Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Tóta W. lefeküdt a kormánynak

2007. szeptember 28. - IGe
 
Worluk a Modern Képmesék kormányzati propaganda és oktatófilm szövegirója lett. Egy megmondó emberrel kevesebb lett, vélik sokan és tömegesen törlik ki a kedvencükből a blogját.

Mikor fekszik le a papoknak????

Márciustól mostanáig titokban tudta tartani. Még a rajongói klubja előtt is. Az volt sokaknak gyanús, hogy egyre több kormányzati programot támogató cikket írt. Több cikkében már megalapozta, és előrevetítette azt, amit majd a filmecskékben láthatunk. Dr. Agy újratöltve.

A sorozat 163 milliós állami támogatásban részesül.

 
"A rajzfilmsorozat az alapvető ismeretek átadása mellett az eltérő nézőpontok megjelenítésével ösztönzi a társadalmi párbeszédet, ennek érdekében, ha kell, akár provokál is. Közérdekű témákra fókuszálnak, az egyes epizódok felvetik például a korrupció, az önkormányzatiság, a nyugdíj mindenkit érintő kérdéseit."

"A MeH és az NFÜ (Nemzeti Fejlesztési Ügynökség) szakértői anyagokkal és pénzzel szállt be, az MTV pedig megszervezi és leadja."

Worluk magyarázkodik és győzködni próbál mindenkit, hogy ennek ellenére ő még független újságíró. Most ezzel meg az a gond, hogy Ö azt is megpróbálná beszopáltatni a jónéppel, ha kiderülne, hogy ott lapul a zsebében egy MSZP tagkönyv, hogy ő ettől még független tud maradni.
 
 

Vastagbőr ;"Gratulálunk Worluk!

A blogodat töröltem a Kedvencek közül, innentől kezdve a "véleményed" teljes mértékben érdektelen lesz ... mivel ki tudja, hogy nem-e a Miniszterelnöki Hivatalból kaptad az anyagot? Egyenes úton haladsz a Népszava szerkesztőségébe és az Újságíróklubba az ATV-re (Mészáros,Avar, Bolgár kolléga mellé)"

 

Talán valamit pótolhatok egyesknek abból megmondós pimaszságból, amit hiányolnak. Persze én csak kedvtelő és nem megélhetési szinten. 5-7 éve még Worluk is ott keringet a fórumokban és sokszor csináltam belőle hülyét ugratásaimmal. Utál is érte rendesen. Már akartam is írni, egy összeségében azért méltató cikket róla, Worluk a valláskritika hullámlovasa címmel. Helyette;töröltem én is a írásaira mutató ajánló linket a blogom főoldaláról.

Tehát egy mítosszal megint kevesebbünk lett.

Itt olvasható a magyarázkodás.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr3179897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.09.28. 16:25:48

Engem is felpaprikázott a dolog, mint sokakat, és ezt gyorsan dobtam össze. Majd még bővítem.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.09.28. 19:41:41

Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.09.28. 14:34:24

"a filmben előadott elvekkel egyébként szinte egyetértek. pl a térségi iskola + busz program. logikus, okos, jövőbe mutató."

Alig fura, hogy a témában előre meg is alaozta már egy cikkben.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.09.28. 19:49:46

Nagulnov 2007.09.27 22:04:45 © (58)

"ha a Tóta annyira jó csávó és annyira érti ezt a kapitalizmus cuccot hogy még el is tudja magyarázni

akkor egy kapitalizmusban a Tótának három perc alatt összedobnák a nagytőkések a rajzfilmjére valót/mert ő a legjobb a piacon és a tőkéseknek ő kell/mert a Tóta aki a kapitalizmust/piacgazdaságot a legjobban el tudja magyarázni a népnek hogy végre értsék hogy nincs állami csöcs meg köztévé meg ingyenebéd.

na de hát itt sem erről van szó. Kell az ingyen ebéd meg az állami csöcs a kapitalizmus elmagyarazásához. Bizony még egy Tótának is - aki annyira érti a kapitalizmust hogy nála jobban senki meg sem tudná írni"

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9169177

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.09.29. 08:51:55

www.google.hu "Tóta W" rákeresésnél benne van ezen cikk az első 10 ben.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.09.29. 19:19:17

doomhammer

Worluk index fórum csöcsön nőtt fel és többször ugrattam régebben. Úgy cirka 5-7 évvel ezelőtt. Nos aki a cikizést adja és szereti, annak állnia is illene.

Most az a gond, hogy Ö azt is megpróbálná beszopáltatni a jónéppel, ha kiderülne, hogy ott lapul a zsebében egy MSZP tagkönyv, hogy ő ettől még független tud maradni.

Ezért kapott tőlem egy cikknyi cikizést és igérhetem, hogy fog kapni még többet is, annak ellenére, hogy magam is valamiféle rajongótáborába tartoznék.

Ha legény a gáton, akkor állja

Parapitty · http://parapitty.blog.hu 2007.09.29. 20:49:35

Elképzelem ahogy szegény Worluk azóta is kinlódik IGe cikizéseitől. Szinte aludni sem bír. :)))
Tudat alatt az irigység szól belőletek, attól tartok.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.09.29. 21:15:32

Parapitty Worlukot eléggé régóta ismerem. A szófordulatai és témái nagy részét már régebben elpufogtattuk a fórumokon. Mi sokan ezt más munkáink mellett kedvtelésből, ő főállásban csak azt. Teljesen természetes, hogy jobb egy átlagos blogolónál. Fura is lenne, ha nem tudna az lenni.

Ennek ellenére csak azt tudom érdeméül felhozni, hogy nyiltan felvállalt újságíróként írásaiban olyan kényes témákat is, amelyeket mi már 5-7 évvel ezelőtt megtettünk. Ezért továbbra is tisztelem, de ez nem egy nagy dolog. Nem a saját újából szopta, csak olvasott minket.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.09.29. 21:21:47

Parapitty Azért valamennyire bosszantja a dolog ezt biztosan állíthatom. Kitiltott a blogjából is. Pedig jobban tenné ha csak egy jót röhögne rajta.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.09.29. 21:47:31

Parapitty · parapitty.blog.hu 2007.09.29. 20:49:35:
"Elképzelem ahogy szegény Worluk azóta is kinlódik IGe cikizéseitől. "

Kínlódik vagy sem, Tóta W. olvasottsága tavaly tavasztól kezdve folyamatosan esik. Kábé áprilistól a blogjának az olvasottsága is esik.

A nagy arcából is visszavett azóta. Emlékszem, januárban még röhögött a tirpákblogon. Május óta pusztán a tirpákblog nevének említése is kitiltást eredményez a Tóta W. blogon.

Nem úgy tűnik, hogy olyan marha magabiztos lenne.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.09.29. 22:23:03

Most látom, hogy van wikipédia szócikk is róla, amit éppen törölni akarnak.

hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B3ta_W._%C3%81rp%C3%A1d

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.09.29. 22:54:11

Rosencrantz 2007.09.28. 23:07:06

"Ház Sz'al az nagy csalódás volt nekem kedves Tóta W. Eddig minden reggel azzal indítottam,, hogy megnéztem van-e új a For a better Magyarland-ban. Már két napja erre sem jártam annyira latgalózott a hír. Azt gondoltam erről inkább pimasz bejegzést írnál, nemhogy részt veszt veszel benne. Mindegy. Ez van. Mostmár inkább szurkolok, hogy olyan legyen mint a bejegyzéseid ( bár ebben - mármint, hogy ezt megteheted - azért kételkedem) "

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.09.29. 23:22:25

Dr. Agy újratöltve. -Ezt beszurtam, mert megérdemli:-)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.09.30. 09:21:36

Worluk a Modern Képmesék kormányzati propaganda és oktatófilm szövegirója lett. Egy megmondó emberrel kevesebb lett, vélik sokan és tömegesen törlik ki a kedvencükből a blogját. Mert ezek után sohasem tudni, hogy mikor fekszik le a papoknak is. 2007. márciustól mostanáig titokban tudta tartani. Az volt sokaknak gyanús, hogy egyre több kormányzati programot támogató cikket írt. Több cikkében már megalapozta, és előrevetítette azt, amit majd a filmecskékben láthatunk. Dr. Agy újratöltve.

forum.origo.hu/topik.jsp?id=146706

Zülejka 2007.09.30. 18:52:11

Hát, IGe, nem tudom, hova írtál eddig de az itteniek alapján még sok bablevest meg kell enned, ha a helyébe akarsz lépni... vagy legalább azt szeretnéd hogy ne te kommenteld tele a saját blogodat ;)

Szerintem lehet jó az a rajzfilm, még senki se látott belőle semmit.

Doomhammer, szerintem megérdemelten tiltott ki téged meg azt az ex-indexes palit, szándékos rombolást végeztetek, nagyon idegesítő és kicsinyes volt.

Egyébként kérdeztem már Srínél is, miért csinálod? Miért ér meg neked ez ennyi rengeteg munkát? Mert nagyon sok munka azt látom. Te főállású fórumozó vagy? Vagy nálad is személyes?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.09.30. 19:49:23

Zülejka ezek szerint úgy érzed, hogy Worluk helyébe kell lépnie valakinek. Szerintem nem szükséges, hiszen eddig sem olvastam tőle semmi olyasmit, amit ne tudtam volna már előtte. Sokunk stilusából csent el innen onnan, mint a jamcsik annak idején és a végén ettől lett, amenyire lett egyedi.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.09.30. 21:47:43

Zülejka 2007.09.30. 18:52:11:
"Doomhammer, szerintem megérdemelten tiltott ki téged meg azt az ex-indexes palit, szándékos rombolást végeztetek, nagyon idegesítő és kicsinyes volt."

A rajzfilmjétől pedig jobb lesz Magyarland és nem feküdt le vele senkinek.

Az ön-agymosás a legszánalmasabb dolog, amit az ember magával végezhet.

Nyilván a napi 4-5 hozzászólásomtól ment tönkre a Wéblog.

Vagy valami mástól?
tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/2007/08/ebbl-nyolcves-cignygyerek-is-megrti.html

Zülejka, akkor most nyomok egy kis személyest. Amikor Höndör meghívott a projektbe, nem érdekelt nagyon Tóta Wé. Azóta rájöttem, hogy személyében egy ugyanolyan gusztustalan, felfújt médiagecit köszönthetünk, mint Havas Tanár Úr, Frei Tamás, Sváby és a többiek. Meglepő mennyiségű ember bukkant fel, akivel Tóta Wé, a kedves ember valamikor nagyon kitolt, a legváltozatosabb módokon.

Ti pedig továbbra is bekajáljátok, hogy egy szimpatikus, független fiatalember nyomja az őszintét, még akkor is, amikor saját maga ismeri be, hogy a MeH-be jár kormánypropaganda-konzultációra.

Mint mondtam, ön-agymosás ellen nincs orvosság. De miért csinál ilyet akárki is?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.09.30. 22:01:18

Doomhammer ezek szerint a rajongótábort a honlapotokon idézőjelben kell érteni? Mert ugyebár a botránymarketing korszakában már nem tudni mi a fikázás és mi a trükkös marketing.

A Strabag reklám Worluknál nekem már korábban is kiverte a bíztosítékot, amit megint nehéz csak poénnak eladni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.09.30. 22:21:17

IGe · vilagnezet.blog.hu/ 2007.09.30. 22:01:18:
"Doomhammer ezek szerint a rajongótábort a honlapotokon idézőjelben kell érteni?"

Mindenki úgy érti, ahogy akarja.

Zülejka 2007.09.30. 23:02:41

IGee, hiszen te ajánlkoztál betölteni az ürt.

Doomhammer kedves, kikerülted a választ. Az teljesen érthető, ha valaki nem bírja Havast, Svábyt vagy Tóta W-t. Én azt nem értem, hogy ha valaki minden áldott nap ezzel foglalkozik, minden írást, minden kommentet számon tart, nagy erőkkel reklámozza a blogját, mintha semmi mást dolga nem volna. Ne haragudj de nem hiszem el hogy ez hobbi. Nekem is van hobbim, de sajnos ennyire nem érek rá :( Azt gyanítom hogy a te függetlenséged is hagy maga után kívánni valót...

Zülejka 2007.09.30. 23:11:38

Ezt a Stabag-reklámot meg nem értem...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.01. 01:03:50

Zülejka 2007.09.30. 23:02:41:
"Ne haragudj de nem hiszem el hogy ez hobbi. Nekem is van hobbim, de sajnos ennyire nem érek rá :( Azt gyanítom hogy a te függetlenséged is hagy maga után kívánni valót... "

Bocs, de te egy konkrét választ vársz tőlem.
Ez nem jó játék így, hogy te addig mondod, hogy kerülgetem a választ, amíg nem írom le azt, amit hallani akarsz.

Bökd ki már, mit akarsz hallani.

Arra utalsz, hogy szerinted engem ezért megfizetnek?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.01. 08:30:30

Zülejka csak annyit jegyeztem meg cikkemben, hogy magam is pimasz polgár és elvtáspukkasztó stilusban írok már legalább 7-8 éve a neten, és aki ezt szereti, az ezt részben nálam is megleli. Főként a valláskritika tekintetében

"Talán valamit pótolhatok egyesknek abból megmondós pimaszságból, amit hiányolak. Persze én csak kedvtelő és nem megélhetési szinten."

Zülejka 2007.10.01. 19:04:01

Hát, szerinted mennyire hihető hogy valaki napról napra ilyen fegyelemmel csinálja ezt csak úgy magánszorgalomból? Szerintem nem. Tóta W. is sokat ír, de neki ez a munkája. Sokszor egyetért a kormánnyal, ezigaz. De ha te emiatt elfogultnak nevezed, és tombolsz mérgedben ha beszól Orbánnak akkor én meg azt gondolom, hogy te fideszes megbízásból dolgozol. Nem tudom hogy pénzért vagy lelkesedésből, de te se vagy független. Ne add már be, hogy csak úgy hobbiból kelsz és fekszel ezzel...

Miért hívod projektnek a blogot? Kinek a projektje?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.02. 12:19:57

"Agyhalál

Iszony és irtózat Tóta W. Árpád írása nyomán


Tóta W- Árpád, az 1960-as évekhez fűződő amerikai „Gonzó” újságírás magyarországi, megkésett és fordított előjelű művelője. A „Gonzó” újságírói stílus az 1960-as évek, úgynevezett „új újságírás” egyik válfaja, amely Hunter S. Thomson nevéhez fűződik (Iszony és irtózat a kampány tábor nyomában” – „Fear and Loathing on the Campaign Trail)

A „Gonzó” újságírás az egyén kétségbeesett, és egyenlőtlen harca a hatalom ellen. Az igazi „Gonzó” újságírás az orwelli tradíciót követi, és azt vallja, hogy a hatalom eleve zsarnok, korrupt és ember ellenes. Ez, a túlerővel szemben vívott egyéni harc önromboló és ésszerűtlen, de az igazság oldalán áll. Tóta W. Árpád írásai, azonban csak külsőségekben utánozzák ezt a magatartást, és stílust, mert Tóta nem a szegényeket, hanem a hatalom birtokosait védi védi. A helyzet visszásságához tartozik az is, hogy a magyarországi neoliberálisok Magyar Pulitzer díjjal tüntették ki Tóta W. Árpádot, holott Tóta nyilvános ténykedése teljes egészében ellenkezik a Pulitzer díj szellemével. .."

www3.sympatico.ca/pkaslik/pieces/totahtm.htm

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.02. 12:32:29

"Attól tartok, hogy Tóta W. nem hallott arról, hogy a nép nem pusztán szitokszó vagy üres frázis, hanem társadalomtudományok által értelmezett, tehát nem homogén fogalom. Annál is inkább ezt gondolom, mert Tóta W. a nép és tömeg fogalmát szinonimaként használja, ami - enyhén szólva is - különös idea."

www.es.hu/pd/display.asp?channel=AGORA0512

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.02. 12:53:16

Tóta W. Árpád, a mocsári szörny

"Az ateizmus mocsarában.

Van ez az elektronikus újságírás isteneként tisztelt Pulitzer-díjas firkász, akit az egyetlen nyomtatott újság után, ahol még megtűrték, most az Index is lefokozott az újságírói rangból. Lett belőle mezei blogger. Mondták neki: na, haver kapsz linket a naplódhoz előkelő helyen, aki kiváncsi rá, jöjjön, de többet nem tolunk ki a nagyközönség elé, mert ahhoz már szalonképtelen vagy. Úgy látszik, nem hoz annyit bannerben, mint amit elvisznek a perei."

sodi.freeblog.hu/archives/2006/12/30/Tota_a_mocsari_szorny/

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.03. 12:16:04

Zülejka 2007.10.01. 19:04:01:
"Nem tudom hogy pénzért vagy lelkesedésből, de te se vagy független."

Smile, you are on camera ...
tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/2007/10/zsebtengeralattjr.html

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu 2007.10.03. 17:35:48

Azért a hitkomiszárokkal (sodi és társai) nem kellene szövetkezni, ha problémád is van Worlukkal, IGe! Árt a szabadgondolkodás ügyének.

Rigor 2007.10.03. 23:31:42

Jó pénzért még Worluknak is korpásodik a haja. Egyébként meg addig ne mondjunk ítéletet amíg nem láttuk a végeredményt.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.04. 08:39:16

Peter_Cs. Persze. ezt magam is megfigyeltem.

Rigor Vagy már eddig is az volt, csak nem vettük észre. Már legalább márciustól írja azokat a cikkeket,amit a filmekben is láthatunk. Ha annyira kapitalizmus és piacbarát, akkor nem állami csecsből kellene rá szopni a lóvét, hanem megélni a reklámból, mert majd nézik.

Rigor 2007.10.04. 11:52:00

Nyilván nem marketingszakember, a dolognak ez a része másra tartozik, azonkívül próbálj meg reklámot eladni egy nem bizonyítottan nagy tömegekhez szóló valamilyen más országban már sikeres licensz alapján futó, műsorra. Meg persze lehet hogy később de, viszont az alaptőkét elő kell teremteni. Ez egy kereskedelmi televízió esetében a cég tőkéje állami esetében meg az államé (na persze nem ilyen egyszerű mert az államiban ott ülnek lenyúlanduszék, másfelől pl a kultúrházra hogy adnál el reklámidőt? - meg egyébként is a kereskedelmi csatornák műsorai szinte már nézhetetlenek a végeláthatatlan reklámáradat miatt)

gege 2007.10.05. 22:09:40

Téged töröllek inkább az emlékezetemből.
Tóta W.-nek a nyomába se érhetsz komám....

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.06. 09:02:24

gege Jómagam valóban nem kívánok lefeküdni a kormánynak, sem a paoknak, így persze, hogy Tóta nyomába sem érhetek ideálprostitució tekintetében.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.08. 15:29:01

"Önfeltáró adalék Tóta W. társadalmi szocializációjához, beágyazottságához. Sok mindent megmagyaráz jelenkori világlátásával, "értékrendjével" kapcsolatban.

"Hadd mondok egy személyeset, ni. Az én nagyapám a kerületi pártbizottságban dolgozott 1956-ban. No, a tisztelt forradalmárok, feltörvén a pártházat, végiglátogatták az ott talált címlistát. Volt nekik géppisztolyuk meg rossz arcuk"

Sumér 2007.10.08 15:12:52 © (91)
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9169177

Rigor 2007.10.09. 15:44:30

IGe: ejj attól hogy valakinek a rokonai valahol ügyködtek réégesrégen attól nem következik egyenesen hogy ő most egy hasonló irányultságú szervezet bábja. Ez olyan mintha azt mondanád valakire hogy tolvaj, pusztán azért mert cigány, hiszen láttunk már cigány tolvajt. Sőt ha a te családodban akadna egy tolvaj, téged is tolvajnak neveznének.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.09. 16:02:42

Rigor! Sumér a társadalmi beágyazódásról ír. Abban viszont igaza van.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.09. 19:53:09

Demokrata online
Belföld
Közpénzt kap a gyalázkodó publicista
(Cs.Zs.) 2007-10-02 08:00:54

www.demokrata.hu/hirek/hir.php?azon=6579

Jóska 2008.06.18. 12:50:38

Tóta w. ugye egy kritikus. A kritikusokról meg tudjunk, hogy azért lettek kritikusok mert nem értenek semmihez, és így kritizálnak másokat. És ő még a kritikusoknak a legundorítóbb csoportjából való. Egy undorító, arrogáns, korlátlan és saját magát lejárató, leégető, geci alak. És még amik itt vannak róla. Csak folytassa saját maga lejáratását és akkor én boldog leszek.
Csak így tovább!!!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.02.23. 10:46:09

Rehabilitáltam Tóta W.-t magamnál. Ok a kormánnyal csak összefeküdt,de legalább a papokat úgy néz ki kihagyja. Egészen jó két cikket is írt mostanában a témában. Egyébként a magyar wikipédián én indítottam és szerkesztettem nagyrészt a szócikket róla. Igaz az akkor sokkal kritikusabb volt, amit mára már eléggé átszerkesztettek és kozmetikáztak.
süti beállítások módosítása