Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Istenhitet gyógyító tanfolyamok indulnak

2010. február 16. - IGe

Ha egy egyén szenved téveszmékben azt rögeszmének hívják, ha sokan azt vallásnak? Kollektív neurózis? Gyógyítható. Kigyógyulók imája: Istenem, ments meg Önmagadtól!

rendelo.jpg

Mit szólnál, ha lennének istenhitből kigyógyító tréningek? Személyem valószínűleg teljesen alkalmas lenne ilyen tréningek tartására, csak éppen nem szeretem az ilyesmit. Attól még, hogy nem szeretem, esetleg kidolgozhatok egy ilyen rendszert és tarthatják azok, akik szeretnek ilyeneket tartani. Addig is, ameddig ez el nem dől, elméletben kérdezve, el mernél-e menni egy ilyenre? Aminek az lehetne a vége, hogy vagy eldobnád a mostani Istenedet, vagy megerősödhetne benned, mert kiállt valamiféle próbát a hited és a világnézeted? Mert a legrosszabb a köztes állapot, ahogyan itt valaki fogalmazta, a küszködés. Próbára mered-e tenni a hited, vagy el mered-e dobni, azt amivel nem tudsz azonosulni? El mersz-e indulni a saját utadon?

Ezen fenti gondolatokat 2009 áprilisába írtam a thesecret.hu egyik vitafórumába és többen jelezték akkor, hogy kíváncsiak lennének rá és eljönnének egy ilyen tanfolyamokra.

Úgy néz ki mostanra rászántam magamat és lesznek ilyen tanfolyamok. Aminek persze vallások és Isten/Istenek tekintetében nálam legalább egy évtizednyi előzménye van.  Emberi pszichikum működésének a megértését tekintve amire alapozom, az meg legalább két évtizeddel ezelőtt indult.

Egyébként az Árpád Egyház, vagy más nevén Árpád Rendje keretein belül kezdem el és a kereszténység gyógyítása lesz az első témám. Aztán persze terítékre kerülnek más vallások és maga az ateizmus gyógyítása is.

Ezt a kis írást gyakorlatilag nem is szántam semmi különösebbre, csak ennek bejelentésére, saját magam számára való megerősítésére. Illetve nagyon örülnék neki, ha észrevételeit, esetleges ötleteit ezzel kapcsolatosan, akinek van leírná.

Egy újságcikk rólam a témában 2004-ből

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr101762842

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az istenhit gyógyítható lelki betegség 2010.12.18. 09:57:39

A szerelem és a vallásos hit is olyan, mint a Selye János által leírt stressz és antistressz hatásmechanizmusa. Van egy mérték, ameddig építő hatású az egyénre, de túlzott mérték esetén leépítő. Ebben a cikkemben egy régebbi fórumtémám tanulságos rés...

Trackback: Ha Isten szól hozzád skizofrén vagy 2010.12.18. 09:56:06

Thomas Szász magyar származású amerikai pszichiáter írta: Ha te szólsz Istenhez, imádkozol; ha Isten szól hozzád; skizofrén vagy.  A bibliai Isten, akármilyen megdöbbentő és sokkoló, sajnos csak néhány ókori skizofrén, paranoiás vagy súlyosan le...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sabana 2010.08.31. 22:26:37

hat, te sem latsz tul messze
süti beállítások módosítása