Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Ideológiák Tárháza butasága a köbön

2021. szeptember 20. - IGe

ideologiak_tarhaza3.JPG

Ideológiák Tárháza, ' Létezik-e Isten? ' és  Kiakadtam a tébolyultakon videóban nem veszik észre magukon mennyire önellentmondásosak és kettős mércét használnak. Sokan és tömegesen  felvetik, hogy illene a judeokeresztény monoteista kitalált Jahve Istenen kívül a többi kitalált Istennel is foglalkozni. Erre lefikázzák az erre rátapintókat és azt hozzák fel mentségül, hogy az hiten alapul és a HIT szó mást és mást jelent. Eszükbe sem jutott, hogy nem csak a "HIT" szó, de az "ISTEN" szóval is éppen ez a  helyzet és csak egy jelentést vizsgálni, elfogultság. Lásd: Isten jelentéstani felosztásai

Másrészt az összehasonlító vallástudomány (nem teológia mert az áltudomány) szerint az emberiség nagyon sok Istent teremtett a történelme során. Olyan Istenből is nagyon sokat, amelyek világot teremtettek a mítoszuk szerint. Csak néhányat sorolok fel, de ennél nagyságrendekkel több van:

  • Az európai Földanya Isten kb 22 ezer évvel ezelőtt
  • Tiamat summér Isten kb 5.500 évvel ezelőtt
  • Atum egyiptomi Isten kb 5.000 évvel ezelőtt
  • Brahma indiai Isten kb 4.000 évvel ezelőtt
  • Phanes görög Isten kb 3200 évvel ezelőtt
  • Jahve zsidó Isten kb 2500 évvel ezelőtt
  • stb

Nos a két videójukkal még csak négyzetre, de a harmadikkal - KRITIKA: "Minden vallás káros" - már köbre emelték a butaságukat, amit nyíltan be is vallanak, "nem tudjuk".  - Höööüüümmmm, de ennek ellenére a hitkomisszár jellegű Kálvinista Apologetikával egy platformra és térfélre tenni magukat???? ... nos azt még is tudták. Ami gyakorlatilag egy önleleplezés, hogy Ágostonnak igaza van.

Pedig mára már nagyon is tudjuk és bizonyítva is van , hogy mi is Isten racionálisan, empirikusan és  tudományosan. Isten = gyűjtőfogalom 1. emberek által teremtett fő mítoszlények 2. egy kényszerképzet 3. egy idegrendszeri /pszichológiai vírus/mém.

Így a látszat színpadiasan mű, áltudományos és irracionalista vita mindössze annyit bizonyított, hogy mindhárom ideológia résztvevő rendelkezik ilyen 3-as al-halmazba tartozó pszichológiai mémfertőzöttséggel, ami miatt képtelen a racionális gondolkozásra ezen a területen.

Agnosztikus: H. G. (Ideológiák Tárháza)

Ateista: Sz. K.(Ideológiák Tárháza)

Teista: N. G. (Kálvinista Apologetika)

Emiatt jómagam feleslegesnek is tartanám és értelme sem lenne vitázni velük, bár csak tesztelésként bejelentkeztem előzetesen, hogy talán egy IstenTudó álláspont sem ártana ide ... de sejtettem, hogy az nagyon bezavart volna az ottani - ahogyan a népi mondás tartja - parasztvakításba, és így persze nem éltek vele. Így nem is maradt más  teendőm, mint a facebookon már régen letiltott oldaluk után, a youtubeon is letiltottam a beállításaimnál a társaságot. Amit hasznos teendőként másnak is javaslok.

Utóirat: Erdélyi Ágoston bejátszott videó részletei most ezen három butuska ember erőlködésének tükrében, egyenesen üdítő és szórakoztató volt, bár Ágoston sem éppen IstenMém mentes. Ezt a vitát akkor is ő nyerte.

vitafórum a témában

PszichoVirulógia

2021. szeptember 17. - IGe

pleh_csaba.jpg

Pléh Csaba pszichológus, nyelvész, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az MTA főtitkárhelyettese, a BME Kognitív Tudományi Tanszékének alapító egyetemi tanára. Memetikai írása: A gondolatok terjedési mechanizmusai: mémek vagy fertőzések írásának  a tartalma ébresztett rá, hogy a memetikába, annak zavaros össz-tartalma miatt  nem fér bele a pszichológiai vírusokkal foglalkozó rész, annak el kell különülnie egy új tudományágba a pszichovirulógiába.

A Replika társadalomtudomány folyóiratban is olvasható • 40 (2000. június): 165–185

Tovább

A "Virus" ellenség vagy tanító?

2021. augusztus 20. - IGe

Valaki egy vitafórumon felvetette, hogy a "Vírus" szerinte mesterségesen lett előállítva. Ezt válaszoltam neki:

Azt kell írnom neked, hogy a feltételezés, hogy a covid-19 vírus egy összerakott, vagy saját evolúciós úton ilyenné fejlődő és tovább mutálódó vírus, tök mindegy. Azon nehéz vitázni, hogy VAN. Hiszen speciális mikroszkóp alatt kimutatható, látható. Detektálható.

Azon lehet már vitázni, hogy valójában mennyire is veszélyes és milyen körülmények közt. Meg hogy a GAZDASZEMÉLYEK halálát a vírus okozza-e egyáltalán, vagy a saját egészségügyi állapotuk és kezelésüknek még nem kiforrott módszertana.

Az sem kérdés, hogy a gazdaszervezetek terjesztik és megfertőzik egymást vele.

Ha a lényegre koncentrálunk és mások is, ez sem bonyolultabb dolog, mint amelyeket az emberiség gondolkozó része eddig már megoldott. Ez is meg lesz oldva.

c19_virus.jpg

Továbbá annak a megértésével kellene kezdeni szerintem: A vírus nem ellenség !!!! Hiszen embertömegeket, a fertőzöttek 80-90%-át még sem betegíti meg valamiért, sőt nekik már eleve védelmet, természetes immunizációt ad önmaga ellen is. A vírus TANÍTÓ inkább.

Tovább

Szkeptikus Társaság vs Kálvinista Apologetika hitvita elemzése

2021. augusztus 09. - IGe

kalvinista_szkeptikus.jpg

Megnéztem felvételről a Sz.eptikus Társaság - Kálvinista Apologetika áltudományos "HITVITA" al-című beszélgetést - ami részben az egyik legnagyobb emberi mémről, elmezavaros kényszerképzetről, de főként gyűjtőfogalomról "Isten" - ről is szólt - és a régebbi hasonlóakhoz képest volt valami minimális fejlődés az új SZ.T elnök részéről.... de mint tudjuk az nem elégséges. Csak az a tudomány, ahol a tudományos elvek és módszertan maradéktalanul van betartva. Ha csak úgy nagyjából .... na az még, és pont az áltudomány definíciója. Az SZ.T elnöke számos helyen megsértette a tudományos elveket. A régebbi elnökkel írásban magam is vitáztam, de mémfertőzöttségei miatt ő sem volt még képes felfogni a Tudományos Istent. ... és a valódi tudományosságot sem. Ezen a téren biztosan nem. Bővebben a Világnézet blogomban itt írok róla:

Tovább

Élet az életből zagyvaság

2021. augusztus 09. - IGe

ostobasagnak_elet2_1.jpg

Buta Ember: Bizonyíték a teremtésre: Életet még senkinek sem sikerült létrehozni élettelenből!

Fél-Buta ember: Még soha senkinek sem sikerült? Még Jahve-Istennek sem? Ám tételezzük fel hogy még a jövőben sem fog sikerülni soha senkinek élőt létrehozni az élettelenből. Akkor ez most hogyan bizonyítja azt hogy 1. az élet nem jöhetett létre spontán, természetes folyamatok révén 2. az életet nem Jahve-Isten teremtette varázspálcával. Logikából sok egyest kaptál hetente?

Buta Ember: Logika az erősségem.

Okos Ember: Valótlant írsz Buta Ember!!! Nem merülök nagyon bele .... de nem is kell Hozzá valaki. Az élet létrejött és nagyon is változatos. Tehát TÉNY, hogy van. Csak éppen nem VALAKI. Hanem valami, valamik hozták létre. Mert a Valaki már eleve élet, tehát akkor már létre lenne hozva. Önellentmondás és logikátlanság a köbön tehát, amit írtál.

Buta Ember: Logikátlan, mert az ÉLET ÖRÖKKÉ létező.

Okos Ember:  Azt sem fogják itt fel sokan, hogy az élet létrejöttét már csak lemodellezni lehet és megismételni. Mert már múlt idő és van. Aki megismétli, az már maga is élet része. Az sem igaz, hogy az élet örök lenne, mert akárcsak az univerzum és univerzumok ciklikusan elhalnak és újra létrejönnek, az ÉLET IS ILYEN. Tehát mindig van halál fázis is. Tehát a régebben írt Élet keletkezése mesék nélkül  blogbejegyzésemet is pontosítanom kell, a most írtakkal.

Buta Ember: Az élet létrejöttéhez Tervező kell, nem jöhet létre másként.

Okos Ember: A "Tervező" már élet lenne. Tehát körkörös érvelés, érvelési hiba, azaz zagyvaság amit írsz. Másrészt a Tudományos Isten mára már bizonyított, a "Terveződ", tehát Jahve-Isten meg megcáfolt. A "Terveződ" emberi kitaláció és nem valóságos.

GiantGreenSparklingDuck igen tényleg kacsa

2021. augusztus 06. - IGe

kacsa_vilagteremto.JPG

Megnéztem  a GiantGreenSparklingDuck , avagy az Óriási Zöld Csillámló Kacsa jelenleg 18 videóból álló youtube csatornát.  Sajátosan ateista és a szokásos dolgok. Más érvelési hibáit a narrátor észreveszi a sajátját meg nem. Persze a kérdés nem ez, és ez nem is volt meglepetés, hanem az ha feltárom neki a sajátjait is, képes-e elismerni és tanulni belőle??? Tesztelem, megbukott. Íme egy kis ízelítő a tesztelésemből:

Iván Gábor IGe  Minden Isten létezik valahol és valamilyen formában. Helyesen tehát azok valóságosságával van inkább gond. Hogy a leírásuknak megfelelően valósak-e. Nos Jahve amit általában az ateisták tagadnak az csak egy mese. Viszont már nagyobb a gond a panteista Istennel. Nem is írva a Tudományos Istent, amit tagadni lehet, csak éppen bugyutaság. 

Tovább

Részt vennni valami igazán lényegesben?

2021. június 14. - IGe

Trükkös Mém -Túl Richard Dawkinson című szórakoztató tudományfilozófiai esszé e-könyvem, az emberiségnek egy békésebb világot elhozó tartalmának nagyobb tömegek részére való eljuttatásához keresek szponzort, támogatót, mecénást és akár üzleti partnert is. A könyvem egy több ezer éves talányt old meg és tár fel tudományos, pszichológiai és memetikai módszertannal. Az "Isten" és az "ateizmus" kérdéseit. Ez utóbbit lényegében meg is buktatja, hogy logikus lenne, vagy tudományos. Viszont előre vetíti, hogy hasonlóan mást is lehet vizsgálni és megoldást is lelni rá. A memetika még egy új és erősen vitatott tudományág, amelynek egy speciális területén, a vakcina mémeket illetően, komoly előrelépést és sikerült elérnem, amely miatt az a jövőben nem csak be fog ágyazódni a megszokott tudományágak sorába, hanem például az agykutatásnak olyan impulzust adhat, amivel tudományos áttörések sorát lehet megvalósítani. Az idegrendszerünkbe behatoló vírusokat/mémeket valószínűleg nem csak felismerni, azonosítani, de ártalmatlanítani és a fertőzést megelőzni a tudni fogjuk.

A könyv: Felvezetője, szerzői fotóm és bemutatkozásom a Líra könyvkereskedelem oldalán is megtekinthető.

trukkos_mem_tamogatas.jpg

A szerzőről: A szerző számos tudományos társaságnak volt a tagja, de azt látta, hogy ezekben a tekintélytisztelet és valamiféle lobbizás mindig fontosabb volt mint az igazi és valódi tudomány. Így kilépett mindből és később már akkor sem lépett be egyikbe sem, ha akármilyen dologgal csábították. Szeret független kutató és gondolkozó lenni. Önálló Egyéniség. Van persze jó néhány újítása és találmány-féléje még fejlesztőmérnök korából és számos nagyon szép szakmai sikere is. ... de mint majd ezen könyvből is kitűnik a tudományfilozófia, pszichológia, a tudomány határterületeinek a kutatása az ami igazán érdekli.

Tovább

Érvelési hibák napjainkban

2021. május 17. - IGe

ervelesi_hibak_fokep.JPG

Az érvelési hibák tanításának az egyik legfontosabb tantárgynak kellene lennie már általános iskola felsőbb, mondjuk 7-8 osztályaiban és hogy miért nem az, és miért van helyette inkább demagógia azaz hittan tanítás érthető. Mert ha az is tanítva lenne akkor bárki könnyen rájönne, hogy a legtöbb vallás - beleértve ebbe az ateizmust, mint egy sajátságos tagadásvallást is - jelentős részben hazudozás és érvelési hibák tömkelegéből áll csak össze. Persze nem csak arra jönne rá, hanem továbbá igen sok egyéb össztársadalmi szemfényvesztésre is.

Néhány helyen azért tanítják, de ott sem pontosan teljesen és a neten fellelhető anyagok is erősen hiányosak. Például, az ilyen legnépszerűbb angol nyelvű oldalon 24 ilyen főbb hiba van felsorolva, de az arra alapuló magyar nyelvű verzióban már csak 20. Érdekes módon pont a körkörös érvelési hiba is ezen hiányzók közt van, ami a vallások egyik fő hülyítő trükkje.

Tehát az érvelési és gondolkozási hibák felismerése és kiiktatása az egyik fő választóvonal ami a helyes érvelést és gondolkozást elválasztja az önbecsapástól és a mások becsapásától. Azaz népiesebb nyelvezettel a parasztvakításról.

Körülbelül három tucatnyi főbb ilyen intelem van, amit illik és el is kell kerülni, ha valaki logikus, racionális, vagy ezeknél is kicsivel még több például tudományos gondolkozónak akarja magát vallani. Aki érvelési hibákba esik és azt nem javítja, korrigálja, az nem minősülhet tudományosnak, csak max áltudományosnak. .... de inkább kóklernek.

Összeírom tehát egyedi sajátosságokkal és kitérve a hiányzóakra is az érvelési hibákat. Ha az érvelésben ilyen hiba van, akkor érvénytelennek mondják és annak is számít:

 1. hazugság:   

Tudom fura, hogy ezt is ide kell rakni, és az miért nem egyértelmű dolog. Mert sokan annyira megszoktak már egyes hazugságokat, hogy fel sem tűnik neki, hogy azok azok. A társadalmi viselkedés szabályaira, tekintélyelvre, vagy másra hivatkozva ezeket elfogadhatónak tartja. Ilyen hazugságok például:

- A vallások, vagy ideológiák társadalom összetartó ereje. Mert azok valójában elválasztják és árkokat ásnak az emberek közé.

- Az ateizmus tudomány.

- A teológia tudomány.

- Isten nélkül nem lehet élni.

- A judeokeresztény biblia minden szava igaz.

- A kereszténység észszerű.

- Az evolúció egy tiszta matematikai algoritmus.

- Az univerzum képes volt spontán módon létrehozni önmagát a semmiből.

Tovább

Hívők csak egy értelmetlen halmaz

2021. május 07. - IGe

halmazok.JPG

Érvelési mémek a "hívők" értelmetlen halmaz miatt:

Nagyon kevés a hívő ember. Aki ellenzi a hagyományos ateizmust, az jellemzően talál magának valami tagadás-pótlékot. Mindig akad valami tagadható Istenféle.

Nincsenek nem kételkedő emberek, mert minden ember kételkedik valamiben. A kételkedők vannak a legeslegeslegtöbben.

Ha elég egy istenben, vagy akár Hókuszpók szakállának bűvös erejében hinni, hogy valaki hívő és vallásos lehessen, akkor ugyan ilyen logikai elv alapján elegendő egy istent, vagy bármilyen bűvös dolgot tagadni, vagy kételkedni benne, hogy "KÉTELKEDŐ" lehessen.

Tehát te magad sem vagy tudományos, mert olyan halmazokat használsz olyan célra, ami nem létezik a valóságban és az adott célra alkalmatlan is. Kellene még némi fejlődési evolúció a gondolataidnak, mert igen csak elmaradott.

Mert lexikálisan az is hívőnek számít, aki a Pénzben hisz, vagy a PoliAteizmusban, vagy a BigBangben, vagy a Napfaló Kockás Krokodilban. A hit és a hívés ugyan is nem csak a vallások kiváltsága.

Hawking és Gödel első nem teljességi tétele

2021. február 23. - IGe

"Gödel, aki matematikus volt, azzal vált híressé, hogy bebizonyította: lehetetlen bebizonyítani minden igaz állítást, még ha olyan száraz, egzakt területre is korlátozzuk magunkat, mint a számtan." Forrás: Stephen Hawking: Az idő rövid története könyv.

A fenti idézet egyértelmű butaságot tartalmaz és ha sokak által a "világ legokosabb emberének" tartott valaki ilyeneket megengedhetett magának a könyvében megjelenni, akkor ne csodálkozzunk, hogy a butaságok szaporodnak és nem a tudományosságok. Sőt végeztem kísérletezést és más tudományágakban képzettek közül is sokan helytelenül értelmezik és nem értik valójában. Tehát érdemes ezt a folyamatot, mint memetikai érdekességet és feltárást is átnézni, mert vannak olyan részei is. Pláne, hogy sok teológus és filozófus, Gödel tételét használja "kardnak" az ókori meséik egyes részeinek alátámasztásául.

 godel_inverz.JPG

Tisztázzuk: Gödel értette a saját első nem teljességi tételét és helyesen.  A matematikusok is szinte kivétel nélkül helyesen értelmezik.  - Sokan mások nem értik és ezek szerint Hawking sem értette. Vagy értette.... csak???

Tovább

Memetika és mém könyvek

2021. február 20. - IGe

A memetika kisokos 1 netes naplóbejegyzésem után nem nagyon volt kedvem folytatni a sorozatot, pedig induláskor az volt a szándékom, hogy lesz ebből több, akár 6-8 is. Az oka is érthető. A memetikát régebben magam is egy újabb felesleges izé-nek, posztmodern hülyítésnek, vagy olyan újabb megjegyezendő és páváskodó szónak tartottam, amit lefed például a pszichológia és a szociológia is. Belemerültem a kutatásába és kerestem benne az egyértelmű butaságokat és az okosságokat is. Ami van is bőven mindkettőből. Talán a butaság, ahogyan a filozófiában is még is uralkodóbb a területen. Ezért is ment el a kedvem az általános memetikától, ahogyan az általános filozófia sem érdekel. Az általános filozófia és a memetika is tele van hülyítésekkel, szemfényvesztésekkel, áltudományos momentumokkal. Azt találtam ki megoldásként, mindkét társadalmi 'tudományágnál', hogy azon belül csak egy speciális szeletre koncentrálok. A filozófiánál a tudományfilozófiára, a memetikánál a belső-külső fő ágai közül, a belsőre és azon belül is a gyógyító, vagy  ellen, vagy, immunó, vagy vakcina mémekre. Az út nem volt rövid, amin végigmentem, hogy ezt elérjem. Nagyon sok kísérletet tesztelést folytattam, memetikai szakemberekkel vettem fel a kapcsolatot és egyeztettem, publikációkat olvastam, netes videós előadásokat néztem, vitafórumokat vezettem, és nem utolsósorban összeszedtem a témában legfontosabb és meghatározó könyveket is:

memetikai_konyvek.JPG

Tovább

Karl Popper falszifikált?

2020. december 16. - IGe

karl_popper_rajz.jpgIGe: A falszifikációs elmélet zavarta meg K.A. agyát:-) Karl Popper falszifikációs elmélete, elve, vagy kritériuma zavaros és hát az önmagára is vonatkozik és ilyen tekintetben kijelenthetjük és biztosan, hogy nem igaz. Elvethető. A helyes gondolkozásmódot ezen a területen inkább a zárt és nyitott logikai rendszerek különbözőségei adják meg. Azaz a zárt, dogmatikus rendszereket nem szabad tudománynak tekinteni, a nyitott logikai rendszert használóakat meg, néhány további feltétel ( a tudományos módszertan maradéktalan használata és az érvelési hibák maradéktalan elkerülése ) mellett meg igen. Ilyen tekintetben nem tudomány a jog, a teológia, politika és a matematika sem.  Ez utóbbi csak egy modellezésre alkalmas segédtudomány. Az ateizmus meg pláne és egyértelműen áltudomány.

Megjegyzem a matek mentsége annyi, hogy elismeri saját dogmatikus voltát és hát így a -1 x -1 = 1 elv alapján valójában még sem az. Már csak azért sem, mert számtalan ilyen dogmatikus rendszert használ és tudja, hogy ott valami csak azon belül igaz .... ha az alap dogmák (axiómák) igazak.  Tehát a matek túldimenzionálása is áltudomány

Amur: Megint olyasmiről próbálsz okoskodni, amit nem érsz fel ésszel.

IGe: Nem olyan nagy csoda. Egy filozófus, aki soha életében nem oldott meg egy valós műszaki feladatot sem, hülyeségeken elmélkedett és hülyeségeket talált ki.  Egy picivel sem vált el a metafizikától, sőt igazából abba rángatta vissza elméletével a tudományfilozófiát.  A tudományos dolgok attól tudományosak, hogy igazolhatóak és igazoltak, a szakma több irányból leteszteli, a tesztelések is igazolják, és nem lehet cáfolni, mert igaz. Röviden attól igaz, hogy működik. Valóságban működik. Valamit az igazol, hogy cáfolható is??? KŐLEVES EFFEKTUS !!!! :-) Ha valami megfelelően és tudományos módszertan szerint igazolva van elégséges dolog. A falszifikáció csak hókuszpókusz, meg parasztvakítás csak.

Tovább

Kálvinista Apologetika logikai kihívása

2020. október 17. - IGe

Kihívás a Kálvinista Apologetika 'csoportnak' !

A Tudományos Isten vanságának a bizonyítása már megtörtént. A tudományos módszertan alapján megfelelő módon publikálva is lett. Bárki elérheti, olvashatja, meggyőződhet róla, megismételt kísérletekkel megerősítheti. Ez kiüt minden eddigi logikai istenérvet véglegesen a "nyeregből". Amelyek persze eddig sem voltak sem logikusak, sem igazak. Tehát már abban a szakaszban tart IGe Isten-érve, vagy a P-DOX Semmiben Sem Hívők vallás istenérve, hogy nagyon komoly logikai levezetés és indoklás kellene, hogy ne legyen igaz. Képesek vagytok-e bármiféle logikai cáfolatra? Megértem persze, ha neki sem mertek kezdeni. Túl nagy falat ez a képességeiteknek.

Üdv: IGe

A jó szándékú figyelmeztetést már 1,5-2 évvel ezelőtt leadtam ebben az irányban, de falra hányt borsónak bizonyult.:

nagy_gergely_kalvinista_tanacs.jpg

Tovább

Tömeges kigyógyulások Isten mémből

2020. október 14. - IGe

Isten mém főként  az ateisták és monoteisták idegrendszerében, de egyes hétköznapi emberben is ártó vírusként van és volt jelen. Már a tömeges kigyógyulások korát éljük. Kihalóban az Isten vírus / mém.

 A dolognak sok oka van, kitalációk, hazudozások, internet, pedofil papbotrányok, erőltetett hitoktatás, tudomány fejlődése, Richard Dawkins, Darrel Ray, Dan Brown,  új ateisták, béna apologéták és hát jómagam is részben a memetikai tudományos kísérleti eredményeimmel és Trükkös Mém című e-könyvemmel.  Nagysága hazánkban  milliós nagyságrend, Európában közel 100 milliós és a világban milliárdos a becsült mértéke. Van persze néhány adat, amely eléggé pontos, ezt most itt közé is teszem:

young-adult-eng-cover.jpg

Europe’s Young Adults and Religion

 

Magyarországon főként a fiatalokat, ami jelen esetben 16-tól 29 évesig korosztályt  jelent, nem érdeklik már a vallások . 67% -ukat egyik vallás sem. ( Beleértve a sajátságos ateista tagadásvallást is.)  A tanulmány két évnyi (2014-2016) adatgyűjtés eredményét elemzi. 

vallastalansag_statisztika.png

Ezeket a nemzetközi adatokat más adatsorok is megerősítik, ami máskor készült és tágabb korosztályra és itt hazánkban azok aránya, akiket nem érdekelnek a vallások 58,5%.

Tovább

Trükkös Mém publikáció felvezetése és kritikai próbája

2020. szeptember 16. - IGe

A Trükkös "Mém" fő, és Túl Richard Dawkinson alcímű írást egy tudományos felismerés és bizonyítás publikációjának tekintem, ami a tudományos módszertan egyik fontos eleme, tehát nem irodalmi és ideológiai mű és nem is kereskedelmi termék. Mivel ez eléggé élenjáró felismerés, nem lett volna értelme sem szakmai lektornak sem stilisztikai szerkesztőnek. Mivel először meg kellene érteniük az adott dolgot és csak aztán tudnának benne érdemi javításokat felvetni. Például azt, hogy miért is egyik mellékterméke bizonyításomnak az ateizmus logikai megbukása.

fejlodes_es_ateistak2.jpg

Így hát saját magam javítgatom, pontosítgatom. Tehát természetesen nem tekintem tökéletesnek és hibátlannak, de alapjában véve jó és egyeseknek csak a megértési folyamaton kell átesniük és már világosabb lesz benne az is, amit esetleg előtte hibának véltek. Maga a publikáció nem tartalmazza a felvezetőjét sem, hiszen azt 2020 nyarán a pdf e-könyv formátum megjelenése előtt, néhány perc alatt írtam meg. Mert kérte a forgalmazó, ami egy picike cég. Így azt most itt a blogomban is külön megadom. 2020. december közepén bővített tartalommal egy új és nagyobb könyvterjesztőhöz került át a Trükkös Mém című e-könyvem, amit először a magyar, majd a legnagyobb külföldi könyvterjesztők is átvettek. Már pdf helyett epub és mobi formátumban. Ez már a felvezetést és a végén két rövid kiegészítő fejezetet is tartalmaz. Ez a verzió mára már körülbelül 10 magyar mellett, olasz, holland, kanadai, amerikai és japán könyvértékesítő helyeken is beszerezhető. (Jelenleg már 14 országban árulják országos terjesztésben és ezek összlakosságszáma körülbelül 750 millió fő)

 

Trükkös Mém - Szórakoztató tudományfilozófia esszé felvezetője:

A memetika az eszmék darwinizmusa. Ez az írás viszont ideológiailag független, gondolkozni tudó embereknek szól. Aki nem esik ebbe a csoportba, annak nem is javallott olvasni, mert mentális problémákat okozhat.

Richard Dawkins evolúciós biológus Istent egy veszélyes elme vírusként, mémként határozta meg. A meghatározása részben helyes és bizonyított, olyannyira, hogy mára már a gyógymód is megvan rá. 

Tovább
süti beállítások módosítása