mostanáig és egyelőre többnyire most is az). Aztán az teszi izgalmassá és mozgalmassá az emberi létet, hogy mindig akadnak egyedek, akik abban lelik örömüket, hogy a jól bevált szabályokat és normákat és azok "ideológiai" megalapozását megkérdőjelezzék és, ami a legrosszabb, sunyin saját hasznukra és hatalmi vágyaik kiélésére használják fel (hála a tömegmanipuláció kreatív felfedezésének).
süti beállítások módosítása