Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Best of fikázások IGe-ről.

2007. június 03. - IGe

 

Írj legalább ilyen jót és felkerülhet a listára. Ezt 2000-2003 években gyűjtöttem, kis részben az origó, nagyobb részt az index fórumáról. Jó szórakozást hozzá. A végén vannak a jobbak.


Ilyennek képzelt egy olvasó az index fórumán. Bemontírozta az arcom a kék köpenyes fickó arca helyére.


Különböző vitafórumokon jellemzően Iván Gáborként, de számos más nicknévvel is kb. 50.000 hozzászólást írhattam, úgy 5-6 év alatt. (mára már ez 100.000 feletti legalább) Az internetes vitafórumoknak eléggé sajátos stílusuk van. Nem mindig amolyan tere-fere jellegű. Valamikor a nagyon visszafogott tudományos értekezés folyik, valamikor meg a laza trágárság, személyeskedések. Nekem volt részem a durva trágárságban is, amit ha meg lehet nekem bocsátani kihagyok idézeteimben. A vitákra az mindenképpen jellemző, hogy az ott lévők "kóstolgatják" egymást és ott is igyekeznek valamiféleképpen tagozódni, valamiféle hiearchiát, szurkolócsapatokat, bandákat, érdekszövetségeket felépíteni. Aki nem bírja a kritikát annak bizony nem terem babér. A kialakult zsargonban anyázásnak és fikázásnak nevezzük, amikor a fórumtagok személyeskednek egymással. Ennek is megvan persze a maga bája, amit eleinte persze nem igen tud senki sem értékelni. Nekem is csak kissé utólag tűnt fel, hogy ezek a személyeskedések néha nagyon szórakoztatóak tudnak lenni. Későbbiekben elkezdtem gyűjteni a rólam szóló fikázásokat, és már azzal húztam a későbbi fikázókat, hogy ha nem írnak ezeknél jobbakat, akkor nem kerülhetnek fel a gyűjteményembe. Azért az egyensúly miatt némi dicséret jellegű hozzászólásrészleteket is beraktam eme sajátos listámba;


1. RI;
Definiálja valaki Iván Gábort!

2. RI;
Iván Gáborban Nem Hívők Egyháza.

3. RI;
Iván Gábor egy számítógépes vírus. (Topokcím az index fórumán)

4. RI;
Iván Gábor a Sátán?

5. RI;
Létezik-e Iván Gábor?

6. RI;
Iván Gábor közös tudatunk szüleménye?

7. RI;
"Sokkoló Igazság" nick írta:
Igazság vagyok, súlyos Iván Gábor-függő. Már többször próbáltam leszokni róla, de eddig még nem sikerült.

8. RI;
Iván Gábor a tükörképünk.

9. RI;
Hány Iván Gábor van?

10. RI;
Minden kedves anivangaborisztikus hozzászólónak postázok egy csini vírust.

11. RI;
Még csak másfél hete ismerkedem az "Iván Gábor" jelenséggel.

12.RI;
"Persze olvasgattam már ilyen könyveket, mint a Zen buddhizmus és a pszichoanalízis és hozzá hasonlóakat." - ezt írta IG. És erre; - Megfogadtam, hogy nem szólok hozzád. De ezt nem bírom ki: miután lefejeltem a monitort és sikítozva tettem két kört az épület körül, kénytelen vagyok hozzászólni: - Iván Gábor! Légy szíves ne írjál többet és menj el a Fórumról. Térden állva kérlek! Légy szí.

13.RI;
Nagyobb veszély vagy Te rám nézve Iván Gábor, mint a keresztény egyház.

14.RI;
A tudományokat, és a filozófiát olyanok hozták létre, mint Iván Gábor. Akik gondolkoznak is, nem csak elfogadnak ezt, azt.

15.RI;
Te miért akadsz ki Iván Gábortól? (az origón topikcím volt, Darksoder indította)

16.RI;
Iván Gábornak előrehaladott logika túlfejlődése van.

17.RI;
Két dolog bosszant most. a.) Az egyik az, hogy egy galéria Molnár C. Pál képeket hirdet itt a topik fölött, és sajnos nincs (és előreláthatólag nem is lesz) módomban licitálni. b.) A másik meg Iván Gábor. Hogy van az, hogy azt mondja magáról, pacifista, mégis az a legjobb szórakozása, hogy másokat kikészít idegileg?

18.RI;
Iván Gábor : EGO EGO EGO EGO EGO!

19.RI;
De tudod mit Iván Gábor? Ha ezt akarod, hát csináld, légy Te az ország bohóca.

20.RI;
Alapítsd meg a Iván Gábor Az Isten Egyházat és menj a bús fenébe.

21.RI;
Iván Gábornak semmi köze nincs a valósághoz!!!

22.RI;
Látod Iván Gábor, nem nyugszol míg ki nem hozod belőlem a dinoszauruszt. Ennyi spontán hülyeséget még egyetlen buta ateistából nem hallottam kiböffenteni!

23.RI;
Iván Gáborkám, neked tán fogalmad sincs milyen veszélyben vagy...

24.RI;
Egyik hozzászólásom minősítése: Egy elfuserált posztmaterialista marxükunoka perverz szellemi maszturbációjának ejakulációja, egy törött és elhomályosult szocreál fürdőszobatükör pereméről lecsurogva.

25.RI;
Kedves Iván Gábor ! Kívánok neked és kedves családodnak Istentől áldott, boldog, békés karácsonyi ünnepeket, valamint Egészséges Új Évet !!! Isten áldjon: XY

26.RI;
Ha észrevetted volna, kedves (fele)Barátunknak nemrég éppen tükröt próbáltam tartani (a definíciós téma kapcsán is), s az-az én hibám, hogy nem vagyok elég jó tükörcsiszoló! Barátunk "vette is a lapot rendesen, ahogy azt kell", gyorsan és fürgén megmutatta, milyen vacak tükröt is sikerült fabrikálnom, amivel rég nem tapasztalt jókedvre derített engem...

27.RI;
Lehet, hogy most "elnyomott" nick felcsapott Ivángábornak? ;-)

28.RI;
Ha valaki megöli ivángábort, megkapja az idei béke-Nobel díjat!

29.RI;
Bárki is olvassa ezt az írást, kéretik eltenni ivángábort láb alól.

30.RI;
Iván Gábor egy logikai dúvad.

31.RI;
Iván Gábornak akkora káosz van a fejében, hogy bármelyik tornádó megirigyelhetné.

32.RI;
Iván Gábor - A küldetéstudat esendősége. Egy eszme diadala a józan ész fölött.

33.RI;
Iván Gábor egy álruhába bújt Buddha, mert nagyon erős érzelmeket vált ki az emberekből.

34.RI;
Egyébként Iván Gábornál észrevehettétek volna, hogy súlyos beteg, akit gúnyolni, cikizni sok mindent lehet, csak nem tiszteletre méltó.

35.RI;
De az inkvizícióra visszatérve. Te, ha néhány száz évvel korábban lépsz fel, máglyán végzed, és mára már az emberiség nagyjai között emlegetik a neved.

36.RI;
Iván Gábor saját bevallása szerint egy kellőképpen, szerintem a kelleténél jobban lökött 34 éves fiatalember, aki azt állítja, hogy semmiben sem hisz. Pedig mindenki hisz valamiben vagy valakiben.

37.RI;
Szentháromság? :-)) Igor a szentlélek, Aranyviktor a fiú és IG a... na, ezt azért mégsem :-)))

38.RI;
I.G. - korrekt próbálsz lenni, néhány kivételtől eltekintve: érvelsz, és ez szerintem jó. Ami nem jó, és ami miatt támadnak: hiba bárkivel is tanító bácsi stílusban vitatkozni.

39.RI;
Nem beszélve arról, hogy IG olyan paradox, hogy az MTA komolyan fontolgatja az Értelmező Kéziszótár átírását: Paradox: ld. Iván Gábor szószedet, Iván Gábor: ld. Paradox szószedet

40.RI;
Hm... pöffeszkedő önfényt a te honlapodon láttam, nem az említetteknél. Vitaképtelenséget meg itt, valami Iván G-nál. Humortalan, beképzelt nárcizmust meg mindkét helyen.

41.RI;
Nem is tudod, milyen jókat írtál, még ha te netán cinikusan is gondoltad.

42.RI;
Hiszen a Semmi léte minden más létét kizárja.
De szerencsére a semmi nem létezik. Baszki, akkor IG sem lenne!
Bár... kétlem, hogy az evolúció egy józan pillanatában hozta létre IG őseit :)

43.RI;
Ajánlom mindenki figyelmébe Iván Gábor összes hozzászólását, topic-ját, és az azokra adott válaszokat. Hatalmas beszólásokat lehet olvasni, én szétröhögtem magam. Nem akarom ide idézni az egészet, mert az floodolás lenne. FIGYELMEZTETÉS: nem szabad ám a palit komolyan venni, aki mégis megteszi, lelke rajta. Jó szórakozást. :-)

44.RI;
Én leborulok Iván Gábor nagysága előtt....:)

45.RI;
Ha Istent Karakutty teremtette, akkor az Isten jó vagy rossz kedvében vagy esetleg unalmában megteremtette Iván Gábort a mi szórakoztatásunkra???

46.RI;
Megismertem egy csomó cellatársat, akikkel élőben is összejöttem, és ez nagyon jó. Van kivel együtt lenni a kurva nagy magányosságok idején (is). Aztán tanultam is jó sokat. Special thanx to: vigor, Scoofy, Iván Gábor etc.

47.RI;
Mi a fenéért jöttél ide, ivángábor, he???
Ti meg miért álltok szóba egy ilyen szellemi madárijesztővel? Totál kiborító! >(

48.RI;
A zsenialitás egysége nem az IQ, hanem az IG.

49.RI;
éljennimandivángáborreinkarnációja
(tehát szétbontva: éljen nimand iván gábor reinkarnációja)

50.RI;
Semmi bajom a másként gondolkodással, inkább azzal volt bajom, hogy Iván Gábor mindenhol izomból hirdeti a logika és a racionalitás hatalmát anélkül, hogy figyelembe venne más véleményeket.

51.RI;
Ha most én lennék Iván Gábor, akkor azt a következtetést vonnám le, hogy lám-lám, milyen idegesek ezek a skacok attól, hogy Hamvas Bélának mennyire piszkosul igaza van :-)

52.RI;
Oké, ez világos, tudom, hogy ott szerepel az idézet, csak hát én egy percig sem állítottam, hogy cinikus tudok lenni, meg ártatlan, meg okos, meg egyszerű, stb. Sokkal inkább impulzívan vitatkozok olyan istenbarmaival mint IG.-)

53.RI;
ÉLJEN IVÁN GÁBOR ! / hejhó Ivánhoe, Ir lovag /
A másik tanteremben ülök, alapfokú vizsgára készülök, témám a teremtés mítosza :-)
Mindenhol forog a szélmalom.

54.RI;
Villma bebakancsol a valifili suliba, beül a padba, és marha komolyan figyel.
Iván Gábor elkápráztatta az agyát. Föl is festette piros tentával a pólója elejére, hogy IMÁDOM IVÁNT, Ő LESZ A MESTEREM.

55.RI;
ivángábor nem annyira okos tojás, mint amilyennek mutatja magát; feláldozza maradék jó hírét is azért, hogy véleményeket csiholjon belőlünk, tudatlan halandókból. Bár én tudnék ilyen önfeláldozó lenni. off: de én csak elsőáldozó voltam...

56.RI;
Felnézek ivángáborra és csodálom fantasztikus kitartását, maximális önbizalmát, hitét önmagában - minden ellenkező látszat ellenére...

57.RI;
Engem nem bosszant. :)) Sőt, engem Iván Gábor úgy ahogy van se bosszant. Bár kitűzőt nem csináltatnék, de kedvelem. Kedvelem az őszinteségét, a nyíltságát, de leginkább azt, hogy mer gondolkodni és nem a megkövesedett hiedelmeket tiszteli, hanem önmagában a gondolkodó érző embert. Akkor is ha néha "támad", ha bottal piszkálja a darázsfészket, pedig tudja, hogy nem ott a méz. :)

58.RI;
Ha Iván Gábor célja a vita, akkor joggal érezheti magát győztesnek minden esetben, ha válaszolnak egy hozzászólására. Sőt, ha elvonatkoztatunk Iván Gábor céljától, akkor is belátható, hogy mind Iván Gábor áldozatai vagyunk azáltal, hogy érzelmileg rabul ejtenek állításai, amik arra kényszerítenek, hogy kifejtsük véleményünket, ellenszenvünket. Mivel minden értelmi megnyilvánulásunk érzelmeink hatására történik, hiába palástoljuk ezt a filozófiai vita fogalmával, csupán Iván Gábor apró Internetes játékszerei vagyunk, akik úgy pattognak ahogy ő fütyül. Ha definiálni próbáljuk isten, vagy Iván Gábor fogalmát, ha kifogásokat keresünk egy új egyház értékrendszerében, pusztán rávilágítunk azokra a gyenge pontokra, melyeket Iván Gábor az általunk felhalmozott tapasztalatok révén kijavít, és egy újabb, tökéletesebb mozgalmat indít útnak, melyre még több energiát pazarolunk el azon próbálkozásunk közben, amelyben sokszor úgy leszünk áldozatok, hogy azt próbáljuk bizonyítani, hogy mi nem lennénk Iván Gábor áldozatai. (Akit zavar az itt felbukkanó túlbonyolított mondatszerkezet és a gyakori szóismétlés, az nyomjon egy backspace-t.)

59.RI;
Ha valaki azt állítja, Isten = Mindenség, arra a kérdésre, hogy definiáljátok Istent, esetleg arra vetemedne, hogy megkérdezi, miért, ti talán tudjátok definiálni a Mindenség fogalmát amolyan ivángábori tudományos módszerrel, mit válaszolnál?

60.RI;
Miért nem vagy képes fikázáson kívül valami értelmeset is írni?
Ivángábor magába olvasztotta az agyadat? (egy idő óta kissé normálisabb lett :-)

61.RI;
Saját nézeteid szerint is: Isten nem "ver" :) Tehát Iván Gábornak is van funkciója, ő is tanít. Csak figyeld, tudatosan és ne reagáld le érzelmileg :) sokat lehet így tanulni...

62.RI;
Újként elolvastam sok-sok topikot itt a fórumon. Döbbenettel tapasztalom, hogy csaknem minden helyen Iván Gábor a fő téma, illetve a hozzászólásai. Talán, ha nem foglalkozna vele senki, de a saját topikjai között is van számos, melyen szép számmal gyűlnek a hozzászólások, vélemények, ítéletek. Ebből derül ki igazan, hogy erre az emberre mindannyiunknak szüksége van. Ha nem lenne ki foglalkozna vele és a véleményével. Ezek után így már talán nem is kérdés a kérdés. Iván Gáborral mi verjük magunkat, mi mindannyian Istenek.

63.RI;
Ami hosszú ideig képes fennmaradni, annak van valami igazságtartalma.(pl Iván Gábor)

64.RI;
Kedves Iván Gábor! Nem tudom ez e a valódi neved, de jó ha tudod mit jelent, hátha nem véletlen. Iván: Isten kegyelme Gábor: Isten bajnoka Valószínűleg nem is tudsz róla és már van egy kis mag benned is, ami talán gyümölcsöt is fog teremni.

65.RI;
Nos, ha Isten Iván Gáborral ver, akkor Iván Gábor Isten választott eszköze, s mint ilyen, a legnagyobb tiszteletet érdemli. A logika így diktálja.

66.RI;
A közgazdaságtanban Gossen első törvénye, hogy minden árú annyit ér, amennyit a fogyasztó hajlandó érte adni. Fórumnyelven, mindenki annyit ér, amennyi figyelmet szentelnek neki. Gáborral pedig szinte az egész fórum foglalkozik! :)))) Le a kalappal! Úgy is lefújná a szél! :)))

67.RI;
Iván Gábor sötétsége olyan mértékű, hogy ha kellő formában van akár teljes napfogyatkozást is képes előidézni.

68.RI;
Most látom új vendég vagy! Kérlek olvass el pár topikot! Érdemes azokat keresni, amelyeket Iván Gábor nyitott.

69.RI;
Iván Gáborral kapcsolatban nem az a lényeg, hogy kedvelem e vagy sem. Az a lényeg, hogy igaza van, és megértem (asszem) miért csinálja, azt amit csinál.

70.RI;
Egyvalamit el kell ismernem! IG, te megindítod az ember gondolkodását...eleinte a düh, később a megrökönyödés, majd a szánalom miatt jutnak eszembe újabb és újabb dolgok.

71.RI;
A következőket érzem a Gáborral kapcsolatosan: "Ki vagyok én? Senki!
És kicsoda Iván Gábor? A LEGFONTOSABB SZEMÉLY A VILÁGON!"

72.RI;
Iván Gábor, Mióta téged megismertelek, azt mondom, van remény homo sapiens és tudod miért, mert van egy pár élő ember, még ha hülyének is kell tetetnie magát, akkor is.

73.RI;
Iván Gábor 2001-03-28 19:38:35 (3) Ja és mi van a szentháromság nevű bűvös háromszöggel. Szerintem ez alapján találták ki a három egyben hajsamponokat:))) Tivadar reagálása: Igen, megint JÓT LEHET HÁNYNI TŐLE... (Abszolút nem ide illő témakör, abszolút profán, pofátlan, igazi IG-os módon tálalva. Meg kellene értenie ennek a kis önjelölt prófétának, hogy a stílusának a színvonala a bányászbéka kloakájánál 1000 méterrel lejjebb van. Nem az a gond, hogy feszegetjük a szentháromság dolgait, ebbe még benne is lennék r.kat létemre - hanem ahogy, amolyan RTL-es, császárelődös stílusban.) BRRRÁÁÁOOOOÁÁÁ...

74.RI;
Bocs, tévedtem. :) te nemcsak a topik vakegere, fő-bohóca és házi barma vagy, hanem a leghumorosabbja is. :) na, vess már fel valami provokálósssssat!

75.RI;
Én szeretem IG-t. Nagyon jó humora van, halálra röhögöm magamat a hozzászólásain. Éleslátása fantasztikus, és egyszerűen kellemes ember. SzvSz.

76.RI;
Nem hagyom bántani Iván Gábort. Végre egy gondolkozó ember a sok beszélő bábu között. Erre is rájöhettetek volna már.

77.RI;
Én egy fél őrült vagyok, aki próbál jókat nevetni milyen hidegvérrel áll
Isten elé Iván Gábor!!!!

78.RI;
Az idő, mint gyógymód; azóta rájöttem, nem I.G. errefelé a legszörnyűbb...
Vele tán még barátok is lehetnénk. (Idővel...)

79.RI;
"Apácákat megerőszakoló papok"
Ivangabortol nem vettem volna zokon ezt a topikot.
Tőled igen

80.RI;
Egyre jobban azt hiszem, hogy ez a ivángábor is hitgyülis csak sunyin.

81.RI;
Úgyláccik, de itt van helyette a másik csapás ivángábor, hát ez a pali egy borzalom.

82.RI;
Nem hiszem el, hogy ember ennyire elvakult legyen. Az-az érzésem, hogy ez valami kandi kamera szerű beugratás. Már én is gondolkodtam ilyesmin. Lehet, hogy valaki megelőzött? nimand?, Iván Gábor?

83.RI;
Taram-turituri-tititatam... Narrátor: Újra jelentkezik a Fely dosszié Fely Tamással. Csak itt, csak most, csak Önöknek, csak a stúdióban csak Fely Tamás, aki csak mindig teszi csak a felyét.) Üdvözlöm... nézőinket... megint itt... vagyok... csak most... csak itt... csak Önöknek. Mai vendégem... csak itt... csak most... csak Önöknek... egy olyan... ember... aki... azt mondja... magáról, hogy ... képes... gyógyítani az... Istenhitet. Köszöncsék mai vendégemet... aki majdnem... olyan... intelligens, mint én... Iván Gábort. (Taps ! Taps !)
Iván Gábor... igaz -e... hogy Ön... csak most... csak itt... csak a nézőknek... elmondja... elmeséli... hogy... mit tud... az Istenhit... gyógyításáról ? (Fely Tamás kiborg mozgással és intelligens szemeivel belenéz Iván Gábor szemeibe) Kérem... hogy... meséljen... erről a ... gyógymódról... (A kamera hatásvadász mozgással ráközelít Iván Gáborra)

84.RI;
IG, te vagy a hiányzó láncszem a majom és az ember között.

85.RI;
Iván Gábor hitművész úrra nem szoktam reagálni, de ez olyan szép, hogy meg nem állhatom.

86.RI;
Már látom: "Gábor Iván reveals the facts and frauds around God and religious belief! This is the true story! Nothing is left uncovered! Buy now!" Szerintem meg IG-nak kurvára nincs forrásmegjelölése az elbaszott listájához. Eccer mondtam, hogy húzza ki az enyéimet, ekkor aszonta, hogy mittugya ő, hogy melyik kié. Vagy csak átvert volna? Hű bazz. Figyelj Gábor, tényleg ne feszegesd a pofonláda tetejét, oké?

87.RI;
Én tartok tőle, hogy IG könyve siker lesz. Még csak nem is kell ön-finanszíroznia, hanem viszik majd, mint a cukrot.

88.RI;
Pedig nem is viccesnek szántam... de azért örülök, hogy szórakoztál :-) Alapvetően egy nyugodt ember vagyok, de át kellett értékelnem magamat: ennyire ember nem húzott fel életemben, mint IG. Elképesztő.

89.RI;
Iván Gábor taktikája az, hogy inkonzisztenciákra mutat rá a vitapartnerei érveiben. Ez esetében különösen hatékony, mivel erre tudományos módszereket alkalmaz.

90.RI;
Bizonyára berzenkednétek, ha Iván Gábort is ajánlanám moderátornak, de ő nagyon borzolja a kedélyeket, pedig kellene egy ilyen lazasrác is a módok közé, higgyétek el.

91.RI;
Biga ügynökről patakzik a veríték és a szennyvíz, ahogy a lefolyóban turkál. Jaj, csak ne a zsoltárkorbácsot... Bevallom őszintén, tőlük van, de valójában Iván Gábor készítette P-DOX Alkímia üzemében, hogy lejárasson mindnyájunkat, mert ez az arany 1 órán belül vicclap karikatúrává változik... Ha nem bánt Főügynök úr, összehozom Iván Gáborral, új fegyver lehet a kezünkben...

92.RI;
Inkább arról indítottatok volna topikot, hogy miért válaszoltok neki, miért irtok róla, magyarul miért van szükségetek IG-re? Vagy azzal a címmel: Ki veszi komolyan Iván Gábort??
A többi... ehh hagyjuk.

93.RI;
Nem is tudtam, hogy pszichológnak is ekkora vagy, Iván Gábor. Te aztán keresztül látsz ezerrel, rajtam is, mint minden máson. Sokoldalú, igazi reneszánsz ember, vallást alapít, leleplezi Egely-t, meg valami listát csinál, f@szom se tudja, hogy mit, de kiver a víz, ha rágondolok, hogy én anélkül tengetem az életem, hogy rajta lennék azon a listán. Talán őszinteséggel többre megyek, mint alakoskodással. Vegyél, óh Iván Gábor, nagy ember, korunk géniusza, a kereszténység Nagy Leleplezője, vegyél, kérlek, vegyél fel a listádra!

94.RI;
Csak részben értek egyet: az Iván Gábor-típusú agybajnak semmi köze semmilyen konzervativizmushoz, természetesen a "tudományos konzervativizmushoz" sincs, sőt nem is egészen értem, hogy mit jelentsen ez a kifejezés. Talán azt, amikor valakinek a konzervativizmusa tudományos megalapozottsággal (is) bír? Iván Gábor egyébként szimpla eset. Ennyi tanulatlanság ennyi akarnoksággal és agresszivitással párosulva jószerivel megfelel a "forradalmár" bibói definíciójának.

95.RI;
Régóta figyelem írásaid, és meggyőződésem, hogy a próféta szól belőled. :) Mégis, egy ilyen tudással, ismeretekkel, ötletekkel és humorral megáldott ember esetében pocsékolásnak érzem az istenhit és a vallásosság ellen indított magánháborúra pazarolt időt és energiát. Annyi megoldásra váró, istenlétnél lényegesebb és sürgősebb probléma vár olyan elkötelezett, értelmes és józan emberfőre, aki erőt érez magában kiállni az emberek elé valamely fontos közügy mellett, nem törődve a gáncsoskodók, a köpködők tömegével, és eredményt ér el ott, ahol a hivatalos vezetés, az állam, tehetetlenségből vagy nemtörődömségből képtelen előrelépni. Mintha egy mai Széchenyi az országépítés helyett macskatenyésztéssel foglalkozna. Mintha a mai Liszt Ferenc vagy Kodály Zoltán bárzongorista lenne egy harmadrangú lebujban.

96.RI;
Ilyet szvsz nem ír le egy magát gondolkodó embernek tartó földi élőlény.
Ilyet Iván Gábor ír, meg a többi unintelligens pöcs.

97.RI;
Dicsérem is, ha van miért. Mert, hogy humorban toleráns, attól lett jó fej. (Én, aki igazán jó fej vagyok, nem is állok szóba / írásba akárkivel.) Poénkodjon csak, de engem ne provokáljon, ne rázzon fel; én anélkül is szokok gondolkodni. De meg más gondolatait sem hagyom magamra erőltetni. A +nyilvánulásai pedig sokatmondóak. A stílus maga az ember. Nem ismerjük őt, csak a stílusát. Ez a vicces a topikokban. Veszem a lapot. Ez Iván Gábornak reklám. Nekem "sport". Ki jár rosszul?"

98.RI;
Iván Gábor egy jó fej, csak jól eljátssza ennek az ellenkezőjét, ti meg beveszitek.
A többiek ugyan így.

99.RI;
És nehogy itt bárki is kifejezetten IG-re gondoljon. Ő egyébként a látszat ellenére egy szimpatikus figura. Csak olvassa el mindenki a P-DOX vallását. Sok mindennel nem lehet vele egyetérteni, de ígéretes személyiség. Csak egy nagyon jó dolgot lehet még ennél is rosszabbul csinálni. Kíváncsi leszek, mit ír majd a fórumokba, ha megtér. Isten - aki ugyebár IG: nincs - mindenkit szeret. Csak nem úgy ahogyan sokan gondolják. Hanem kivétel nélkül és végtelenül. Ebből bajunk nem lehet.

100.RI;
Az angyalok (férfiak, nők, nem nélküliek) izgatottan tanácskoznak, óriási a baj, az ÚR nincs magánál, nagyzási hóbortba esett, azt hiszi magáról hogy ő IG...

101.RI;
Allah, Manitu, Krisna, Iván Gábor hamisak. Mit sem törődöm velük. Buddha beszédeit olvastam, Weöres Sándor sok dolgát is, Hamvas idézeteket, sok ember gondolatait, ezek szerintem nem nekem valók. Ha Isten nem ad, ilyesmire fanyalodik az ember, mit tehet az, aki nem kap hitet?

102.RI;
Igen, Iván Gábor egy nagy gyermek. De! Mit is mondott erről egy Jézus nevű csávó?
Lk 18 16 De Jézus mágához híván őket, monda: Engedjétek, hogy a kis gyermekek én hozzám jőjjenek, és ne tiltsátok el őket; mert ilyeneké az Istennek országa.
17 Bizony mondom néktek: A ki nem úgy fogadja az Isten országát, mint gyermek, semmiképpen nem megy be abba.

103.RI;
Hát ha minden igaz ((c) vigor), akkor már rég elfogadta, IG a szívében hordja Isten Országát. Csak a hülye nép ezt nem látja, mert beleszorult a feje a Bibliába ((c) Spender).

104.RI;
Te Gábor, mé'nem mászol fel a Szabadsághegyre, lököd le onnan a szobrot és állsz be te a helyére? Tök lyóóól mutatnál modern műként pucéron, amint egy szál rohamsisakban, marcona pofával, fenyegetően emelnéd fejed fölé a billentyűzetet. :o)
Qrva élet, hogy teljesülne vágyad és téged csodálna az egész ország. :o)

105.RI;
A deffiníció (mi ez a két f, valami Iván Gábor-kultusz? :-) egyébként tök jó. Jó kis dualista elméletet lehetne belőle összerakni: az anyag a létezés, Isten a változás, vagy valami ilyesmi...

106.RI;
Iván Gábor olyan mint a bárányhimlő, át kell rajta esni. Eleinte nagyon rosszul vagy, talán félsz is egy kicsit, aztán rájössz, nem nagy dolog ez, és lám, már túl is vagy rajta. Aztán az ember immunitást szerez, és soha többé nem foglalkozik vele. De ha folyton vakargatod, kiújulhat újra.

107.RI;
IG elleni védőoltást minden újonc indexesnek! :)

108.RI;
Nem kell támadni, utálni, vagy megszabadulni tőle. Felkavarja az állóvizet, pofán csap, hogy felrázzon, provokál, hogy gondolkodj. Az, hogy mindez anyázásba megy át, már nem csak az ő hibája, hanem a másik félé is. Én még itt új vagyok, de soha senkivel nem kaptam össze, nem anyáztam. Nem ismerem (ismerhetem) Iván Gábort se, de eddigi megnyilvánulásai mögött, ha kifejtette, volt gondolat. Csak a stílusával nem értek egyet. Olvassátok el a p-dox oldalát. Nem rossz. utána, lehet, más lesz a véleményetek. Kicsit. Persze ettől még lehet idegesítő számotokra.

109.RI;
Mondja már meg valaki, hogy miért van ez a nagy utálat Iván Gábortól? Én sokszor olvasom a topicokat, a többit is, és általánosan elmondható, hogy ha valahol feltűnik I.G. akkor kitör a szájhúzás, fujjogás, stb. Miért? Meg tudjátok magyarázni? Én, amíg nem győztök meg, azt fogom hinni, hogy csak irigykedtek rá, mint a BillGatyeszre. Akinek nem inge, stb... Szóval kérek érveket, főleg bizonyítékokat, hogy miért ilyen nemkívánatos személy az I.G.? Ja, hozzáteszem, hogy személyesen nem ismerem. (Lehet, hogy ezért nem tudom? :-))"

110.RI;
Lehet, hogy IRL Jézus, Buddha, Mohamed is ugyanilyen tróger alak volt, mint IG...
tudod, az idő mindent (és mindenkit) megszépít.

111.RI;
Én pl. régóta figyellek, már több nicken megkóstoltalak, mintákat gyűjtöttem belőled pipettákba, tenyésztettelek, mikroszkóppal (jó erős felbontású, svájci) bevizsgáltalak, mélyhűtöttem az IG reprezentációkat, és csak figyelek, figyelek. Félek, hogy a kutatócsoport csalódni fog, és állami támogatásból egy csomó pénzt elherdál, mert a vizsgálat során csak felszínt, mázt talál csak, még ha az eddigi vizsgálatok azt is mutatják, hogy sűrűn tűnnek fel az érveléseidben a filozófiatörténet nagyjai elég ravaszul és játékosan elbújtatva.
Témátlanság kutató Intézet, Témakutató Alosztály, Iván Gábor project

111.RI;
Iván Gábor: Modern korunk korrekt messiása. Nem ígér és nem is ad semmit. Fegyvere a cinizmus, legalábbis állítása szerint, de inkább úgy dolgozik, mint az éjszaka leple alatt lopakodó tolvaj. Itt-ott hirtelen megjelenik, és mire észbe kapnak a vigyázatlanok, már el is vesz tőlük valamit. Jó kedélyű, láthatóan nem nagyon tudják megsérteni és belezavarni hittételeibe. Örök ellenfele Isten bárányai, akik bégetését próbálja meg elnyomni, egy újfajta nesze semmi fogd meg jól életérzéssel. Az élet prófétája ő a halál utáni életben reménykedőknek meg a mumusa:)

112.RI;
Színtiszta szofisztika. Mit bizonyít a hasonlóság? Miért igaz az ami ősi, vagy, amit többen hisznek? IG-t még csak értem mert ő pusztán indulatot akar kelteni, hátha valaki nem köpködni, hanem gondolkodni kezd el. Node a másik oldal, egyszerűen nevetséges. Különös módon én tudtam Iván Gáborral normálisan beszélni/vitázni, még akkor is, ha nem értettünk egyet. Egy titka van a dolognak érveket használtunk. Ő csak egy tükröt tart elétek, és ha a tükörbe egy majom néz, szerintetek mit fog látni?

113.RI;
Te nagyon hű törpe Vagy Iván Gábor, Hófehérke Szeret Téged !

114.RI;
Szerintem Iván Gábor barátunk nem akart semmi rosszat. Mindössze egy kis szókratészi vénával rendelkezik, aminek által szeret egy kicsit provokatív és a hétköznapitól tótágast eltérő nézőpontokat felvenni!

115.RI;
Csak ámulok és bámulok. Itt van ez az Iván Gábor jelenség. Ezzel nincs is semmi baj, nem ő az első nagyhangú ember a világban. Engem inkább a csahos kutyái mosolyogtatnak meg, akik úgy rohangálnak utána lógó nyelvvel mintha kolbász lógna a zsebéből. Érdekes jelenség ez, kissé talán kóros is, ahogy kapaszkodnak Iván Gábor ruhaszegélyébe. Először vicces, utána már csak szánalmas a jelenség. Sebaj. Arra fut Gábor!
Fussatok, lógjon a nyelvetek:) Vau-vau. "

116.RI;

Kedves anderson1! Sokan álltak/nak Iván Gabesz mellé. Én is. Akár számít ez neked, akár nem. Tényleg, anderson, komolyan mondom, akaratom ellenére valahogy te lettél unszimpatikus (bocsáss meg!) ezzel a levakarhatatlan IG-követéseiddel. Teljesen értelmetlen, infantilis, és valahol valami nagyon, de nagyon nagy gyávaság van benne(d): Nem akarod hallgatni/meghallani az ellenvetéseket a beléd égett konvenciókra és a többire. Iván Gábor vsz. jól megvan úgy is, hogy kullancskodol rajt, úgy is, ha nem, de mi sokkal jobban megvolnánk (hangulatilag), meg téged többre is értékelhetnélek (talán), ha nem kullancskodnál rajt. Iván Gábor(ok!)ra szükség van. IG-az, hogy ír oltári nagy baromságokat IS, de nem EZ (az oltári nagy baromságok) a fő jellemzője, hanem tudod mi? Az, hogy önállóan, saját eszével gondolkodik és önállóan, a saját fejével fontolgat, és nem hagyja magát "csak úgy" ideológiai járomba hajtani, mint valami elkábítószerezett, megfenyített, megszelídített csordát. Szal - fontold +, aszt gyere le a fáról kedves anderson"

117.RI;
Gondos után követéssel, sikerült megállapítanom, hogy alant jelzett állítólagos egyházak mind egyazon "alapító" agyából származnak. Ő nem más, mint az "Iván Gábor" nick -kel jelzett, több internetes fórumon számtalan topikot kizárólag a vallási témakörök gyalázására, a vallási témakörök iránti érdeklődők elriasztására egyes ateista körök által kreált, és itt az index-en erős támogatásban részesített, talán valós, de leginkább virtuális, több ember akarata által megalkotott személy.

118.RI;
Egyre gyanúsabb nekem, hogy Iván Gábor nem más, mint egy rezidens szoftver, ami az Index-szerverén fut (vagy esetleg egy főállású munkatárs). Feladata, a fórum forgalmának, a hozzászólások számának növelése és gerjesztése. Ehhez minden lehetséges eszközt és technikát felhasznál, amivel csak reakciót lehet kiváltani (legyen az épp humor vagy gyalázkodás, provokáció vagy bratyizás stb stb stb), valódi elvek és eszmei célok nélkül KIZÁRÓLAG az Index pörgetésére...

119.RI;
Én se vagyok túl régi, és nem is nagyon olvastam el iván gábor hozzászólásait, de ha úgy van ahogy a topiknyitó állítja, akkor iván gábor az egész fórum lelke, a topiknyitó igaz barátja. Elvégre ez egy vitafórum, ha valaki inspirál, hogy kifejtsd a véleményed, hogy egyre tökéletesebb nézetek kifejlesztésére ösztönöz, ráadásul ha te még segítesz is neki saját világlátásának finomításában, aminek fejlődését szemmel követve sokat tanulhatsz (ha te is komolyan veszed, és ő is) saját világnézeted is nyílván csiszolódik, mert kötözködésével önvizsgálatra kényszerít ami alkalmat ad hibáid felismerésére és kijavítására. És ha eközben még béketűrésedet is próbára teszi, alkalmat adva a türelem és érzelmeid uralmának gyakorlására, akkor még külön hálás lehetsz neki. Mivel felfedezheted, hogy mi is billent ki téged, megismerheted érzelemvilágod instabil pontjait, stb, stb, stb Szerintem válts nézőpontot kedves kóborkutya. Használd ki, hogy IG megteszi neked ezeket a szívességeket és vagy az derül ki, hogy túl primitív ahhoz, hogy érdemes legyen miatta idegeskedni, vagy az, hogy nem érdemes rajta felhúzni magad,
miközben a javadra válik amit csinál.

120.RI;
Kedves (???) ivangabor! Rábasztál! Bár csak tegnapéjszaka/ma hajnalban tudatosult bennem, de te tényleg lamer vagy! Ugyanis: Mammon. A PÉNZ istene. Tehát, nem a pénz az istened, hanem Mammon, személyesen. Létezik, régi vallás, tényleg működik. a zsidók is Mammonban hisznek Jahwe mellett. Úgyhogy, legfeljebb a Pénzben Hívők Szektáját alapíthatod meg, mert egyháza már van. Tehát csak egy szakadár vallási csoportosulást hívhatsz életre. Bizonyám. Ciki, haver, keress más vallási alapot. mondjuk, legyen az istened a parafin-vegyületek. Ez egy Politeista panteon, és mindenki használja őket. Kérdezz meg egy kémikust. Na, a parafin-vegyületekben pl. senki sem hisz vallási célzattal. Legyél TE, aki ezt először megteszed. A pénzről pedig szállj le!
Mammon már nagyon dühös, és mérgében szitanyomókat rágcsál, míg te itten majomkodsz. Ne tedd, mert egy reggel arra ébredsz, hogy a pénzed mind egy szálig eltűnt. Mammon vigyázzon rád! Ne feszítsd túl a húrt! Mert könnyen egy égi csapás (mondjuk egy széf a tizedikről:) áldozata lehetsz! Mammonadonály

121.RI;
Kedves Iván Gábor! Az Indexen önnek kimerült a 10.000.000 hozzászólást engedélyező kerete. Ezennel megkérjük Önt, hogy foglalkozzon "komolyabb dolgokkal", mert félő, ha ilyen iramban bombázza a fórumot hozzászólásaival, összeomlik a szerver." Az Index szerkesztősége.


122.RI;
Van egy elméletem, miszerint Iván Gábor, mint ember, nem is létezik - ez egy iszonyatos vírus, ami nem számítógépeket, hanem agyakat fertőz meg az Indexen keresztül, és aki elkapja, az Iván Gáborrá változik. Ez megmagyarázza a rengeteg klónt, akik láthatólag értetlenkedve kikérik maguknak, ha Iván Gáborral azonosítják őket

123.RI;
Ugye ezt csak viccnek szánod? Nyilvánvaló, hogy az egész index közönség (IG-t kivéve) nem tud filozófiailag semmi újat gondolni. Ehhez sokkal komolyabb képzettség és gyakorlat kellene. Szinte biztos lehetsz benne, hogy minden értelmes gondolatodat megtalálhatod valakinél.
Persze én sem szeretem azokat, akik folyamatosan könyvek és emberek mögé bújnak, ahelyett, hogy érvelnének egy vitában. Sőt a műveltség kultuszt kifejezetten rühellem.

124.RI;
Csak egy gondolat erejéig szólok bele ismét az IQ-bajnokok vitájába. Ennek a topicnak semmi haszna nincs azon kívül, hogy Iván Gábort szívatja mindenki, és Iván Gábor szívat mindenkit. Ő a barátnőjével megalkotott egy nagyon viccesnek, de ugyanakkor logikusnak tűnő vallást, a P-DOX Semmiben Sem Hívőkét, melynek dogmáiban hisz, és "Deffiniáljuk Isten fogalmát!" cím alatt indított egy olyan topicot, ahol definíciókat vár, de csak azokat fogadja el, amelyek az általa alapított vallás hittételeiben szerepelnek, ill. azok, amelyek neki ellentmondanak, számára nem is léteznek, és eleve elfogadhatatlanok. Nem tudom, van-e közöttetek bárki is, persze Gáboron kívül, aki igazán elolvasta a P-DOX tételeit. Én megtettem, azóta tisztábban látok - HÁLA NEKED IG!!:-)) - , és nem igazán tud érdekelni, hogy igazi definíciót adjak Isten fogalmára. Gábornak úgysem fogtok tökéletes választ adni soha az életben! Így aztán jöttök az anyázásokkal, szégyellnivaló hozzászólásaitokkal. Ha csak ennyire vagytok képesek, inkább ne is írjatok semmit, magatokat járatjátok le. Ezzel nem azt akartam mondani, hogy Iván Gábor a példaképemmé vált :-), csak hogy tök vicces arc lehet az életben, nyit egy topicot, aminek semmi értelme, és ő ezt már az elején tudja, csak egy tanulmányt végez; vajon milyen hatással van az emberekre, akik hajukat tépve ütik a klaviatúrát, és különböző nickek alatt adják ki magukból az állatot, ha már nem jut értelmes az eszükbe

125.RI;

Óh,IGe !
Mindenhatómindentúdósága:)
Áldassék Virtesten a nevetséged:)
Legyen meg neked a valóságérzeted a magad elrugaszkodásában a földi élet sivárságaitól,
Fórumosítson meg a lélek,adassék neked szentség,hogy imádjanak a megszállottak és internetezők,
Legyél meg akaratodban,ahogyn mi is megmaradunk a miénkben,
S ments meg minket minden olyan megszállotságtól,
A mik a te képedre alkottatnak.

126.RI;

IGE írásait valóban nehéz megérteni, de nem nagyobb zagyvaság, mint a biblia.


127. RI;

Az utolsó, aki elhagyja az Indexet, kérjük, kapcsolja ki Ivángábort.
Köszönjük. Moderátorok

 

ateista_betegseg.JPG

 


Az általam alapított P-DOX vallás, ami a gondolatokat kiváltja

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr9391696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.03. 19:03:30

Szerintem írnod kéne a Zombo.com-ra is. :D
Ez a Zomboiánus vallás honlapja!

www.zombo.com/

bigfater · http://bigfater.blog.hu 2007.06.03. 23:24:01

Hogy nem szaladtam össze veled az origón? :))
Több eszem volt? :))

Bigfater

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.03. 23:34:08

Sohasem tudni. Az origón kb.10-15 névvel írtam.

bigfater · http://bigfater.blog.hu 2007.06.03. 23:39:21

Én ugyanezen. Ha én nem is, Te emlékeznél rám, mert egy ivangabor nem felejt! Logikátlan lenne. :))

Bigfater

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.09.27. 12:22:59

kris12 2007.09.27 12:08:43 © (35)
Pályázni szeretnék a Best of fikázások IGe-ről listára való felkerülésre!

Íme:
- Híresebb vagy, mint Karakutty.
- Iván Gábor maga a dialektika harmadik törvénye, a tagadás tagadása.
- Gondolatban közelítsük Iván Gábort minden határon túl a nullához! Talán átcsap pozitív értékbe.
- Az embert, állatot és növényt a szeretet élteti. Iván Gábort az emberek dühe, gyűlölete.

egy másik, mástól:

"Egyébbként ha màr reklàmozàsnàl tartunk igen meglepodtem a minap.Egy jo kis Virtusozàs utàn kimentem a tengerpartra sétàlni. Rengeteg turista volt A sokféle nyelvek kozott alig ismertem ki magamat.Még Vietnàmi is volt koztuk.Oda àlltam a tenger széléhez. Szerencsére ellenszél volt. Kedvem volt bekiàltani a nagy messzeségbe hogy:-IGEeee!!!! Erre mitortént.Egyszerre mindenki felémfordult, még a birkapàsztor is 101 birkàjàval.Volt aki riadtan,volt aki meglepoen,De mintha mindegyik egyszerre tette volna fel nekem a kérdést: Honnan ismered? "

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.09.28. 10:32:18

kris12 2007.09.27 15:43:32 © (52)

Hiába, a balhé viszi előre a dolgokat - mint írtam -, na meg Iván Gábor.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.02. 15:27:57

Jacques de Molay 2007.10.02 13:59:35 (111)

"Najó, de ha rocksztár szeretne lenni, vagy mondjuk egy botrányos életű képzőművész, akkor tökéletesen érthető lenne ez a talmi hírnév. De szerencsétlenje csak egy, buta szofista logikára épülő, Blikk-szintű konyhafilozofálást propagál, és a népszerűségének minősége (és nem a mennyisége) vetekszik mondjuk Kiszel Tündéjével, akin egy fél ország röhög. Iván Gáboron meg az egész indexfórum. Ez így csak egy önmagáért létező és súlyos munkával életbentartott hírnév, egy hihetetlenül erős exhibicioizmus, amely nem párosul értékteremtő tehetséggel. Valószínüleg egyébként - amint az szokott lenni - a túlzásba vitt akarnivágyás mögött a közepes vagy azalatti tehetség van."

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.03. 09:38:32

avi01 2007.10.03 09:17:39 © (147)

Gáborkám, bár nagyon bosszant a tény, de engem nem bosszantasz egyáltalán.

Iván Gábor 2007.10.03 09:25:19 © (150)

ERGO végül is még is bosszantalak:-)

avi01 2007.10.03 09:30:30 © (153)

Hát csak leesett a tantusz? :))) Gondoltam bedobok egy paradox gondolatot a topikodba:))) De egy paradox gondolkodónak a paradox gondolat annyira hétköznapi,. és egyértelmű, hogy számára nem paradox, így aztán a paradox olykor nem paradox.

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9169117&la=71878263

iFok 2007.10.04. 00:00:12

( 2007.okt.3 )VILÁGNÉZET - Valláskritika, * és hiteltérítés sok humorral
*nem inkább mitoszírtás ??

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.31. 22:36:39

Az utolsó pár beírást végigolvastam, Iván Gábor valójában ONtopik, igaz olyan módon és stílusban, hogy az ember hirtelen idegből felrohan a plafonra és ott rohangál 1-2 kört mint a légy...

Sredni Vashtar

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9132542

Adachi 2008.10.26. 13:11:18

Kíváncsi lettem Iván Gáborra. :) Remélem több helyen is találkozom vele.
Könyve megjelent már, Uram? :)

jewdi76 2011.01.04. 10:50:41

Na most már mindent értek...

Rongy Elek 2019.06.23. 11:23:19

Csak annyi a gond, hogy IG nem egyszerűen a képzeletbeli lények elfogadása ellen dolgozik, hanem titkon azt reméli, hogy az ő dicsőségét fogják hirdetni a hívei.
Szerelmes lett saját magába, és ezt hirdeti valójában.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.07.14. 10:32:40

"Feltúrod a fincsi vitaeledelt az iszapból, ahogy átúszol a topikon, és az emberek elhagyják a logikájukat a nagy igyekezetükben, hogy feltétlen ellentmondjanak neked."

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=161980360&t=9190095
süti beállítások módosítása