Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Tóta W. - BKV és az egyházi mutyi

2010. február 20. - IGe

"Istenek alkonya: A MutyiBirodalom megrendülése." Avagy a kereszténység politikai lobbija és nyomulása mennyibe is kerülhet nekünk?

Most a hétvégén két olyan posztot is olvastam és merültem bele ott a társalgásba, amely látszatra teljesen különböző, de számomra még is azonos témát is érintenek. " A Veled Uram, de nélküled"  a kereszténység politikai lobbijáról és nyomulásáról szól szatirikus hangvétellel, amellyel az Euópa Unió Alapokmányaiba és működésébe szerették és szeretnék becsepémpészni magukat. Ahol persze lenne helyük, de inkább mint elrettentő és nem mint követendő példa. Egyuttal Worlukot is teljes mértékben rehabilitáltam mint a Modern Képmesék, Gyurcsány kormánnyal összemelegedő oktató prominensét, mert legalább azon egyázakkal még sem akar közös ágyba bújni, akik a középkor szellemét szeretnék visszahozni. Nos fátylat rá részemről, mert úgy is felejthető epizód volt az az életéből.

Európa keresztény lesz, vagy nem lesz: így hangzik a sötét prófécia, amit lelkesen ismételget egyházi ember, konzervatív politikus és egyszerű jobbostibi. Utóbbi annak ellenére teszi, hogy maga sem tudja, mikor evett utoljára Jézusból. Értelmes, tanult emberek fejtegetik gyászos arccal, hogy ha egy társadalom megtagadja a gyökereit, akkor annak annyi.

Ez volt a fő érv akkor is, amikor az Európai Unió alkotmányába (illetve annak előszavába) próbálták belobbizni a kereszténységet; végül megelégedtek volna, ha a görög-római örökség mellett, azzal együtt jelenik meg. ...

Európa a kereszténység, és a kereszténység alóli felszabadulás által lett ennyire nagyszerű hely. A görögök megalapozták a kultúrát, a rómaiak menedzselték, a szerzetesek megőrizték és gyarapították, de csak az egyház félrerugdosásával lehetett ebből népjólét, tömegtermelés, rengeteg szabadidő és korábban elképzelhetetlen szabadság...

 

A másik, hogy Európa lakossága felnő az életmódjához, és ördög meg isten nélkül is összeszedi magát, meg a józan eszét. Belátja, hogy gazdagságát meg kell védenie, azért meg kell dolgoznia, és ehhez áldozatot kell hozni.

A másik írás az "Istenek alkonya: A MutyiBirodalom megrendülése " címet viseli és szintén lobbizásról és nyomulásról szól, de már olyanokról, amelyek részben elbuktak, vagy épen az elbukás folyamatában vannak.

Néhány hete írtam a BKV ügyek kapcsán, reménykedve, hogy április után politikai szintet is el fog érni a botrány. Pesszimista voltam, a rendszer előbb megrendült, mint gondoltam...

Amióta a világon kormányzat van, mindig is volt korrupció. Loptak 1998-2002 között is, és a jelenség nem fog eltűnni 2010 után sem. De az, amit az MSZP-SZDSZ 2002 óta művelt, az valószínűleg nem csak a rendszerváltás óta, hanem a magyar állam teljes, 1115 éves történelemében példa nélküli és megismételhetetlen. Ez talán túlmegy még az állami vagyon 80-as évekbeli elmagánosításán, amin a szocialista nagyok vagyonukat megalapozták, és az 1994-1998 közötti kótyavetye-privatizáción is. Egy MutyiBirodalommá lett Magyarország, na nem a világ legrosszabbja, de azért förtelmes és ocsmány.

Számomra ami közös a két dologban, az nagyjából az, és talán érdemes az ottani hozzászólások özönéből ide kiemelni azt, hogy a klerikális mutyi és politikai nyomulásai legalább olyan, ha nem nagyobb pénzszippantó és újra elosztó, mint amit a BKV.-nál már tapasztalhatunk. Sőt még "jobb" is, mert nehezebben nyomon követhető a közpénzek elszivárgása, mert az egyházaknak szabad belső önkormányzatuk lehet ,és az ügyészség sem nagyon nyomozhat a befolyt pénz elköltése ügyében. Nos nézzük csak a múltat:

Míg I. Viktor 4 év alatt "csak" 2.75 -szeresére emelte az egyházak közpénzből történő állami támogatását, 2002-ben a Medgyessy kormány költségvetési tv.javaslata szerint egy év alatt több mint a további duplájára emelkedett 33.23 milliárdról 67,7455 milliárdra! (Tehát ez egy hír 2002, 2003-ből)

"Az SZDSZ kimutatása szerint az egyházak 2004-ben mintegy 36,5 milliárd forint költségvetési támogatásban részesültek. A mi kimutatásunk szerint, – ami nem teljes –, ez az összeg 92,2528 milliárd forint volt" forrás az MSZP honlapjáról (ez meg 2005-ből eredő hír)

Mekkora korrupció és káosz lehet ott, ahol 3 szoros az eltérés a két kormánypárt kimutatásában? Mára ez már átlépte és meghaladta a az évi több száz milliárdos szintet... Nos ebből már van mit visszaosztani különféle trükkökkel a pártoknak és hát nem is véletlen, hogy a legtöbb párt látensen, vagy nyíltan dörgölőzik a nagy hazai egyházakhoz. Nos ha itt is kiborulna végre a bili, akkor nem lenne olyan kelendő a kenetteljes kamuzás.

A magyar állam teljes, 1115 éves történelemének említése  sem fog majd tetszeni  sokaknak. Mert hogy is néz ki hogy nem csak a kereszténység állami szintű ,erőszakos felvételétől vagyunk állam, hanem már előtte is azok voltunk már több mint 100 éve.

Nos ez is egy nagy történelmi mutyi, hogy csak a kereszténységtől lennénk állam. Ja meg a modern kori vatikáni szerződés mutyit is meg lehetne ám piszkálni. Mert ezt az ezt megelőző nagy egyházállami mutyit azért 1848-ban erősen szétbombázták már egyszer.

Szerintem nekünk a Csehektől kellene tanulnunk. Ők elhajtották a rendszerváltás után a volt rendszerek kiszolgálóit eléggé egységesen. Tehát a volt "komcsikat" és a klerikálisokat is. Tehát nem hagyták lenyúlni egyik oldalnak sem az állami közvagyont oly mértékben, mint nálunk. Itt mi mindkét oldalt hagyjuk továbbra is élősködni a nyakunkon.

UP TO DATE: A nyomulás megy teljes erőből.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr1001775121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Google 2010.02.20. 13:39:43

Még több humorral kérdezem: kárpótlásról, vatikáni szerződésről hallott már valahol harangozni?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.02.20. 17:33:31

@Google: Részt vettem néhány ezzel kapcsolatos szakmai megbeszélésen is és nagy szerepem van benne, hogy néhány évvel ezelőtt, néhány hétig, hónapig toppon volt a téma. Sőt akkor még Gyurcsány is kiment Vatikánba letolni a pápát.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.13. 18:02:56

Kedves Worluk!

Mi azért eléggé együtt "szocializálódtunk" az internettón és a kezdeti index fórumán. Még is azt kell neked írnom, ami miatt nem csak veled, de nagyon sok ateistával vitám és nézeteltérésem volt, hogy te ateizmusodban is ott rejlik a látens istenhit. Már csak azért is mert Istenről beszélsz a riportban. Pedig tudod, hogy egy igazi ateista nem Istent veti el, hanem az isteneket. Az összeset. Azon I/isteneket is, amelyekből a fanjaik szerint csak egy van.

Abban igazad van, hogy az istenhitek egyfajta rögeszme, tehát lelki, vagy elmebeli betegség. Jómagam gyógyítom is ezt a betegséget emberbaráti szeretetből kifolyólag.

Viszont az ateizmus bizonyos ágait képviselők is éppen ugyan ezt a tünet együttest produkálják. Tehát őket is gyógyítom.

Ja és ha a végére megengedsz egy kis tréfás szlogent és esetleg ennek ellenére is átengeded a saját sajtóellenőrzéseden, azt megköszönném. Köszönöm:

Minek hinni Istenben, vagy bármiben, ha tudhatod is? Az ateizmus és a teizmus fölött is eljárt már az idő. Kinövi mindkét butaságát az emberiség. Ezt hirdeti a P-DOX Semmiben Sem Hívők és Albert Einstein Tudásod Legyen a Hited Világnézeti Kör.

Üdv: IGe (Iván Gábor elemér)

w.blog.hu/2010/12/13/a_meggyozodesem_kinyilvanitasa_serto#comment-form
süti beállítások módosítása