Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Részt vennni valami igazán lényegesben?

2021. június 14. - IGe

Trükkös Mém -Túl Richard Dawkinson című szórakoztató tudományfilozófiai esszé e-könyvem, az emberiségnek egy békésebb világot elhozó tartalmának nagyobb tömegek részére való eljuttatásához keresek szponzort, támogatót, mecénást és akár üzleti partnert is. A könyvem egy több ezer éves talányt old meg és tár fel tudományos, pszichológiai és memetikai módszertannal. Az "Isten" és az "ateizmus" kérdéseit. Ez utóbbit lényegében meg is buktatja, hogy logikus lenne, vagy tudományos. Viszont előre vetíti, hogy hasonlóan mást is lehet vizsgálni és megoldást is lelni rá. A memetika még egy új és erősen vitatott tudományág, amelynek egy speciális területén, a vakcina mémeket illetően, komoly előrelépést és sikerült elérnem, amely miatt az a jövőben nem csak be fog ágyazódni a megszokott tudományágak sorába, hanem például az agykutatásnak olyan impulzust adhat, amivel tudományos áttörések sorát lehet megvalósítani. Az idegrendszerünkbe behatoló vírusokat/mémeket valószínűleg nem csak felismerni, azonosítani, de ártalmatlanítani és a fertőzést megelőzni a tudni fogjuk.

A könyv: Felvezetője, szerzői fotóm és bemutatkozásom a Líra könyvkereskedelem oldalán is megtekinthető.

trukkos_mem_tamogatas.jpg

A szerzőről: A szerző számos tudományos társaságnak volt a tagja, de azt látta, hogy ezekben a tekintélytisztelet és valamiféle lobbizás mindig fontosabb volt mint az igazi és valódi tudomány. Így kilépett mindből és később már akkor sem lépett be egyikbe sem, ha akármilyen dologgal csábították. Szeret független kutató és gondolkozó lenni. Önálló Egyéniség. Van persze jó néhány újítása és találmány-féléje még fejlesztőmérnök korából és számos nagyon szép szakmai sikere is. ... de mint majd ezen könyvből is kitűnik a tudományfilozófia, pszichológia, a tudomány határterületeinek a kutatása az ami igazán érdekli.

A következő Magyarországi könyvkereskedőknél kapható:

 A következő külföldi országokban is kapható (~750 milliós összlakosság szám Hazánkkal együtt):

Könyvtári elérés:

  • Országos Széchényi Könyvtár - Digitális Könyvtár. "A dokumentum a Szerzői jogról szóló (1999. évi LXXVI. törvény) 38. §-ának (5) bekezdésében megjelölt tudományos kutatás vagy egyéni tanulás céljából vehető igénybe."

A nem magyar nyelvű országokban jellemzően gépi fordító és felolvasó programokkal lehet az adott nyelven meghallgatni. Tartalma ki van téve szakmai kritikai próbára és eddig kiállta. Mivel ami benne szerepel, az sok minden mellett többek közt egy logikai és tudományos "Isten" érv is. Természetesen a Tudományos Isten jelentéstanilag nem egyenlő a vallások és a filozófiák isteneivel. Ami azt is jelenti egyben hogy logikailag megdőlt az ateizmus. Maga a címlap is ezt szemlélteti, egy gondolkozni próbáló ateista jelképekkel felvértezett genetikai fajtársunkat, egy majmot. Meg a majmolás jelentéstanilag, mimelés, ami a memetika egyik fő alapja.

menyien_elnek.jpg

Néhány szponzorálási lehetőség:

I. Professzionális hangos könyv elkészítése például a Voiz Hangoskönyvtár, magyar hangoskönyv applikáció részére. Itt nem gépi gang, hanem képzett előadók olvassák fel a könyvet és az mobil telefonon is bárhol hallgatható. Ennek az elkészítési összege 100-200 ezer forint körül lehet. Cserébe lehetőség van az adott  helyen a szponzorálást végző nevének és esetleg rövid szlogenének feltüntetésére a könyv elektromos borítóján, ajánlójában és a felolvasott szövegben is akár két helyen is. Az elején és a végén, köszönetként. 

II. Professzionális hangos könyv elkészítése angol, német, francia, olasz, norvég, cseh, japán, koreai  ... nyelvi  formátumban. Hazai és külföldi hangoskönyv applikációk részére. Itt nem gépi gang, hanem képzett előadók olvassák fel a könyvet és az mobil telefonon is bárhol hallgatható. Ennek az elkészítési összege 200-300 ezer forint körül lehet. Cserébe lehetőség van az adott  helyen a szponzorálást végző nevének és esetleg rövid szlogenének feltüntetésére a könyv elektromos borítóján, ajánlójában és a felolvasott szövegben is akár két helyen is. Az elején és a végén, köszönetként. 

III. Nyomtatott magyar formátum támogatása. Előzőleg már készült egy 30 példányos korábbi verziójú próbanyomtatás szakmai tesztelések elvégzése miatt, ami kereskedelmi forgalomba nem került. Tehát A/5 méretű puha kötésű színes borítóval a könyv terjedelme a szöveg tördelésétől függően kb 110-120  oldal lenne várhatóan. Lehetőség lenne kérésre további tartalom beillesztésre is. Például bele kerülhet az ateisták jellemző dogmái, vagy napjaink jellemző érvelési hibái, de akár a BigBang elemzése is memetikailag. Itt becslésem szerint olyan 200-300 példányt figyelembe véve, 300 - 400 ezer forintos elkészítési költséghányad várható. Amiért cserébe a támogató  a könyv borítóján és más egyéb helyein is szerepelhet a szponzor cég neve, logója, szlogene. A végén pedig egy rövid cégismertető, az utolsó fejezet után. 

IV. Nyomtatott angol, német, francia, olasz, norvég, cseh, japán, koreai  ... nyelvi  formátum támogatása. Előzőleg már készült egy 30 példányos korábbi verziójú próbanyomtatás szakmai tesztelések elvégzése miatt, ami kereskedelmi forgalomba nem került. Tehát A/5 méretű puha kötésű színes borítóval a könyv terjedelme a szöveg tördelésétől függően kb 110-120  oldal lenne várhatóan. Továbbá elkészült az első fejezet angol nyelvi fordítása is.  Lehetőség lenne kérésre további tartalom beillesztésre is. Például bele kerülhet az ateisták jellemző dogmái, vagy napjaink jellemző érvelési hibái, de akár a BigBang elemzése is memetikailag. Itt becslésem szerint olyan 200-300 példányt figyelembe véve, a szakmai nyelvi fordítás árától is függően 500 - 600 ezer forintos elkészítési költséghányad várható. Amiért cserébe a támogató  a könyv borítóján és más egyéb helyein is szerepelhet a szponzor cég neve, logója, szlogene. A végén pedig egy rövid cégismertető, az utolsó fejezet után. 

Néhány együttműködő oktatási, tanácsadási lehetőség:

I. Személyes megismerkedés a szerzővel. Előzőleg egyeztetetten, a Trükkös Mém e-könyv bizony példányszámú Underground  kiadótól való megvásárlása esetén, zárt körű és kis létszámú hallgatósággal, tárgyaló partnerrel való kapcsolat. Vagy előadás tartása. 5 könyv esetén 20 perc, 10 könyv esetén 30 perc, 15 könyv esetén 40 perc. Választható témakörök: 1. Az ateizmus logikai bukása. 2. Tudományos elvek-hibák. 3. BigBang mém? 4. Memetika tudomány?  Ez vonatkozik a szerző lakhelyétől való 25 km-es távolságra, messzebbi helyszín esetén megoldható a kiváltása netes verzióval, vagy az utazási költségek megtérítésével.

 II. Memetikai probléma feltárása és megoldására tett szakmai tanácsadás. Hazánkban is működött, működik több memetikai marketing tanácsadó cég, amely bizonyos szlogenek, üzenetek, folyamatok memetikai rendbe rakásával komoly üzleti sikereket ért el az adott hozzájuk forduló cégeknek. Ami lehet konkrét dolog megoldása is, de lehet csak a memetikai folyamatok megismertetése, ami által a vezetők és a szakmai referensek is jobb és hatékonyabb döntéseket hozhatnak, vagy folyamatokat dolgozhatnak ki.

III. Tréner cégekkel való együttműködés. Előadások, oktatások tartása; Mi a memetika? Hogyan jött létre és mikor? Milyen könyvekben lehet olvasni róla? Kik a tudósai, képviselői? Mennyire ért Richard Dawkins a memetikához?  Ketté váltak, belső és külső irányzat? Tudomány-e egyáltalán, vagy áltudomány? Tényleg nem az embereknek vannak gondolataik, hanem a mémeknek embereik? Mémjeink zombibábjai vagyunk, vagy önálló egyéniségek?  A mémek számítógépes hasonlattal, alap működtető programok, vagy inkább élősködő vírus? Lehet-e detektálni a biológiai vírusokhoz hasonlóan, akár speciális mikroszkópban láthatóan is a mémeket? Aki a mémeket irányítja, az irányítja az univerzumot? El lehet-e az elméből és a társadalomból is távolítani a 'haszontalan' vagy károkozó mémeket? Lehet-e védőoltást, vakcinát kifejleszteni a mémek ellen?

Kapcsolat:

 Az adott kérdés és lehetőség körökben az egyik közösségi oldalon a profilomnál ezen netes naplóbejegyzésem nyilvános közzététele alatti hozzáírásban, kommentben, vagy ott bizalmasabban a messengeren, üzenetben lehet velem értekezni.

Itt a netes naplómban/blogomban kommentben.

Érvelési hibák napjainkban

2021. május 17. - IGe

ervelesi_hibak_fokep.JPG

Az érvelési hibák tanításának az egyik legfontosabb tantárgynak kellene lennie már általános iskola felsőbb, mondjuk 7-8 osztályaiban és hogy miért nem az, és miért van helyette inkább demagógia azaz hittan tanítás érthető. Mert ha az is tanítva lenne akkor bárki könnyen rájönne, hogy a legtöbb vallás - beleértve ebbe az ateizmust, mint egy sajátságos tagadásvallást is - színtiszta hazudozás és érvelési hibák tömkelegéből áll csak össze. Persze nem csak arra jönne rá, hanem továbbá igen sok egyéb össztársadalmi szemfényvesztésre is.

Néhány helyen azért tanítják, de ott sem pontosan teljesen és a neten fellelhető anyagok is erősen hiányosak. Például, az ilyen legnépszerűbb angol nyelvű oldalon 24 ilyen főbb hiba van felsorolva, de az arra alapuló magyar nyelvű verzióban már csak 20. Érdekes módon pont a körkörös érvelési hiba is ezen hiányzók közt van, ami a vallások egyik fő hülyítő trükkje.

Összeírom tehát egyedi sajátosságokkal és kitérve a hiányzóakra is az érvelési hibákat.

 1. hazugság:   

Tudom fura, hogy ezt is ide kell rakni, és az miért nem egyértelmű dolog. Mert sokan annyira megszoktak már egyes hazugságokat, hogy fel sem tűnik neki, hogy azok azok. A társadalmi viselkedés szabályaira, tekintélyelvre, vagy másra hivatkozva ezeket elfogadhatónak tartja. Ilyen hazugságok például:

- A vallások, vagy ideológiák társadalom összetartó ereje. Mert azok valójában elválasztják és árkokat ásnak az emberek közé.

- Az ateizmus tudomány.

- A teológia tudomány.

- Isten nélkül nem lehet élni.

- A judeokeresztény biblia minden szava igaz.

- A kereszténység észszerű.

- Az evolúció egy tiszta matematikai algoritmus.

- Az univerzum képes volt spontán módon létrehozni önmagát a semmiből.

Tovább

Hívők csak egy értelmetlen halmaz

2021. május 07. - IGe

halmazok.JPG

Érvelési mémek a "hívők" értelmetlen halmaz miatt:

Nagyon kevés a hívő ember. Aki ellenzi a hagyományos ateizmust, az jellemzően talál magának valami tagadás-pótlékot. Mindig akad valami tagadható Istenféle.

Nincsenek nem kételkedő emberek, mert minden ember kételkedik valamiben. A kételkedők vannak a legeslegeslegtöbben.

Ha elég egy istenben, vagy akár Hókuszpók szakállának bűvös erejében hinni, hogy valaki hívő és vallásos lehessen, akkor ugyan ilyen logikai elv alapján elegendő egy istent, vagy bármilyen bűvös dolgot tagadni, vagy kételkedni benne, hogy "KÉTELKEDŐ" lehessen.

Tehát te magad sem vagy tudományos, mert olyan halmazokat használsz olyan célra, ami nem létezik a valóságban és az adott célra alkalmatlan is. Kellene még némi fejlődési evolúció a gondolataidnak, mert igen csak elmaradott.

Mert lexikálisan az is hívőnek számít, aki a Pénzben hisz, vagy a PoliAteizmusban, vagy a BigBangben, vagy a Napfaló Kockás Krokodilban. A hit és a hívés ugyan is nem csak a vallások kiváltsága.

Hawking és Gödel első nem teljességi tétele

2021. február 23. - IGe

"Gödel, aki matematikus volt, azzal vált híressé, hogy bebizonyította: lehetetlen bebizonyítani minden igaz állítást, még ha olyan száraz, egzakt területre is korlátozzuk magunkat, mint a számtan." Forrás: Stephen Hawking: Az idő rövid története könyv.

A fenti idézet egyértelmű butaságot tartalmaz és ha sokak által a "világ legokosabb emberének" tartott valaki ilyeneket megengedhetett magának a könyvében megjelenni, akkor ne csodálkozzunk, hogy a butaságok szaporodnak és nem a tudományosságok. Sőt végeztem kísérletezést és más tudományágakban képzettek közül is sokan helytelenül értelmezik és nem értik valójában. Tehát érdemes ezt a folyamatot, mint memetikai érdekességet és feltárást is átnézni, mert vannak olyan részei is. Pláne, hogy sok teológus és filozófus, Gödel tételét használja "kardnak" az ókori meséik egyes részeinek alátámasztásául.

 godel_inverz.JPG

Tisztázzuk: Gödel értette a saját első nem teljességi tételét és helyesen.  A matematikusok is szinte kivétel nélkül helyesen értelmezik.  - Sokan mások nem értik és ezek szerint Hawking sem értette. Vagy értette.... csak???

Tovább

Memetika és mém könyvek

2021. február 20. - IGe

A memetika kisokos 1 netes naplóbejegyzésem után nem nagyon volt kedvem folytatni a sorozatot, pedig induláskor az volt a szándékom, hogy lesz ebből több, akár 6-8 is. Az oka is érthető. A memetikát régebben magam is egy újabb felesleges izé-nek, posztmodern hülyítésnek, vagy olyan újabb megjegyezendő és páváskodó szónak tartottam, amit lefed például a pszichológia és a szociológia is. Belemerültem a kutatásába és kerestem benne az egyértelmű butaságokat és az okosságokat is. Ami van is bőven mindkettőből. Talán a butaság, ahogyan a filozófiában is még is uralkodóbb a területen. Ezért is ment el a kedvem az általános memetikától, ahogyan az általános filozófia sem érdekel. Az általános filozófia és a memetika is tele van hülyítésekkel, szemfényvesztésekkel, áltudományos momentumokkal. Azt találtam ki megoldásként, mindkét társadalmi 'tudományágnál', hogy azon belül csak egy speciális szeletre koncentrálok. A filozófiánál a tudományfilozófiára, a memetikánál a belső-külső fő ágai közül, a belsőre és azon belül is a gyógyító, vagy  ellen, vagy, immunó, vagy vakcina mémekre. Az út nem volt rövid, amin végigmentem, hogy ezt elérjem. Nagyon sok kísérletet tesztelést folytattam, memetikai szakemberekkel vettem fel a kapcsolatot és egyeztettem, publikációkat olvastam, netes videós előadásokat néztem, vitafórumokat vezettem, és nem utolsósorban összeszedtem a témában legfontosabb és meghatározó könyveket is:

memetikai_konyvek.JPG

Tovább

Karl Popper falszifikált?

2020. december 16. - IGe

karl_popper_rajz.jpgIGe: A falszifikációs elmélet zavarta meg K.A. agyát:-) Karl Popper falszifikációs elmélete, elve, vagy kritériuma zavaros és hát az önmagára is vonatkozik és ilyen tekintetben kijelenthetjük és biztosan, hogy nem igaz. Elvethető. A helyes gondolkozásmódot ezen a területen inkább a zárt és nyitott logikai rendszerek különbözőségei adják meg. Azaz a zárt, dogmatikus rendszereket nem szabad tudománynak tekinteni, a nyitott logikai rendszert használóakat meg, néhány további feltétel ( a tudományos módszertan maradéktalan használata és az érvelési hibák maradéktalan elkerülése ) mellett meg igen. Ilyen tekintetben nem tudomány a jog, a teológia, politika és a matematika sem.  Ez utóbbi csak egy modellezésre alkalmas segédtudomány. Az ateizmus meg pláne és egyértelműen áltudomány.

Megjegyzem a matek mentsége annyi, hogy elismeri saját dogmatikus voltát és hát így a -1 x -1 = 1 elv alapján valójában még sem az. Már csak azért sem, mert számtalan ilyen dogmatikus rendszert használ és tudja, hogy ott valami csak azon belül igaz .... ha az alap dogmák (axiómák) igazak. 

Amur: Megint olyasmiről próbálsz okoskodni, amit nem érsz fel ésszel.

IGe: Nem olyan nagy csoda. Egy filozófus, aki soha életében nem oldott meg egy valós műszaki feladatot sem, hülyeségeken elmélkedett és hülyeségeket talált ki.  Egy picivel sem vált el a metafizikától, sőt igazából abba rángatta vissza elméletével a tudományfilozófiát.  A tudományos dolgok attól tudományosak, hogy igazolhatóak és igazoltak, a szakma több irányból leteszteli, a tesztelések is igazolják, és nem lehet cáfolni, mert igaz. Röviden attól igaz, hogy működik. Valóságban működik. Valamit az igazol, hogy cáfolható is??? KŐLEVES EFFEKTUS !!!! :-) Ha valami megfelelően és tudományos módszertan szerint igazolva van elégséges dolog. A falszifikáció csak hókuszpókusz, meg parasztvakítás csak.

Tovább

Kálvinista Apologetika logikai kihívása

2020. október 17. - IGe

Kihívás a Kálvinista Apologetika 'csoportnak' !

A Tudományos Isten vanságának a bizonyítása már megtörtént. A tudományos módszertan alapján megfelelő módon publikálva is lett. Bárki elérheti, olvashatja, meggyőződhet róla, megismételt kísérletekkel megerősítheti. Ez kiüt minden eddigi logikai istenérvet véglegesen a "nyeregből". Amelyek persze eddig sem voltak sem logikusak, sem igazak. Tehát már abban a szakaszban tart IGe Isten-érve, vagy a P-DOX Semmiben Sem Hívők vallás istenérve, hogy nagyon komoly logikai levezetés és indoklás kellene, hogy ne legyen igaz. Képesek vagytok-e bármiféle logikai cáfolatra? Megértem persze, ha neki sem mertek kezdeni. Túl nagy falat ez a képességeiteknek.

Üdv: IGe

A jó szándékú figyelmeztetést már 1,5-2 évvel ezelőtt leadtam ebben az irányban, de falra hányt borsónak bizonyult.:

nagy_gergely_kalvinista_tanacs.jpg

Tovább

Tömeges kigyógyulások Isten mémből

2020. október 14. - IGe

Isten mém főként  az ateisták és monoteisták idegrendszerében, de egyes hétköznapi emberben is ártó vírusként van és volt jelen. Már a tömeges kigyógyulások korát éljük. Kihalóban az Isten vírus / mém.

 A dolognak sok oka van, kitalációk, hazudozások, internet, pedofil papbotrányok, erőltetett hitoktatás, tudomány fejlődése, Richard Dawkins, Darrel Ray, Dan Brown,  új ateisták, béna apologéták és hát jómagam is részben a memetikai tudományos kísérleti eredményeimmel és Trükkös Mém című e-könyvemmel.  Nagysága hazánkban  milliós nagyságrend, Európában közel 100 milliós és a világban milliárdos a becsült mértéke. Van persze néhány adat, amely eléggé pontos, ezt most itt közé is teszem:

Magyarországon főként a fiatalokat, ami jelen esetben 16-tól 29 évesig korosztályt  jelent, nem érdeklik már a vallások . 67% -ukat egyik vallás sem. ( Beleértve a sajátságos ateista tagadásvallást is.)  A tanulmány két évnyi (2014-2016) adatgyűjtés eredményét elemzi. 

vallastalansag_statisztika.png

Ezeket a nemzetközi adatokat más adatsorok is megerősítik, ami máskor készült és tágabb korosztályra és itt hazánkban azok aránya, akiket nem érdekelnek a vallások 58,5%.

Tovább

Trükkös Mém publikáció felvezetése és kritikai próbája

2020. szeptember 16. - IGe

A Trükkös "Mém" fő, és Túl Richard Dawkinson alcímű írást egy tudományos felismerés és bizonyítás publikációjának tekintem, ami a tudományos módszertan egyik fontos eleme, tehát nem irodalmi és ideológiai mű és nem is kereskedelmi termék. Mivel ez eléggé élenjáró felismerés, nem lett volna értelme sem szakmai lektornak sem stilisztikai szerkesztőnek. Mivel először meg kellene érteniük az adott dolgot és csak aztán tudnának benne érdemi javításokat felvetni. Például azt, hogy miért is egyik mellékterméke bizonyításomnak az ateizmus logikai megbukása.

fejlodes_es_ateistak2.jpg

Így hát saját magam javítgatom, pontosítgatom. Tehát természetesen nem tekintem tökéletesnek és hibátlannak, de alapjában véve jó és egyeseknek csak a megértési folyamaton kell átesniük és már világosabb lesz benne az is, amit esetleg előtte hibának véltek. Maga a publikáció nem tartalmazza a felvezetőjét sem, hiszen azt 2020 nyarán a pdf e-könyv formátum megjelenése előtt, néhány perc alatt írtam meg. Mert kérte a forgalmazó, ami egy picike cég. Így azt most itt a blogomban is külön megadom. 2020. december közepén bővített tartalommal egy új és nagyobb könyvterjesztőhöz került át a Trükkös Mém című e-könyvem, amit először a magyar, majd a legnagyobb külföldi könyvterjesztők is átvettek. Már pdf helyett epub és mobi formátumban. Ez már a felvezetést és a végén két rövid kiegészítő fejezetet is tartalmaz. Ez a verzió mára már körülbelül 10 magyar mellett, olasz, holland, kanadai, amerikai és japán könyvértékesítő helyeken is beszerezhető. (Jelenleg már 14 országban árulják országos terjesztésben és ezek összlakosságszáma körülbelül 750 millió fő)

 

Trükkös Mém - Szórakoztató tudományfilozófia esszé felvezetője:

A memetika az eszmék darwinizmusa. Ez az írás viszont ideológiailag független, gondolkozni tudó embereknek szól. Aki nem esik ebbe a csoportba, annak nem is javallott olvasni, mert mentális problémákat okozhat.

Richard Dawkins evolúciós biológus Istent egy veszélyes elme vírusként, mémként határozta meg. A meghatározása részben helyes és bizonyított, olyannyira, hogy mára már a gyógymód is megvan rá. 

Tovább

Freund Tamásnak ebben igaza van

2020. július 08. - IGe

ateistak_hite_1.JPG

Freund Tamás: „Az ateisták hite még nagyobb, mint az enyém”. Bizonyíték az igazára: Ateisták jellemző dogmái.  Továbbá egyértelmű tény, hogy a teológia és az ateizmus is a filozófia áltudományos része alá tartozik, tudományfilozófiailag a metafizika alá. Azaz halandzsázás csak.

Számomra bizonyította már csak ezzel az egy mondatával is, hogy jobban ért a pszichológiához és a logikához is, mint az elnökségért vele indult másik jelölt (Pléh), akinek elvileg nála jobban kellene értenie a kognitív tudományokhoz, mert állítólag az az egyik szakterülete.

Tovább

Apologetika végső bukása logikailag

2020. június 24. - IGe

Azaz az apologéták egyáltalán nem észszerűek, nem  is értelmesek, hanem pont az ellentettjei. Irracionálisak és illogikusak (esztelenek), továbbá nagyon erősen áltudományosak. Vagy ha árnyaltabban és ironikusan akarunk fogalmazni, akkor 'tudományosak a maguk módján'.

ÖrömHír a "gyógyulni" és okosodni vágyóknak: Ateizmus cenzúra nélkül privát fb csoportban, csak vendégként indítottam, egy bejegyzésem alatt,  az apologéták pölö; Hermiasz, Hieropoliszi Apollinariosz, Jusztin, Miltiadesz, Pellai Ariszton, Alexandriai Kelemen, Arnobius, Ireneus, Minucius Felix, Tertullianus Quadratus, Szárdeszi, Értelmes Hit, Kálvinista Apologetika, Prédikátorok, PapiFrankó  ... stb parasztvakításait leleplező és ellenszerüket megtanító gyorstalpalót. Ide naplózom a lényeget, nagyon vázlatszerűen átmásolással. Továbbá, mivel ez egy általános emberi tudás, természetesen bárki szabadon felhasználhatja. Hivatkoznia sem fontos rám.

apologetika_vegso_bukasa_ko.JPG

- Elkezdem és tudományfilozófiai stílusban. A most megjelent Trükkös Mém című e-könyvem is abban íródott, ami felfedi Isten racionális, vagy tudományos meghatározását.  Némi humorral azért persze, hogy unalmas ne legyen. Mert a téma önmagában az. Egyébként Susan Blacmore-nak és Darrel Ray-nek is tetszett a könyvemből angolra lefordított első fejezete. Mára már körülbelül 10 magyar mellett, olasz, holland, amerikai, kanadai és japán könyv értékesítő helyeken is beszerezhető. Továbbá egy magyar pszichológiai szakkiadó is oda van érte, ők az egészért, csak éppen ugye még ha erősen érinti is, de ez alapjaiban nem pszichológia. Bár már a közben megírt felvezetésem és két kiegészítő fejezetem miatt az.  Jöhet az első kérdés, ha van, ha nincs akkor anélkül kezdem el némi várakozás után.

- Csapjunk bele és az oktatás kezdődjön egy majdnem Nobel-díjas tudóssal, aki Einsteint is korrepetálta matematikából Gödellel. Zárt és nem zárt, azaz nyitott logikai rendszerek. (???!!!) Kurt Gödel csak azért nem kapott matematika Nobel-díjat, mert Nobel a matematikát, nagyon helyesen nem tekintette tudománynak. Mert nem is az, csak segédtudomány. /// Tehát ez egy állítás: "Ha Gödel híres tétele igaz, akkor annak önmagára nézve is igaznak kell lennie, ami azt jelenti, hogy hibás és önellentmondásos, NEM TELJES!!!" - nos ez az állítás igaz, vagy sem?

Tovább

Ateista Isteni Téveszme

2020. május 08. - IGe

ateizmus_nem_1.jpg

Azt már minden műveltebb ember tudja, hogy az ateizmusnak semmi köze sincs a tudományhoz, mert nem egy tudományos világnézet, de azt már kevesebben hogy az ateistáknak és az ateizmus kinyilatkoztatásainak ugyanolyan logikai bukfencei és dogmái vannak, mint a monoteista vallásoknak. Nézzünk egy ilyen fórumból vett példát, amelyből a hozzászóló nicknevét kivettem, akiben ráadásul erősen túlteng a felsőbbrendűség érzés.

ateista_dogma.JPG

Ez egy sima hamis dilemma érvelési és logikai hiba. Azon kívül, hogy fel sem tettük a kérdést, hogy melyik Isten is a több ezerből és számos más szemantikai értelmezésből? Ezért tehát teljesen egyértelmű tény, hogy inkább a hozzászállás írója a bolond és a megszállott, hiszen  kényszerképzetesen tagad egy rakás olyan eszmét, amelyek léteznek és ha mazsolázgatunk köztük egyértelmű, hogy van nem csak harmadik, de negyedik, sőt ötödik és sokadik lehetőség is:

Tovább

Tudományon átszűrt "Isten" ... próbanyomtatás kiegészítései

2020. március 09. - IGe

ige_konyve.jpg

Készül egy új és más borító is. Vidámabb színekkel és egy logóval.

Ebből csak egy 30 darabos próbanyomtatás készült, amit végleges leellenőrzésre és véleményezésre szétosztottam különféle tudományos helyekre, ismerőseimnek és esetleges szponzoroknak és magam is teszteltem még a netes vitafórumokon keresztül is. Még most is voltak további jelentős felismeréseim, ez főként a szemantika tudományának az áttanulmányozása területén, amelyeket a legtöbb esetben csak nagyon tömören néhány mondatban szúrtam már be, de ennél sokkal hosszabban is ki lehetne persze fejteni, de minek. Azért a tömör változat két helyre is bele került, mert azért jelentős és hadd rögzüljön ismétlés által is.  Ez a blogbejegyzés végül is azoknak szól, akik rendelkeznek ezen próba nyomtatás könyvecskével, vagy esetleg a pdf e-könyv verziójával. Ők láthatják, hogy ahhoz képest mi változott még.

A javítások a könyv szerkesztését végző cégnek elküldött verzióban:

Tovább

Ajándék e-könyv

2020. február 20. - IGe

szorakoztato_vallaskritika_index_forum.jpg-  Szórakoztató Valláskritika MémKéptár   -

Ajándék e-könyv a az index fórum törzsírói/olvasói részére.

- kb az első száz jelentkezőnek (Lejárt. már nincs több ajándék e-könyv. Viszont közben megjelent/ki lett adva és egy közepes hamburger menű áráért megvehető)

Írtam egy olyan nem szokványos szórakoztatva ismeretterjesztő tudományos esszét, amely sokat tehet az emberiség jövőbeli békéjének a megteremtéséért. Tapasztalataim és eddigi teszteléseim szerint meg fogja oldani az ateista-monoteista eszmék felesleges küzdelmét és szembenállását.  Azaz hozzájárul az emberiség jövőbeli békéjéhez.

Tovább
süti beállítások módosítása